.
 .Róża przy pergoli przecudna,ja mam malutką,ale zakwitnie

Myślę,że ostróżce nic nie będzie,moja ma takie cienkie badylki,że od razu by się złamała.
Nie lubię wichur

.
 . 

Masz racje Irenko-jestem z niej bardzo zadowolona.Irena37 pisze:ta pienna róża jest niesamowita, takie bogactwo kwiatów
Grażynko moja Flamentanz ma około osiem lat.I z obserwacji powiem tak.Di czterech lat rosła raczej słabo a później jak się rozochociła to nie mogę jej bardzo ujarzmić.Dobrze,że mam obok niej mocną pergolę i mogę ją tam ułożyć.M się śmieje,że jeszcze rok, dwa i do drugiej kondygnacji dojdzie.kogra pisze:Cudowna róża ile ma lat, że taka potężna w swojej strukturze ?

Jadziu dobrze wywróżyłaś-dziś cały dzień spędziłam na ogrodzie.Wreszcie M skosił trawę i popryskaliśmy śliwy i gruszę na grzyba.JAKUCH pisze:Haniu jutro ma być ładnie to różyczka się podsuszy i będzie dobrze
Ostróżkę udało mi się z pomocą postawić do pionu.Jej nic się nie stało ale parę lilii mi złamała.hal1959 pisze:Myślę,że ostróżce nic nie będzie,moja ma takie cienkie badylki,że od razu by się złamała.
A moja Sympatia przemarzła -obcięłam ją do zera-puściła i jakoś rośnie ale czy zakwitnie ?WątpięZabeczka101059 pisze:niestety moja wygląda dosłownie jak zmokła kura
lepiej się trzyma Sympatia

,
 ,

.Tu tak różano.Za dwa tygodnie ruszam do rosarium w Chorzowie może coś podpatrzę do ogródka
.Tu tak różano.Za dwa tygodnie ruszam do rosarium w Chorzowie może coś podpatrzę do ogródka 

cudowne masz roże Haniu
  cudowne masz roże Haniu  

Jadziu odpowiedziałam w Twoim wątku ale powtórzę to dzierotkaJAKUCH pisze:HANIU zapomniałam jak nazywają się te różowe kwiatuszki ,które ja wysiałam a Tobie się wysiewają i ładnie kwitną . Ach ten SKS a opakowanie wyrzuciłam . One mają takie różowe łodyżki
A nie lepiej Grażynko obciąć do zera ?.Ja tak zrobiłam ze swoją Westerlan-była już stara i niezbyt ładnie wyglądała.Tej wiosny obcięłam do zera i idą bardzo ładne nowe pędy.Nawet ma już pąki.kogra pisze:Moja ma już ponad 30 lat i podupadła staruszka na zdrowiu mocno tego roku.
Chyba będę musiała ją odmłodzić w postaci nowej sadzonki.
Halinko ja ją kupowałam u Gosi jako Impresje czyżby nazwa się zmieniła?hal1959 pisze:Hanuś już tak pięknie kwitnie Ci Camille Pissarro
Marzenko dziękuję za tak pochlebną opinię.marzanka pisze:Mogłabym tu siedzieć i siedzieć i wachać i patrzeć bez końca.No czasami bym Obrazek.Tu tak różano.Za dwa tygodnie ruszam do rosarium w Chorzowie może coś podpatrzę do ogródka
 A do rosarium wybierz się koniecznie i kup coś ciekawego.O tej porze przy kupnie to widać co się kupuje
 A do rosarium wybierz się koniecznie i kup coś ciekawego.O tej porze przy kupnie to widać co się kupuje
Jesteś dla mnie bardzo miła i dzięki za pochwałyZabeczka101059 pisze:Posiedziałam, podziwiałamcudowne masz roże Haniu
ta pasiasta to Papageno
 Każda z nas ma piękny ogród a w nim rośliny,które kocha.Tobie podobają się moje róże a mnie Twoje-bo takich nie mam.Chciałoby się mieć wszystkie ale to nie jest realne.Ta pasiasta była kupowana jako Impresja ale teraz już nie wiem,bo Haluś co to za jej wstawiennictwem kupiłam tą różę też ją inaczej nazwała
 Każda z nas ma piękny ogród a w nim rośliny,które kocha.Tobie podobają się moje róże a mnie Twoje-bo takich nie mam.Chciałoby się mieć wszystkie ale to nie jest realne.Ta pasiasta była kupowana jako Impresja ale teraz już nie wiem,bo Haluś co to za jej wstawiennictwem kupiłam tą różę też ją inaczej nazwała
Nelu moja też powypuszczała nowych pędów i to mocnych.Dwa złamały się jak podczas wichury częściowo spadła z kratki.Nie obcinaj bo szkoda-prześwietlisz ją wiosną-ja tak robię,wtedy wycinam stare lub brzydkie konarki. Dla wzmocnienia swojej podsypałam jej obornika granulowanego.Alionuszka pisze:Flammentanz nowych pędów ma coraz więcej i trochę się obawiam o resztę ...ciężko mi wycinać kwietne gałązki...trudno z bólem serca ... trzeba będzie./..

Witaj Hanuś, piękne masz róże, zresztą resztę ogrodu również...pozdrawiam Cię serdecznie!
 Witaj Hanuś, piękne masz róże, zresztą resztę ogrodu również...pozdrawiam Cię serdecznie!