Róża przy pergoli przecudna,ja mam malutką,ale zakwitnie

Myślę,że ostróżce nic nie będzie,moja ma takie cienkie badylki,że od razu by się złamała.
Nie lubię wichur

Masz racje Irenko-jestem z niej bardzo zadowolona.Irena37 pisze:ta pienna róża jest niesamowita, takie bogactwo kwiatów
Grażynko moja Flamentanz ma około osiem lat.I z obserwacji powiem tak.Di czterech lat rosła raczej słabo a później jak się rozochociła to nie mogę jej bardzo ujarzmić.Dobrze,że mam obok niej mocną pergolę i mogę ją tam ułożyć.M się śmieje,że jeszcze rok, dwa i do drugiej kondygnacji dojdzie.kogra pisze:Cudowna róża ile ma lat, że taka potężna w swojej strukturze ?
Jadziu dobrze wywróżyłaś-dziś cały dzień spędziłam na ogrodzie.Wreszcie M skosił trawę i popryskaliśmy śliwy i gruszę na grzyba.JAKUCH pisze:Haniu jutro ma być ładnie to różyczka się podsuszy i będzie dobrze
Ostróżkę udało mi się z pomocą postawić do pionu.Jej nic się nie stało ale parę lilii mi złamała.hal1959 pisze:Myślę,że ostróżce nic nie będzie,moja ma takie cienkie badylki,że od razu by się złamała.
A moja Sympatia przemarzła -obcięłam ją do zera-puściła i jakoś rośnie ale czy zakwitnie ?WątpięZabeczka101059 pisze:niestety moja wygląda dosłownie jak zmokła kura
lepiej się trzyma Sympatia![]()
Jadziu odpowiedziałam w Twoim wątku ale powtórzę to dzierotkaJAKUCH pisze:HANIU zapomniałam jak nazywają się te różowe kwiatuszki ,które ja wysiałam a Tobie się wysiewają i ładnie kwitną . Ach ten SKS a opakowanie wyrzuciłam . One mają takie różowe łodyżki
A nie lepiej Grażynko obciąć do zera ?.Ja tak zrobiłam ze swoją Westerlan-była już stara i niezbyt ładnie wyglądała.Tej wiosny obcięłam do zera i idą bardzo ładne nowe pędy.Nawet ma już pąki.kogra pisze:Moja ma już ponad 30 lat i podupadła staruszka na zdrowiu mocno tego roku.
Chyba będę musiała ją odmłodzić w postaci nowej sadzonki.
Halinko ja ją kupowałam u Gosi jako Impresje czyżby nazwa się zmieniła?hal1959 pisze:Hanuś już tak pięknie kwitnie Ci Camille Pissarro
Marzenko dziękuję za tak pochlebną opinię.marzanka pisze:Mogłabym tu siedzieć i siedzieć i wachać i patrzeć bez końca.No czasami bym Obrazek.Tu tak różano.Za dwa tygodnie ruszam do rosarium w Chorzowie może coś podpatrzę do ogródka
Jesteś dla mnie bardzo miła i dzięki za pochwałyZabeczka101059 pisze:Posiedziałam, podziwiałamcudowne masz roże Haniu
ta pasiasta to Papageno
Nelu moja też powypuszczała nowych pędów i to mocnych.Dwa złamały się jak podczas wichury częściowo spadła z kratki.Nie obcinaj bo szkoda-prześwietlisz ją wiosną-ja tak robię,wtedy wycinam stare lub brzydkie konarki. Dla wzmocnienia swojej podsypałam jej obornika granulowanego.Alionuszka pisze:Flammentanz nowych pędów ma coraz więcej i trochę się obawiam o resztę ...ciężko mi wycinać kwietne gałązki...trudno z bólem serca ... trzeba będzie./..