orange30 pisze:Alinko opłacało się mężowi towarzyszyć w wyprawie do marketu, oj opłacało![]()
![]()
Śliczności zagościły na Twoich parapetach
Moje storczyki
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczyki
-
madziasek
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 4 maja 2010, o 09:40
Naprawdę imponująca kolekcja:)
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana przepiękne wszystkie bez wyjątku
choć ja cambrie omijam nie chcą mi kwitnąc powtórnie 
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ło matko,Alinko ale zakupy!!!Pewnie Ci w OBI upust dali za taką ilość
Ale je dobrałaś kolorystycznie - super.
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Alinko,widzę że warto było towarzyszyć Mężowi w zakupach
Kupiliście same piękności
Niech Ci wszystkie kwitną jak najdłużej
U Twoich storczyków też się dużo dzieje
Masz zdrowe korzonki i listki,nowe pędziki .Widać,że storczykom jest u Ciebie dobrze. 
U Twoich storczyków też się dużo dzieje
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Do kosza nie wyrzucę, ale oddam w dobre i bardziej od moich cierpliwe ręce.Alima2 pisze: Mala_MIOj ,nie wierzę ,że wyrzucisz.....
Opłacało się jechać do OBI. Ja byłam wczoraj, ale nic nie było ciekawego, ani nawet nieciekawego - storczyki poprzebierane. Wyszłam tylko z odżywką i sekatorkiem do róż ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Alinko, no zakupy rewelacja, wszystkie przepiękne bez wyjątku
Te cambrie są cudne,tak bardzo mi się podobają(czekam aż moje dwie zakwitną), a u mnie niestety nie ma za bardzo w sprzedaży, Nomi sie opuściło i na razie nie mają
Te cambrie są cudne,tak bardzo mi się podobają(czekam aż moje dwie zakwitną), a u mnie niestety nie ma za bardzo w sprzedaży, Nomi sie opuściło i na razie nie mają
ja storczyków nie lubię i mi się nie podobają ale musiałem napisać że :
Piękne masz meble
też podobne posiadam
mamy podobne gusta jeśli chodzi o mebelki
Piękne masz meble
mamy podobne gusta jeśli chodzi o mebelki
Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
- patrykgiel
- 500p

- Od: 10 lut 2009, o 20:51
Śliczne masz storczyki, teraz to pewnie już jesteś profesjonalistką w ich uprawie.
Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętasz !
Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętasz !
Alu oszołomiłaś mnie tymi storczykami przepiękne wybrałaś sobie.Ja niestety już nie kupuję bo nie mam gdzie ustawiać.Mają tylko jedno ono do dyspozycji. 
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Śliczny puchar- a jak to wygląda "od środka"?
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bardzo ciekawy, choć na pewno trochę trudniejszy sposób uprawy
. One są tak wsadzone z doniczkami czy bez?
- Haim

- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Alinko, super wygląda ten kielich ze storczykami
Ja też jestem bardzo ciekawa jak to wygląda od środka
Ja też jestem bardzo ciekawa jak to wygląda od środka
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam Kochani 
Przepraszam za taką długą nieobecność...najpierw była praca,potem choroba( zakończona pogrzebem - wczoraj) na sam koniec- padła mi klawiaturka.... Codziennie podglądałam Was- niestety nie byłam w stanie pisać .
A i do tego rzuciłam lenie...NIE PALĘ ....GRYZĘ!!
Madziasek- Bardzo dziękuję za odwiedzinki. Jeśli chodzi o moją kolekcję- to jestem silnie początkująca. I jak to w życiu bywa "raz zysk raz w pysk"
Trzynastka- Bardzo dziękuję- ja mam nadzieję,że moja cambria nie "wyrżnie"mi takiego numeru- dostałam ją od męża- pewnie pomyślał by,że to zamach na jego prezent
Grażyna Widera-a widzisz.......nie dali upustu- chyba do centrali zadzwonię!!!!!!!!
Edyta 74-Bardzo dziękuję Nieskromnie się pochwalę- są cudne
Mala_MI-Tymczasem nie podchodzę do działu ogrodniczego
Haim- ja też czekam na moje z ubiegłego roku. Na razie z "balkonowców "dendrobium dało długi pendzik :)Poniżej wklejam "od środka"
JaroZONE-wow - a to jesteś odważny facet- pisać takie okropieństwa w wątku storczykowym!!!!
Za meble bardzo dziękuję- zbieramy z mężem różnego rodzaju eksponaty....praktycznie całe życie. Może otworzymy wątek "meble i inne" ....
Patrykgiel-Kochany...NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ
Wiesz, z tą profesjonalistką- to trochę po płynąłeś
Danutab-Dziękuję- właśnie dlatego zaczęłam hodowlę w szkle- mam już 3 parapety do dyspozycji.
Wioleta- bardzo dziękuję- są super zdrowe, co widać po kondycji kwiatu jaki i kwitnieniu
Storczykowa- Musze powiedzieć ,że właśnie hodowla ...bez problemu -są wsadzone wprost do gruntu ( czyli wiadomo- ziemia dla storczyków.
Kompozycja " biurkowa" - tutaj wsadzam aktualnie kwitnące .Donica jest z kory wyściełana bardzo grubym nylonem. Storczyki mają tam parno i wilgotno- jak im to służy widać na poniższej fotce.

Tutaj są tylko 3 doniczki .
Pamiętacie moją pierwszą szklaną kulę ??
Z bliska...
Swoje miejsce znalazło tam 8 kwiatków
oraz 2 zamierające ... zobaczcie jak poszły z korzonkami ( wyjęłam zobaczyć- czy już wyrzucić ?? )
Drugi podnoszący korzonki ..
Kompozycja kielichowa " od środka" stoi w łazience przy oknie- wygląda cudnie, kwiaty ewidentnie "chwalą sobie" takie warunki. Pączków ma co nie miara!!!
Z boku widać " jak to leciał" Najpierw żwirek z dróżki ,którą w ubiegłym roku zrobił mąż w ogrodzie ( w tym zlikwidował!!),kora,piasek, keramzyt, kora dla storczyków i same storczyki :)Po kolorze piasku widać jaki jest poziom wilgotności. ZAPEWNIAM- STORCZYKI KOCHAJĄ TAKIE TRAKTOWANIE

Przepraszam za taką długą nieobecność...najpierw była praca,potem choroba( zakończona pogrzebem - wczoraj) na sam koniec- padła mi klawiaturka.... Codziennie podglądałam Was- niestety nie byłam w stanie pisać .
A i do tego rzuciłam lenie...NIE PALĘ ....GRYZĘ!!
Madziasek- Bardzo dziękuję za odwiedzinki. Jeśli chodzi o moją kolekcję- to jestem silnie początkująca. I jak to w życiu bywa "raz zysk raz w pysk"
Trzynastka- Bardzo dziękuję- ja mam nadzieję,że moja cambria nie "wyrżnie"mi takiego numeru- dostałam ją od męża- pewnie pomyślał by,że to zamach na jego prezent
Grażyna Widera-a widzisz.......nie dali upustu- chyba do centrali zadzwonię!!!!!!!!
Edyta 74-Bardzo dziękuję Nieskromnie się pochwalę- są cudne
Mala_MI-Tymczasem nie podchodzę do działu ogrodniczego
Haim- ja też czekam na moje z ubiegłego roku. Na razie z "balkonowców "dendrobium dało długi pendzik :)Poniżej wklejam "od środka"
JaroZONE-wow - a to jesteś odważny facet- pisać takie okropieństwa w wątku storczykowym!!!!
Patrykgiel-Kochany...NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ
Danutab-Dziękuję- właśnie dlatego zaczęłam hodowlę w szkle- mam już 3 parapety do dyspozycji.
Wioleta- bardzo dziękuję- są super zdrowe, co widać po kondycji kwiatu jaki i kwitnieniu
Storczykowa- Musze powiedzieć ,że właśnie hodowla ...bez problemu -są wsadzone wprost do gruntu ( czyli wiadomo- ziemia dla storczyków.
Kompozycja " biurkowa" - tutaj wsadzam aktualnie kwitnące .Donica jest z kory wyściełana bardzo grubym nylonem. Storczyki mają tam parno i wilgotno- jak im to służy widać na poniższej fotce.

Tutaj są tylko 3 doniczki .
Pamiętacie moją pierwszą szklaną kulę ??
Z bliska...
Swoje miejsce znalazło tam 8 kwiatków
oraz 2 zamierające ... zobaczcie jak poszły z korzonkami ( wyjęłam zobaczyć- czy już wyrzucić ?? )
Drugi podnoszący korzonki ..
Kompozycja kielichowa " od środka" stoi w łazience przy oknie- wygląda cudnie, kwiaty ewidentnie "chwalą sobie" takie warunki. Pączków ma co nie miara!!!
Z boku widać " jak to leciał" Najpierw żwirek z dróżki ,którą w ubiegłym roku zrobił mąż w ogrodzie ( w tym zlikwidował!!),kora,piasek, keramzyt, kora dla storczyków i same storczyki :)Po kolorze piasku widać jaki jest poziom wilgotności. ZAPEWNIAM- STORCZYKI KOCHAJĄ TAKIE TRAKTOWANIE