Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początek przygody

Post »

Kasiu ale cuda masz,przyłączam się z zachwytem,tak jak inni zresztą,nad tym pierwszym Paph.a ten ostatni to dokładnie jak mój,gdy będziesz wiedzieć ewentualnie co to za odmiana,napisz.
No to teraz będziesz miała największą kolekcje paphiopedilum.
Gratulacje.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Piękne sabotki, śnię po nocach o tym prawie czarnym, jest bosssssskie ;:152
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henrykbb pisze:Kasiu ale cuda masz,przyłączam się z zachwytem,tak jak inni zresztą,nad tym pierwszym Paph.a ten ostatni to dokładnie jak mój,gdy będziesz wiedzieć ewentualnie co to za odmiana,napisz.
No to teraz będziesz miała największą kolekcje paphiopedilum.
Gratulacje.
Henryku, faktycznie taki sam ;:138
Mam nadzieję, że doczekam takiej chwili jaką Ty miałeś gdy mogłeś obserwować jak pączek się rozwija ;:65 :wink: A czy Ty zauważyłeś, że mój ma jeszcze pączek :?: :?: :?: :?:

Obrazek
Obrazek

No nie przesadzaj z tą wielkością kolekcji :oops: Jeszcze mi daleko aby niektórym forumowiczom dorównać ;:108
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Migrenqa pisze:Piękne sabotki, śnię po nocach o tym prawie czarnym, jest bosssssskie ;:152
Agnieszko bardzo dziękuję ;:196 i cieszę się, że Ci się podoba. No to pracuj nad zdobyciem go :uszy
Migrenqa
500p
500p

Post »

A popracuję. Jest trzeci na mojej liście chciejstw. Pierwszy jest MM, drugie Cymbidium a trzeci właśnie Sabotek
Pozdrawiam Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Mój MM niestety na razie strajkuje :evil:
Okazało się, że go przesuszyłam, on jest szlachetną krzyżówką i nie lubi długotrwałego przesychania. Teraz mu zmieniłam troszkę miejsce z keramzytem i na wschodnie okienko przy phalkach. Mam nadzieję, że się weźmie za siebie. ;:65
MM był jednym z moich pierwszych chciejstw ;:108 :P
Migrenqa
500p
500p

Post »

A pokażesz to swoje cudeńko? Chciałabym nacieszyć oczka :oops:
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

A oto co dziś do mnie przyjechało ;:138 :

Angraecum scottianum
Obrazek Obrazek

Gastrochilus calceolaris
Obrazek Obrazek

Sedirea japonica
Obrazek Obrazek

Bifrenaria aureofulva
Obrazek Obrazek

I Gomesa crispa
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Migrenqa pisze:A pokażesz to swoje cudeńko? Chciałabym nacieszyć oczka :oops:
Agnieszko na 7 stronie możesz zobaczyć jak wyglądał gdy przybył do mnie. Dzisiaj nie ma w ogóle kwiatuszków. Jedynie przedłuża pędzik, przy czym największy pączek cały zżółkł. Mam nadzieję, że po zabiegach, o których mówiłam reszta pączków ładnie się rozwinie ;:65 ;:108
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Angreacum scottianum wygląda bardzo zdrowo ;:138 ;:138 Jest w samym sphagnum ? ;) Mój musi być przymocowany, bo się obala na lewo i prawo :D :D Mam nadzieję, że nie będziemy się ścigać komu pierwszemu zakwitnie :;230
Migrenqa
500p
500p

Post »

Już widziałam. Piękny był, mam nadzieje, że przywrócisz go do życia. A nowe nabytki maluśkie; oby zakwitły i zdrowe były.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Zabka_Monis pisze:Angreacum scottianum wygląda bardzo zdrowo ;:138 ;:138 Jest w samym sphagnum ? ;) Mój musi być przymocowany, bo się obala na lewo i prawo :D :D Mam nadzieję, że nie będziemy się ścigać komu pierwszemu zakwitnie :;230
Oj Moniu
Nigdy nie będę się z Tobą Scigać :uszy
Muszę Ci jednak powiedzieć, że wszystkie doniczusie były lekkie jak papier, a korzonki andraecum ledwo co widoczne. Wykąpałam wszystkie, a z angraecum postąpiłam zgodnie z Twoim sposobem, czyli obłożyłam tylko na wierzchu sphagnum ;:108 :P
U mnie wywrotowcem jest gastrochilus :;230
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja z Tobą też nie będę się ścigać ;) Ale będę bacznie obserwować zachodzące u Ciebie zmiany ;) Trzeba się wspierać no nie? ;)
Myślę, że lepiej jak storczyki przeżywają podróż mając suche podłożę niż mokre więc to dobrze , że były takie leciutkie ;:108 W ciemnym kartoniku nie daj Boże mogło by dojść do choroby, gdyby miały mokre podłoże... Ale może się mylę.
No i niech nasze oba Angreacum rosną zdrowo ;) Za to wypijmy :D ;:136
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

;:111 ;:111 ;:111 ;:111 ;:111 Kasiu, tylko to mi przychodzi do głowy. Wczoraj obejrzałam Twoje sabotki i chwyciłam się za głowę. To, że cuda to swoją drogą, ale ta różnorodność tych gatunków i hybryd o tak zróżnicowanych warunkach uprawy. Należą Ci się wielkie ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 za odwagę. Mam nadzieję, że teraz szybko nadrobisz zaległości w czytaniu o ich uprawie. Pisałaś do mnie z pytaniem czy trzymam moje sabotki na keramzycie. Otóż po półtora roku wypróbowania różnych miejsc i warunków uprawy obecnie nie trzymam ich na żadnym keramzycie. Moje sabotki (12 sztuk) stoją w osłonkach. Na parapecie na którym stoją mają odpowiednią wilgotność powietrza i potrzebny dostęp światła. Ja swoje trzymam lekko wilgotne, ale nie mokre. Mam nadzieję, że Ci pomołam.

O kolejnych nabytkach nie wspomnę. Czeka Cię niesamowita ilość materiału do ;:37 ;:132
Mimo wszystko Ciekawe egzemplarze.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Kasiu przyszłam z wizytą i oniemiałam z zachwytu ;:224 ;:108 Wspaniała kolekcja i taka różnorodna ;:108 Gratuluję odwagi i życzę powodzenia w uprawie tych piękności. ;:31 Zachwyciły mnie min. phal. Mini Mark ( sama go też mam i ;:167 się w jego kwiatkach), sabotki, wszystkie razem i każdy z osobna phalaenopsisy i ich kwitnienia. ;:3 :heja Widzę, że lubisz plamki, ciapki i inne wzorki na ich płatkach. Chcę zapytać o cattleykę - czy wiesz jak kwitnie i czy pachnie :?: Akwarium pięknie się prezentuje i wszystkie w nim maluszki. ;:180 ;:224 O Vandzi już nie wspomnę, bo to cud natury. ;:77 A ostatnie Twoje nowości są rewelacyjne i czekam na ich kwitnienie. ;:65 ;:138
Przyglądnęłam się tym co mają w doniczkach i widzę gąbkę florystyczną , ja zawsze jak w doniczce było coś takiego wyjmowałam i zmieniałam podłoże. ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”