Moja działka-danutab cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka-danutab cz.3

Post »

Danusiu, gdzie powojniczek pachnący? ...
Czy jesteś pewna, że ta róża, to Double Delight ???

Obrazek

Wygląda na pomyłkę :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Izuniiu Beverly to jesienny zakup,Double Delight miała etykietką ale to może być pomyłka.
Powojnik już wklejam.Co do powojników mam wielką słabość właśnie czekam na dostawę 10 szt.

Obrazek
Obrazek
ta róża to też nowy wiosenny nabytek ma jeden pączek ale już pięknie pachnie Martha
Obrazek
z 7 kolorów Budlei tylko 3 kwitną pozostałe podmarzły i są niewielkie a biała ma zaledwie 5 cm nie wiem czy cokolwiek z niej będzie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek floks
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU lubię pachnące róże a nachyłek też już kwitnie u mnie ślimaki zniszczyły i zakwitnął tylko 1 patyczek . Moja róża nowy nabytek Tom Tom też jest w takim różu ,ale nawet jej nie powąchałam w takim deszczu nie przyszło mi na myśl . Piękny floksik a sasiadowa budleja jeszcze nie kwitnie może za mocno ją ogolił
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To Ty jesteś naprawdę powojnikowo zakręcona, Danusiu! 10 sztuk :shock:
A ten niebieski ma takie niewielkie kwiatki i tak pachną? ... Jak on się nazywa?
Budleje kwitną tylko 3, ale za to jakie ładne kolorki :D I floks bardzo oryginalny ;:333
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja ostatnio szukam tylko róż pachnących do 80 do 150cm wysokości i jeszcze muszą powtarzać kwitnienie.Nie mam za dużo miejsca dla nich i jeśli już kupuję to mają mnie zadowolić w pełni.Twoją różę Tom Tom już podziwiałam u Ciebie.Ten floks to nowy nabytek.Co do Budlei to w tym roku wiele podmarzło i trzeba było ich mocno przycinać.

Izuniu może i jestem zakręcona powojnikowo ale ja zawsze lubiłam te pnącza i były moimi pierwszymi roślinami zakupionymi gdy nabyłam działkę.Przechodziły różne koleje losu swojego ale są nadal ze mną jedynie ich kolekcja z latami się powiększa bo i wybór jest teraz większy.Ten pięknie pachnący clematis to Cassandra i tak pachnie mocno 1 kwiatek tego clematisa.Kupiłam go w zeszłym roku i mam nadzieję że z czasem będzie piękniejszy.
1. Queen Elizabeth
2. Tivoli 150
3. Fresia
Obrazek Obrazek

Obrazek
4. Falstaff
5. NN pomarańcz
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
i jeszcze raz pięknie pachnąca Cassandra
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu Szery Brendy prześliczna, ma bajeczny kolor , a i pozostałe różyce nie stoją w tyle :D
Pysznogłówka świetna, jaka dorodna kępa :D Pięknie i kolorowo u Ciebie :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia :D Moją faworytką jest Cassandra!!
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Danusiu! :wit
Jesteś niesamowita! Aż 10 powojników? Toż od kwiatów się nie opędzisz! :;230
Chyba też kilka dokupię... :;230 :;230
I Cassandrę - to koniecznie, jeszcze mi się pachnący żaden nie trafił!!! :shock: ;:223
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 przyjemnie spędziłam czas w Twoim ogródeczku, róże prześliczne :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU czy Quinn Elisabeth pachnie gdyż mam podobną bez nazwy marketówka . Ma sztywne łodygi a na nich osadzone kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Danusia....u Ciebie królują róze ;:138 pieknie Ci kwitna ale tez i reszta nie w tyle....piszesz-marna budleje...eeeee ,jakbyś moje zobaczyła ;:224 te dopiero marne.....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeden kwiat ? :shock: No to mnie nakręciłaś :shock: A gdzie kupiłaś tego powojnika?
Różyczki sliczne! Zwłaszcza Falstaff ... Danusiu, czy on jest duzy? Mogłabyś zabrać mu jeden pęd ? :? ...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danka co zrobiłaś ,że Passiflora już Ci zakwitła... :?:
A budleje z reguły przemarzają...,taki tak trzeba je wycinać na zimę prawie do ziemi,wtedy najlepiej kwitną :D
Zaintrygowałaś mnie tym sporym zamówieniem clematisów ,ciekawe na jakie odmiany zachorowałaś... :wink:
Nie mogę sobie wyobrazić Cassandry...czy się pnie ,czy płoży po ziemi,zajmuje dużo miejsca... :?: Bo liscie ma dosyć spore,a kolor kwiatu piękny...mocno pachnie... :?:
Ciekawa ta róża Martha ,ona powtarza kwitnienie... bo tych Marth jest dosyć sporo... :wink: :?:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Twoja pomarańczowa nn to Flora Danica, moja rozkwitła w tym roku identycznie :wink:
Zwłaszcza liście ma takie same :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ja też jestem zaskoczona moją pysznogłówką ponieważ w zeszłym roku kupiłam ją na wystawie w Otmuchowie i miała zaledwie 10cm nad doniczką i myślałam że będę musiała długo czekać zanim pokarze swój urok a tu taka niespodzianka w tym roku.Co do Szery Brandy to mnie się też bardzo podoba przede wszystkim nie ma kolców i ma piękny układ pączków. Szukała wszędzie takiej nazwy ale nie znalazłam.Jest tylko Chary Brandy lecz jej środek jest trochę jaśniejszy od mojej może to jednak kwestia naświetlenia.

Moniu Cassandrę zawsze możesz sobie kupić ten powojnik ma tylko 1m wysokości.

Andrzeju powojniki to moje ulubione pnącza jednak clematis Cassandra nie należy do pnączy. jest to roślina wysoka na 1m ma sztywne łodygi i z każdego listka wypuszcza na łodyżce kilka małych kwiatków podobnych do hiacynta tylko nieco większe.Jednak jeden kwiatek daje już niesamowity zapach, na zimę lub wczesną wiosną przycinamy go nad ziemią i to wszystko co o nim mogę powiedzieć.

Halinko dzięki za odwiedziny.

Jadziu co do Queen Elizabeth niewiele mogę powiedzieć pachnie słabo to wiosenny zakup i już mi nie pasuje bo podobno może rosnąć do 3m, na razie ma wiotkie łodygi.

Grażynko te 3 są ładne ale pozostałe marne nawet szkoda robić zdjęć.Biała ma 1 gałązkę około 5cm pozostałe mają około 50cm.

Izuniu tak jeden mały kwiatek tak mocno pachnie.Kupiłam go jak wszystkie moje pozostałe od lat w jednej firmie Multiflori w Grodzisku Mazowieckim.Falstaff ma 2 duże pędy 1,20 wysokie zakończone bukietem kwiatów i kilka krótkich około 50cm już przekwitłych.

Nelu Passiflora kwitła już jak byłaś u mnie ale ona kwitnie i przekwita.Natomiast ta ze siewu jest marna jak uda mi sie ją przezimować to może w przyszłym roku zakwitnie.Budleje mam wiele lat ale pierwszy raz mam tak marne.Ja przycinam zawsze je na wiosnę.Cassandra jest clematisem ale jak już pisałam wyżej Andrzejowi niczym go nie przypomina.Co do Marthy na teraz niewiele mogę powiedzieć.Na pewno pięknie pachnie ale całego rozwiniętego kwiatu nie widziałam bo deszcz go zniszczył.Powtarza kwitnienie na pewno.Tyle wiem o nie, została wyhodowana w 1912 roku przez Zeinerera. (uzyskana jako sport odmiany ?Zephrine Drouhin?). Odmiana ta powinna być zaliczana do róż pnących. Kwiaty podobne do goździków wys. do 2m i to mnie trochę martwi ja bym wolała gdyby rosła do metra.Będę musiała ją przesadzić.

Jeszcze kwitnące lilie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i pozostałe
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Moje linki
Zablokowany