Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Dorotko takie kwiatki to tylko na pociechę, czuje że ty je na noc przykrywasz kołderka :lol: tak trzymaj to w grudniu będziemy mieli u Ciebie piękną złotą jesień :P
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Jutro dokupię jeszcze kilka kołderek i może jeszcze jakiś grzejniczek. :wink: ;:112
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, Twoje zdjęcia są tak piękne, a skalniaka wręcz fascynujące, ze mozna oglądać je w kółko :D ;) Tych ostatnich jednak na pewno nie było! Urocza ta wierzba.
A powiedz Dorotko, co jest na drugim zdjęciu?

Nawiązując do rozmowy o klimacie: kiedy mieszkałam we Wrocławiu i przyjeżdżałam co jakiś czas na Górny Śląsk, to pamiętam, ze zawsze była tu temperatura o kilka stopni niższa niz we Wrocławiu. Nie dość, ze miasto takie piękne, to jeszcze ciepłe :D
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu jesteś kochana. ;:2
Choćby tylko dla Ciebie, to będę wstawiać zdjęcia. :wink: :lol:
Wierzba rośnie zaraz za ogrodzeniem, dzieci oberwały gałąź, a wiatr ją ciągle zaczesuje na północny wschód. :roll: Od wiosny ma towarzystwo, bardzo liczne, posadziłam 50 sztuk Ognika szkarłatnego 'Red Column', a co wyrośnie zobaczymy. :lol:
Roślinkę, o którą pytasz dostałam od sąsiadki, a ona nie zna nazwy. Może uda się komuś zidentyfikować ją po delikatnych pierzastych listeczkach tak pięknie przebarwionych, a jak nie to poczekamy, aż zakwitnie.
Mąż przedwczoraj był na Śląsku i widział śnieg, a u nas nadal go nie widać, ale nie powiem by mi było śpieszno do pierwszego śniegu, co innego taki po pas. :wink: :lol:
Pozdrawiam. ;:3

...Zapomniałam dodać, że u mnie od rana słoneczko zagląda zza chmur. :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, myślę, ze znasz wartość tego, co robisz, ale zawsze przyjemnie, kiedy inni też potrafia to dostrzec , prawda? ;) Należę do największych fanów Twojego skalniaka i artystycznych zdjęć, choć masz ich znacznie więcej :D (fanów! , aczkolwiek zdjęć też pewnie masz więcej :lol: )

Czy masz może inne zdjęcie tej rosliny? Nie z góry, tylko bardziej z boku? Albo jakieś zbliżenie?
Wydaje mi się znajoma...

U mnie dziś też słońce wyjrzało, choć nie na długo. Zaraz jakoś raźniej się zrobiło na duszy. Ja jestem "uzależniona" od słońca i jego brak źle na mnie wpływa :(
Życzę Ci Dorotko duuuuużo słońca! Na śnieg mamy jeszcze czas ;)
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Masz rację Izuniu, ;:1 cieszę się, gdy również innym podoba się, to co robię, bo gdzieś na dnie mojej duszy leży ziarenko próżności. :oops:
Każdy zna swoją wartość, pod warunkiem, że nie jest zakompleksiony, a wówczas każda pochwała pozwala podnieść głowę i uwierzyć w siebie. :D
Moim :wink: FANOM ;:180 ;:180 ;:180
Jak zrobię porządki to jeszcze kilka zdjęć się znajdzie, ale teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek. :(

Obrazek
To jedyne zdjęcie tej roślinki, teraz już zczerniała. Sąsiadka mówiła, ża jest obsypana drobnymi, żółtymi kwiatuszkami.

Dzisiaj ponuro, choć zapowiadali przejaśnienia. :(
A z brakiem słońca radzę sobie tak. :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorota T. pisze:... teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek. :( ...
Co chcesz przez to powiedzieć? :shock:
Dorotko, w każdym z nas jest przynajmniej odrobina próżności ;)
Wiosną czy latem, jak zrobisz tej roslince wiecej zdjęć, to na pewno ktoś ją na forum rozpozna. Bardzo jestem ciekawa, co to takiego :D

Ja najlepiej poradziłabym sobie z brakiem słońca, gdybym mogła na zimę odlecieć do ciepłych krajów ;)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ludzie mówią :roll: że skromności nigdy dość, ale uważam, że pochwał też nigdy nie jest za dużo :D Łatwiej żyć w dzisiejszych ciężkich czasach jak ludzie są wobec siebie mili i obsypują dobrymi słowami :D A tym bardziej jak jest za co chwalić, tak jak u Ciebie, Dorotko :D ... a próżność to przecież taka przyjemna cecha ... :lol: każdy ją przecież ma :lol:
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte pisze:
Dorota T. pisze:... teraz mam wysoko ustawioną poprzeczkę i mam obawy czy nie zbliża się mój rychły upadek. :( ...
Co chcesz przez to powiedzieć? :shock:
Mianowicie to, że do tej pory wstawiałam najładniejsze zdjęcia i zostały te gorsze. :? Pocieszam się, że zimą nie będziemy tak wybredni. ;:109
Po drugie skalniak był nowy, roślinki na nim też, a teraz ? Skalniak się zestarzał, roślinki spowszedniały i trąci nudą. ;:110
Dorotko, w każdym z nas jest przynajmniej odrobina próżności ;)
I tym się pocieszam. :wink:

Wiosną czy latem, jak zrobisz tej roslince wiecej zdjęć, to na pewno ktoś ją na forum rozpozna. Bardzo jestem ciekawa, co to takiego :D
Nie mam co dotego najmniejszych wątpliwości. :D
A ja też jestem ciekawa, choć mam jeszcze więcej niespodzianek/darów od sąsiadki. :D
Ja najlepiej poradziłabym sobie z brakiem słońca, gdybym mogła na zimę odlecieć do ciepłych krajów ;)
Ja upałów nie toleruję, brakuje mi jedynie światła i kolorów.
Na to drugie znalazłam sposób, namalowałam na kilku ścianach w domu widoczki, jeden z nich w poprzednim poście.
A jak tylko pojawia się słoneczko to rzucam wszystko i na spacer. :wink:

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo słońca i wycieczki do ciepłego kraju. ;:79
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aanula pisze:Ludzie mówią :roll: że skromności nigdy dość, ale uważam, że pochwał też nigdy nie jest za dużo :D Łatwiej żyć w dzisiejszych ciężkich czasach jak ludzie są wobec siebie mili i obsypują dobrymi słowami :D A tym bardziej jak jest za co chwalić, tak jak u Ciebie, Dorotko :D ... a próżność to przecież taka przyjemna cecha ... :lol: każdy ją przecież ma :lol:
Miło Cię gościć Aniu. ;:2
Zgadzam się z Tobą. :wink:

Życzę wszystkim wiele życzliwości w domu, pracy i na ulicy. ;:58

Pozdrawiam. ;:3
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ale ładny krajobraz :) sama go namalowałaś????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorota T. pisze:... do tej pory wstawiałam najładniejsze zdjęcia i zostały te gorsze. :? Pocieszam się, że zimą nie będziemy tak wybredni. ;:109
Po drugie skalniak był nowy, roślinki na nim też, a teraz ? Skalniak się zestarzał, roślinki spowszedniały i trąci nudą. ;:110 ...
Przyjęłaś bardzo dobrą taktykę. Wyrobiłas sobie markę i teraz jak wstawisz trochę słabsze zdjęcie, to nikt nie zauważy ;) Poza tym Twój skalniaczek to arcydzieło, a te mozna oglądać i oglądać i nigdy się nie nudzą :D Twój kolorowy skalniaczek zimą będzie działał jak lekarstwo.
Mnie jakoś ostatnio brakuje czerwieni i już tęsknię za Twoim jaskrawym berberysem i czerwonymi rozchodnikami pyszniącymi się pomiędzy "ksieżycowymi" kamieniami...

Z brakiem światła i kolorów radzę sobie trochę inaczej niż Ty. Cóż, nie mam talentu malarskiego (wyrodek jakiś jestem :? ), ale staram się, zeby w mieszkaniu było kolorowo. Stosuję mocne żarówki i stale jestem czymś zajęta, dzięki czemu prawie nie zauważam, ze nie ma słońca ;)
Prawie...
Dziękuję za życzenia i pozdrawiam Cię bardzo serdecznie! :D
danutalec
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 sie 2007, o 22:20

Post »

;:3 ;:32 ;:47
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witaj Dorotko ! Za oknem deszczowo i ponuro, więc wybrałam się dziś na wycieczkę do Twojego ogródka. Jak piszesz -
-ciasny, ale własny - i do tego tego z własnym, niepowtarzalnym klimatem. ;:215 . Masz gust Dziewczyno ! Roślinki dobrane imponująco - szczególnie piękne przypołudniki, rojniki i rozchodniki na tle jasnych kamieni skalnej
rabatki. Cudowne hebe, róże i wiele innych, których nie sposób wymienić :shock: .
Ale sobie użyłam ! ;:50 Nie dość, że napasłam oczy w ogródku, to jeszcze brodziłam po wydmach w Łebie, poznałam
nowy szlak w Górach Sowich, zwiedziłam Zagórze Śląskie i przepiękną starówkę we Wrocławiu.
A Twoje fotki są wprost artystyczne! Dzięki za miłe doznania i już wpraszam się na następną wycieczkę :D :D .

Dorota T. pisze:

Obrazek
To jedyne zdjęcie tej roślinki, teraz już zczerniała. Sąsiadka mówiła, ża jest obsypana drobnymi, żółtymi kwiatuszkami.
Powyższe 'badylki' przypominają mi nachyłka okółkowego :wink: . Zobaczymy wiosną, czy zgadłam - ciekawe ?

Serdecznie pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Karolku! ;:2
Tak sama, popełniłam taki i jeszcze kilka malunków. :D :wink:
Jak zbiorę się na odwagę, to wam pokażę. ;:113
Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”