Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5

Post »

JADZIU
Ta czerwona róża cudo ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

KRYSIU to jedna z pierwszych róż które kupiłam . Ma tak jak Gloria dei i Fresja 5 lat . Uwielbiam jej robić zdjęcia . Jej kwiat bardzo długo się trzyma nawet zasycha na łodyżce i nie straszny jej deszcz jej płatki są aksamitne i lekko pachnąca

GOSIU jak kochasz to dajesz im serce może dlatego tak wygladają chociaż nie wszystkim taka pogoda odpowiada
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Jadziu...Ogród aż kipi od kwiecia.. pięknie :) Wszyscy zachwycają się różami, liliami.. a ja odkryłam u Ciebie perełkę... bordowego goździka... piękny, niespotykany kolor... i już czuję jego zapach... :) życzę troszkę chłodu ;)
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Jadziu łał....jak bardzo kolorowo jest u Ciebie.. ;:138
Virgo cudowna no a Gloria Dei pięknie wybarwiona-moja w drugim kwitnieniu nie jest taka ładna,raczej blada.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadziu może to niebieskie ,o które pytałam to żmijowiec ?Psiałam na wiosnę jednorocznego i już wiem ,że w przyszłym też go posieję,kwiaty ma od różowego do niebieskiego w kształcie poziomych dzwonków
Virgo ma niezły wigor...,a Kristal Perle przypomina mi trochę moją Iceberg ,piękne różyce ,a jak serce im się daruje,to kwitną jeszcze piękniej :uszy A wspomniana Virgo ,długo utrzymuje kwiat?pachnie... :?: i czy nie choruje
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No to widzę,że nie tylko ja będę przesadzała lilie.Jadziu podobnie jak Ty-nie jestem zadowolona z kompozycji różano-liliowej,zwłaszcza na pn stronie.Strona płd. jest w zasadzie dobrze skomponowana kolorystycznie.Lilie sa takie jak w katalogu i nie było pomyłek.Dziękuję Ci za życzonka dla leciwego pana.Dzisiaj miałam zwariowany dzień bo i przygotowania do podjęcia gości,sama byłam na proszonym obiadku no i szykuję się też do wyjazdu. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HANIU a może Ty mi powiesz co to za roślinka gdyż nijak nie mogę się dowiedzieć . Kwitnie na niebiesko 1 sadzonka a kwiecia było mnóstwo

ALUTKO a nawet sobie nie wyobrażasz jak on pięknie pachnie jak przyprawa -czyli gożdziki . Wnuczek powiedział ,że pachnie na pierniki . Mam nadzieję ,że uda mi się pozyskać z niego nasionka

NELU może masz rację co do tego niebieskiego krzewu tak właśnie ma kwiatki . O le chodzi o Virgo to spasuje się dobrze a kwiaty długo się trzymaja ma taki leciutki zapach dalikatny jak herbatnie raczej nie choruje czase łapie plamistość a może on się sam wysieje jest taka opcja . Mnie również bardzo się podoba

ANIU na razie po deszczach będę przesadzać irysy ,gdyż tam gdzie sa jest za dużo ślimaków i wiecznie mi je obgryzają . Chyba w tym miejscu zrobię lekki przewiew ,ale za to będe musiała częsciej plewić . No cóż coś za coś czyli pod siatką tam muszę zrobić porzadek . To zadanie nr1 a potem będę myślała dalej

Obrazek Obrazek to te 2 zdjęcia
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Jadziu/1 widzę że dzieje się u Ciebie oj dzieje..... różyce cudnie kwitną i pełno lili i liliowców....ja też poprzesadzam bo nie jestem zadowolona z nasadzeń, ale to już norma
Ja też czasem mam alergię na słonce, w tym roku coś nie. Ale miałam na to sposób. przed intensywnym opalaniem brałam tabletki z beta karotenem, i było lepiej, aha i trzeba pić dużo wapna to też pomaga, wiem jaka to męka kiedyś dostałam takiej wysypki nad morzem- dekolt, ręce i nogi, chodziłam cała poubierana koszmar, ja teraz czasem biorę tabletki i krople bo mam alergiczny katar... br.....
buziaki kochana! kiedy jakieś spotkanko szykujecie????
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ JADZIU
Ja tez co roku muszę coś poprzesadzać - nie wiem jak w tym roku. Nigdy nie jestem
w 100% zadowolona z nasadzeń. Jadziu pięknie kwitną Ci róże one chyba lubią gorąco. ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu podziwiam twoje piękne róże i liliowce, mają takie subtelne, pastelowe kolory. Altanka w te upały przydaje się, stworzyłaś przyjemny kącik wypoczynkowy.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ciekawa jestem, czy Ty wciąż masz tyle wigoru, aby kilka razy dziennie przyjrzeć sie wszystkim roślinom w ogródku?
Róże, wiadomo, piękne :!: niebieskości też, sama widziałam.
Na nasiona pierników też sie piszę.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Jadziu przywiozę nasionka w przyszłym tygodniu. Chcesz może gałązki bukszpanu i irgi do rozmnożenia?
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadziu po zdjęciach ,będzie to żmijowiec...No to jesteśmy dwie ,które go mają...,nie,bo trzy,u Izki chatte też rośnie... :;230 Dzięki za informacje o róży Vigor...będę się zastanawiać... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELU to taka polna roślinka . Dzis widziałam ją na nieużytkach ,ale mnie się podoba . Mam tez takie niebieskie kuleczki na koperkowych liściach i zakwitła mi jeszcze z tego niebieskiego mixu następna roślinka o liściach jak ogórecznik ale ma takie małe różowo-lilowe kwiatuszki tez fajnie wygląda ale jest niska . Cóż z tego kiedy nie wiem co to jest . Mogłam zostawić paczkę i poczytać w necie ,ale ma spóżniony zapłon :;230 Zapytaj Izy czy to sie samo wysiewa ten żmijowiec . Na nią nawet za bardzo ostatnie upały nie działają twardo je wytrzymuje

IWONKO jeszcze nie ukorzeniałam bukszpanu ani irgi i nie wiem czym to się je :;230 . Popytaj to podziałamy doświadczenia . Muszę Ci powiedzieć ,że dziś zaglądałam i zyje patyczek . Chyba jednak w ziemi lepiej mi to wychodzi niż w doniczce chociaż te patyczki od Basi Double Deligta nadal żyją chociaż sa w doniczce ;:196

BASIU pewnie ,że sprawdzam dziś znowu odkryłam na Abigail małą białą gąsienniczkę :twisted: a zaciekawiło mnie czemu na płatku jest taki maczek . No i powiedz jak tu nie sprawdzać . Z piernikami zobaczymy jak to będzie ;:196

IRENKO u Ciebie jest co podziwać a u mnie to tylko te trochę lilii i róż nic więcej . Muszę trochę krzaczków dokupić . Altanka daje duzo cienia i miło się tam siedzi . Dziś zakwitnął mi liliowiec takim wielgachnym kwiatem a w dodatku pachnący :tan 30 cm sadzonka a taki wielgachny kwiat

KRYSIU ja to w ogóle nie wiem kiedy będę zadowolona chyba ,że przyjdzie jakiś architekt ogrodów i mi go zaplanuje . Nie mam do tego smykałki

IWONKO /onko /nareszcie się zjawiłaś . Po tak długiej nieobecności . Brałam Calcium i różne witaminy ,ale wiesz ,że w pewnym wieku nic nie pomaga :;230 Na nogi mi to nie działa tylko ręce i plecy najbardziej ,ale żeby się pakowac tego nie robię . My sie co chwilę spotykamy u Basi na ogródku u mnie ;:196

Obrazek Obrazek ten 1 liliowiec pięknie pachnie Obrazek Obrazek Obrazek ta róża niestety NN Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jadziu, wszystko pięknie kwitnie!! Abigail niezwykle urocza!!
Mam sporo pachących lilii, ale Casablanki nie :) Będę podziwiać u Ciebie.
Kiedyś P chętnie pozował do zdjęć, teraz tego nie lubi :lol:
Przesyłam ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”