Witam Kochani

Przepraszam za taką długą nieobecność...najpierw była praca,potem choroba( zakończona pogrzebem - wczoraj) na sam koniec- padła mi klawiaturka.... Codziennie podglądałam Was- niestety nie byłam w stanie pisać .
A i do tego rzuciłam lenie...
NIE PALĘ ....GRYZĘ!!
Madziasek- Bardzo dziękuję za odwiedzinki. Jeśli chodzi o moją kolekcję- to jestem silnie początkująca. I jak to w życiu bywa "raz zysk raz w pysk"
Trzynastka- Bardzo dziękuję- ja mam nadzieję,że moja cambria nie "wyrżnie"mi takiego numeru- dostałam ją od męża- pewnie pomyślał by,że to zamach na jego prezent
Grażyna Widera-a widzisz.......nie dali upustu- chyba do centrali zadzwonię!!!!!!!!
Edyta 74-Bardzo dziękuję Nieskromnie się pochwalę- są cudne
Mala_MI-Tymczasem nie podchodzę do działu ogrodniczego
Haim- ja też czekam na moje z ubiegłego roku. Na razie z "balkonowców "dendrobium dało długi pendzik :)Poniżej wklejam "od środka"
JaroZONE-wow - a to jesteś odważny facet- pisać takie okropieństwa w wątku storczykowym!!!!

Za meble bardzo dziękuję- zbieramy z mężem różnego rodzaju eksponaty....praktycznie całe życie. Może otworzymy wątek "meble i inne" ....
Patrykgiel-Kochany...NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ

Wiesz, z tą profesjonalistką- to trochę po płynąłeś
Danutab-Dziękuję- właśnie dlatego zaczęłam hodowlę w szkle- mam już 3 parapety do dyspozycji.
Wioleta- bardzo dziękuję- są super zdrowe, co widać po kondycji kwiatu jaki i kwitnieniu
Storczykowa- Musze powiedzieć ,że właśnie hodowla ...bez problemu -są wsadzone wprost do gruntu ( czyli wiadomo- ziemia dla storczyków.
Kompozycja " biurkowa" - tutaj wsadzam aktualnie kwitnące .Donica jest z kory wyściełana bardzo grubym nylonem. Storczyki mają tam parno i wilgotno- jak im to służy widać na poniższej fotce.
Tutaj są tylko 3 doniczki .
Pamiętacie moją pierwszą szklaną kulę ??
Z bliska...
Swoje miejsce znalazło tam 8 kwiatków
oraz 2 zamierające ... zobaczcie jak poszły z korzonkami ( wyjęłam zobaczyć- czy już wyrzucić ?? )
Drugi podnoszący korzonki ..
Kompozycja kielichowa " od środka" stoi w łazience przy oknie- wygląda cudnie, kwiaty ewidentnie "chwalą sobie" takie warunki. Pączków ma co nie miara!!!
Z boku widać " jak to leciał" Najpierw żwirek z dróżki ,którą w ubiegłym roku zrobił mąż w ogrodzie ( w tym zlikwidował!!),kora,piasek, keramzyt, kora dla storczyków i same storczyki :)Po kolorze piasku widać jaki jest poziom wilgotności. ZAPEWNIAM- STORCZYKI KOCHAJĄ TAKIE TRAKTOWANIE