Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, Twoje zdjęcia są tak piękne, a skalniaka wręcz fascynujące, ze mozna oglądać je w kółko
;) Tych ostatnich jednak na pewno nie było! Urocza ta wierzba.
A powiedz Dorotko, co jest na drugim zdjęciu?
Nawiązując do rozmowy o klimacie: kiedy mieszkałam we Wrocławiu i przyjeżdżałam co jakiś czas na Górny Śląsk, to pamiętam, ze zawsze była tu temperatura o kilka stopni niższa niz we Wrocławiu. Nie dość, ze miasto takie piękne, to jeszcze ciepłe

A powiedz Dorotko, co jest na drugim zdjęciu?
Nawiązując do rozmowy o klimacie: kiedy mieszkałam we Wrocławiu i przyjeżdżałam co jakiś czas na Górny Śląsk, to pamiętam, ze zawsze była tu temperatura o kilka stopni niższa niz we Wrocławiu. Nie dość, ze miasto takie piękne, to jeszcze ciepłe

Izuniu jesteś kochana. ;:2
Choćby tylko dla Ciebie, to będę wstawiać zdjęcia.
Wierzba rośnie zaraz za ogrodzeniem, dzieci oberwały gałąź, a wiatr ją ciągle zaczesuje na północny wschód.
Od wiosny ma towarzystwo, bardzo liczne, posadziłam 50 sztuk Ognika szkarłatnego 'Red Column', a co wyrośnie zobaczymy. 
Roślinkę, o którą pytasz dostałam od sąsiadki, a ona nie zna nazwy. Może uda się komuś zidentyfikować ją po delikatnych pierzastych listeczkach tak pięknie przebarwionych, a jak nie to poczekamy, aż zakwitnie.
Mąż przedwczoraj był na Śląsku i widział śnieg, a u nas nadal go nie widać, ale nie powiem by mi było śpieszno do pierwszego śniegu, co innego taki po pas.

Pozdrawiam.
...Zapomniałam dodać, że u mnie od rana słoneczko zagląda zza chmur.
Choćby tylko dla Ciebie, to będę wstawiać zdjęcia.

Wierzba rośnie zaraz za ogrodzeniem, dzieci oberwały gałąź, a wiatr ją ciągle zaczesuje na północny wschód.

Roślinkę, o którą pytasz dostałam od sąsiadki, a ona nie zna nazwy. Może uda się komuś zidentyfikować ją po delikatnych pierzastych listeczkach tak pięknie przebarwionych, a jak nie to poczekamy, aż zakwitnie.
Mąż przedwczoraj był na Śląsku i widział śnieg, a u nas nadal go nie widać, ale nie powiem by mi było śpieszno do pierwszego śniegu, co innego taki po pas.

Pozdrawiam.

...Zapomniałam dodać, że u mnie od rana słoneczko zagląda zza chmur.

- chatte
- Przyjaciel Forum
Dorotko, myślę, ze znasz wartość tego, co robisz, ale zawsze przyjemnie, kiedy inni też potrafia to dostrzec , prawda? ;) Należę do największych fanów Twojego skalniaka i artystycznych zdjęć, choć masz ich znacznie więcej
(fanów! , aczkolwiek zdjęć też pewnie masz więcej
)
Czy masz może inne zdjęcie tej rosliny? Nie z góry, tylko bardziej z boku? Albo jakieś zbliżenie?
Wydaje mi się znajoma...
U mnie dziś też słońce wyjrzało, choć nie na długo. Zaraz jakoś raźniej się zrobiło na duszy. Ja jestem "uzależniona" od słońca i jego brak źle na mnie wpływa
Życzę Ci Dorotko duuuuużo słońca! Na śnieg mamy jeszcze czas ;)

Czy masz może inne zdjęcie tej rosliny? Nie z góry, tylko bardziej z boku? Albo jakieś zbliżenie?
Wydaje mi się znajoma...
U mnie dziś też słońce wyjrzało, choć nie na długo. Zaraz jakoś raźniej się zrobiło na duszy. Ja jestem "uzależniona" od słońca i jego brak źle na mnie wpływa

Życzę Ci Dorotko duuuuużo słońca! Na śnieg mamy jeszcze czas ;)
Masz rację Izuniu,
cieszę się, gdy również innym podoba się, to co robię, bo gdzieś na dnie mojej duszy leży ziarenko próżności.
Każdy zna swoją wartość, pod warunkiem, że nie jest zakompleksiony, a wówczas każda pochwała pozwala podnieść głowę i uwierzyć w siebie.
Moim
FANOM
Jak zrobię porządki to jeszcze kilka zdjęć się znajdzie, ale teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek.

To jedyne zdjęcie tej roślinki, teraz już zczerniała. Sąsiadka mówiła, ża jest obsypana drobnymi, żółtymi kwiatuszkami.
Dzisiaj ponuro, choć zapowiadali przejaśnienia.
A z brakiem słońca radzę sobie tak.

Każdy zna swoją wartość, pod warunkiem, że nie jest zakompleksiony, a wówczas każda pochwała pozwala podnieść głowę i uwierzyć w siebie.

Moim

Jak zrobię porządki to jeszcze kilka zdjęć się znajdzie, ale teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek.

To jedyne zdjęcie tej roślinki, teraz już zczerniała. Sąsiadka mówiła, ża jest obsypana drobnymi, żółtymi kwiatuszkami.
Dzisiaj ponuro, choć zapowiadali przejaśnienia.

A z brakiem słońca radzę sobie tak.

- chatte
- Przyjaciel Forum
Co chcesz przez to powiedzieć?Dorota T. pisze:... teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek....

Dorotko, w każdym z nas jest przynajmniej odrobina próżności ;)
Wiosną czy latem, jak zrobisz tej roslince wiecej zdjęć, to na pewno ktoś ją na forum rozpozna. Bardzo jestem ciekawa, co to takiego

Ja najlepiej poradziłabym sobie z brakiem słońca, gdybym mogła na zimę odlecieć do ciepłych krajów ;)
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ludzie mówią
że skromności nigdy dość, ale uważam, że pochwał też nigdy nie jest za dużo
Łatwiej żyć w dzisiejszych ciężkich czasach jak ludzie są wobec siebie mili i obsypują dobrymi słowami
A tym bardziej jak jest za co chwalić, tak jak u Ciebie, Dorotko
... a próżność to przecież taka przyjemna cecha ...
każdy ją przecież ma 

Ja upałów nie toleruję, brakuje mi jedynie światła i kolorów.Mianowicie to, że do tej pory wstawiałam najładniejsze zdjęcia i zostały te gorsze.chatte pisze:Dorota T. pisze:... teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek....
Co chcesz przez to powiedzieć?![]()
Pocieszam się, że zimą nie będziemy tak wybredni.
![]()
Po drugie skalniak był nowy, roślinki na nim też, a teraz ? Skalniak się zestarzał, roślinki spowszedniały i trąci nudą.![]()
I tym się pocieszam.Dorotko, w każdym z nas jest przynajmniej odrobina próżności ;)![]()
Nie mam co dotego najmniejszych wątpliwości.Wiosną czy latem, jak zrobisz tej roslince wiecej zdjęć, to na pewno ktoś ją na forum rozpozna. Bardzo jestem ciekawa, co to takiego![]()
A ja też jestem ciekawa, choć mam jeszcze więcej niespodzianek/darów od sąsiadki.![]()
Ja najlepiej poradziłabym sobie z brakiem słońca, gdybym mogła na zimę odlecieć do ciepłych krajów ;)
Na to drugie znalazłam sposób, namalowałam na kilku ścianach w domu widoczki, jeden z nich w poprzednim poście.
A jak tylko pojawia się słoneczko to rzucam wszystko i na spacer.

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo słońca i wycieczki do ciepłego kraju.

Miło Cię gościć Aniu. ;:2aanula pisze:Ludzie mówiąże skromności nigdy dość, ale uważam, że pochwał też nigdy nie jest za dużo
Łatwiej żyć w dzisiejszych ciężkich czasach jak ludzie są wobec siebie mili i obsypują dobrymi słowami
A tym bardziej jak jest za co chwalić, tak jak u Ciebie, Dorotko
... a próżność to przecież taka przyjemna cecha ...
każdy ją przecież ma
Zgadzam się z Tobą.

Życzę wszystkim wiele życzliwości w domu, pracy i na ulicy.

Pozdrawiam.

- chatte
- Przyjaciel Forum
Przyjęłaś bardzo dobrą taktykę. Wyrobiłas sobie markę i teraz jak wstawisz trochę słabsze zdjęcie, to nikt nie zauważy ;) Poza tym Twój skalniaczek to arcydzieło, a te mozna oglądać i oglądać i nigdy się nie nudząDorota T. pisze:... do tej pory wstawiałam najładniejsze zdjęcia i zostały te gorsze.Pocieszam się, że zimą nie będziemy tak wybredni.
![]()
Po drugie skalniak był nowy, roślinki na nim też, a teraz ? Skalniak się zestarzał, roślinki spowszedniały i trąci nudą....

Mnie jakoś ostatnio brakuje czerwieni i już tęsknię za Twoim jaskrawym berberysem i czerwonymi rozchodnikami pyszniącymi się pomiędzy "ksieżycowymi" kamieniami...
Z brakiem światła i kolorów radzę sobie trochę inaczej niż Ty. Cóż, nie mam talentu malarskiego (wyrodek jakiś jestem

Prawie...
Dziękuję za życzenia i pozdrawiam Cię bardzo serdecznie!

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko ! Za oknem deszczowo i ponuro, więc wybrałam się dziś na wycieczkę do Twojego ogródka. Jak piszesz -
-ciasny, ale własny - i do tego tego z własnym, niepowtarzalnym klimatem.
. Masz gust Dziewczyno ! Roślinki dobrane imponująco - szczególnie piękne przypołudniki, rojniki i rozchodniki na tle jasnych kamieni skalnej
rabatki. Cudowne hebe, róże i wiele innych, których nie sposób wymienić
.
Ale sobie użyłam !
Nie dość, że napasłam oczy w ogródku, to jeszcze brodziłam po wydmach w Łebie, poznałam
nowy szlak w Górach Sowich, zwiedziłam Zagórze Śląskie i przepiękną starówkę we Wrocławiu.
A Twoje fotki są wprost artystyczne! Dzięki za miłe doznania i już wpraszam się na następną wycieczkę
.
. Zobaczymy wiosną, czy zgadłam - ciekawe ?
Serdecznie pozdrawiam
-ciasny, ale własny - i do tego tego z własnym, niepowtarzalnym klimatem.

rabatki. Cudowne hebe, róże i wiele innych, których nie sposób wymienić

Ale sobie użyłam !

nowy szlak w Górach Sowich, zwiedziłam Zagórze Śląskie i przepiękną starówkę we Wrocławiu.
A Twoje fotki są wprost artystyczne! Dzięki za miłe doznania i już wpraszam się na następną wycieczkę

Powyższe 'badylki' przypominają mi nachyłka okółkowego

Serdecznie pozdrawiam