Ogródek AGNESS cz. 5
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Na ostatniej fotce to penstemon?

- 
				tadeusz48
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj AGNIESZKO , wybrałem się do Ciebie na spacer podziwiać piękne kwiaty a rododendrony i azalie w szczególności. U mnie powoli już kończą kwitnienie te piękne kwiaty.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko dziękuję   azalie i rh jakoś się trzymają pomimo paskudnej zimnicy i deszczy. Chyba tylko trawnik zachwycony taką pogodą, bo ma mnóstwo wilgoci i jest właśnie śliczny i świeżutki
 azalie i rh jakoś się trzymają pomimo paskudnej zimnicy i deszczy. Chyba tylko trawnik zachwycony taką pogodą, bo ma mnóstwo wilgoci i jest właśnie śliczny i świeżutki   

Liduś najbardziej oberwały od mrozu Azalie japońskie, ale i rh się dostało, wprawdzie wszystkie kwitną, ale nie ma nawet porównania do zeszłego roku, kiedy to prawie nie było widać liści pod kwieciem 

Jeśli pytasz o te niebieściutkie dzwoneczki, to jest to cebulica hiszpańska.
Marysiu u mnie też niestety wiele pąków przemarzło, ale na szczęście, każdy krzaczek zakwitł. Wprawdzie dużo mniej obficie, ale kwiatuszki pojawiły się wszędzie. Mam nadzieję, że i u Ciebie w przyszłym roku wszystkie zakwitną 

Izuniu, goździki u mnie dopiero zaczynają swój pokaz, zakwitły mi dopiero te bielutkie. Jeśli ich nie masz to jesienią dorzucę do irysków 

Igorze skalnice już niestety przekwitły, a szkoda, bo kwitły bardzo obficie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będą równie obfite w kwiatuszki 

Marcinie, bardzo dziękuję za takie miłe słowa , naprawdę bardzo mi miło 

Iguniu niestety u mnie zimno, brzydko i co jakiś czas pojawia się deszcz Jest tak nieprzyjemnie, że nawet nie wychodzę do ogrodu, mimo, że pracy ogrom, bo zielsko po tych deszczach rośnie jak szalone
 Jest tak nieprzyjemnie, że nawet nie wychodzę do ogrodu, mimo, że pracy ogrom, bo zielsko po tych deszczach rośnie jak szalone  

Izuś, ja mam tylko różowy i to dopiero tegoroczny nabytek, jak dostanę białego to też kupię, bo bardzo mi się podobają 

Joluś dziękuję Ten kwiatuszek to mydlnica.
 Ten kwiatuszek to mydlnica.
Piotruś, tak, masz rację, to Penstemon, już nie mogę doczekać się aż zakwitnie, wciąż jeszcze w pąkach 

Witaj Tadeuszu u mnie jeden największy rh Nowa Zembla przekwita, inne kwitną, a wiele dopiero zaczyna , tak, że jeszcze przez jakiś czas będą mnie cieszyć swoimi kwiatuszkami
 u mnie jeden największy rh Nowa Zembla przekwita, inne kwitną, a wiele dopiero zaczyna , tak, że jeszcze przez jakiś czas będą mnie cieszyć swoimi kwiatuszkami 

azalie i rh jakoś się trzymają pomimo paskudnej zimnicy i deszczy. Chyba tylko trawnik zachwycony taką pogodą, bo ma mnóstwo wilgoci i jest właśnie śliczny i świeżutki
 Liduś najbardziej oberwały od mrozu Azalie japońskie, ale i rh się dostało, wprawdzie wszystkie kwitną, ale nie ma nawet porównania do zeszłego roku, kiedy to prawie nie było widać liści pod kwieciem

Jeśli pytasz o te niebieściutkie dzwoneczki, to jest to cebulica hiszpańska.
Marysiu u mnie też niestety wiele pąków przemarzło, ale na szczęście, każdy krzaczek zakwitł. Wprawdzie dużo mniej obficie, ale kwiatuszki pojawiły się wszędzie. Mam nadzieję, że i u Ciebie w przyszłym roku wszystkie zakwitną

Izuniu, goździki u mnie dopiero zaczynają swój pokaz, zakwitły mi dopiero te bielutkie. Jeśli ich nie masz to jesienią dorzucę do irysków

Igorze skalnice już niestety przekwitły, a szkoda, bo kwitły bardzo obficie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będą równie obfite w kwiatuszki

Marcinie, bardzo dziękuję za takie miłe słowa , naprawdę bardzo mi miło

Iguniu niestety u mnie zimno, brzydko i co jakiś czas pojawia się deszcz
 Jest tak nieprzyjemnie, że nawet nie wychodzę do ogrodu, mimo, że pracy ogrom, bo zielsko po tych deszczach rośnie jak szalone
 Izuś, ja mam tylko różowy i to dopiero tegoroczny nabytek, jak dostanę białego to też kupię, bo bardzo mi się podobają

Joluś dziękuję
 Ten kwiatuszek to mydlnica.
 Ten kwiatuszek to mydlnica.Piotruś, tak, masz rację, to Penstemon, już nie mogę doczekać się aż zakwitnie, wciąż jeszcze w pąkach

Witaj Tadeuszu
 u mnie jeden największy rh Nowa Zembla przekwita, inne kwitną, a wiele dopiero zaczyna , tak, że jeszcze przez jakiś czas będą mnie cieszyć swoimi kwiatuszkami
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piękne skalniaczkowe widoczki  :P   

,a biało niebieski irysek -cud ,miód i orzeszki .

- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aguś, u Ciebie nawet w tym deszczu kwitły kwiaty!  Masz przepiekny skalniak, a różaneczniki w cudownych kolorach. Bardzo energrtyzujący ogród. I masz nie tylko dużo kolorowych kwiatów, ale tez mnóstwo ciekawych okazów. Jak się wejdzie, to qrczę, ciężko wyjść  

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Przepiękne widoki ogólne, Agnieszko. Bardzo mi się u Ciebie podoba, bo ogród już dojrzały i jest na co popatrzeć.

Moje wątki 
Pozdrawiam, Ewa.

Pozdrawiam, Ewa.
- 
				x_P-42
Witaj Agniesiu.
Widzę ,że skalniaczki pieknie rosną i dojrzewają.Chyba niedługo musisz zacząć rozbudowywać skalniak.

Widzę ,że skalniaczki pieknie rosną i dojrzewają.Chyba niedługo musisz zacząć rozbudowywać skalniak.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, Twój skalniak prezentuje się okazale, choć tak niedawno przerabiałaś go i pewnie sadziłaś małe roślinki?

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
przyszłam do Twojego ogródka skoro świt muszę przyznać, że miło spędziłam czas pogoda nas nie rozpieszcza ale widoki u Ciebie piękne, roślinki rozkwitają a skalniakowe roślinki super powiem jeszcze, ze bardzo mi się podoba Twój trawnik jest taka soczysta zieleń, miłego dnia

- AGNESS
Witaj Joluś, dziękuję za miłe słowa  nie mam wielu niskich irysków, ale bardzo mi się podobają i muszę sobie dokupić jeszcze inne kolorki
 nie mam wielu niskich irysków, ale bardzo mi się podobają i muszę sobie dokupić jeszcze inne kolorki  

Izuniu dziękuję strasznie miło mi to słyszeć
 strasznie miło mi to słyszeć  Jakoś deszcze bardzo nie zaszkodziły moim kwiatuszkom, tylko nie bardzo można było się nimi cieszyć, jak wciąż lało
  Jakoś deszcze bardzo nie zaszkodziły moim kwiatuszkom, tylko nie bardzo można było się nimi cieszyć, jak wciąż lało   

Ewuś dziękuję, faktycznie wiele roślin u mnie już jest mocno rozrośniętych, wiele aż za mocno będę musiała mocno dzielić hosty, rozchodniki i bergenie, bo zagłuszają mi roślinki rosnące w pobliżu. Ale mają już wiele lat
  będę musiała mocno dzielić hosty, rozchodniki i bergenie, bo zagłuszają mi roślinki rosnące w pobliżu. Ale mają już wiele lat   

Poluś sporo sadzoneczek mi wypadło zimą, ale te które pozostały pięknie się rozrastają, i kwitną i wiele wśród nich jest od Ciebie 

Jacku, faktycznie roślinki pięknie się rozrastają, chociaż sadzone były, tak jak mówisz maluszki Większość roślinek odmładzałam sadząc same szczepeczki, które pięknie się pokorzeniły, a myślę, że przez lato, to i się wspaniale rozrosną i na przyszłą wiosnę to będą już ładne , duże kępy
 Większość roślinek odmładzałam sadząc same szczepeczki, które pięknie się pokorzeniły, a myślę, że przez lato, to i się wspaniale rozrosną i na przyszłą wiosnę to będą już ładne , duże kępy   

Taruś u mnie dziś na szczęście piękna słoneczna pogoda, tak, że w końcu mogę pocieszyć się widokiem kwiatuszków, bo deszcze niestety na to nie pozwalały Jedynie trawka zadowolona z deszczy, rośnie i zieleni się jak szalona
 Jedynie trawka zadowolona z deszczy, rośnie i zieleni się jak szalona  

nie mam wielu niskich irysków, ale bardzo mi się podobają i muszę sobie dokupić jeszcze inne kolorki
 Izuniu dziękuję
 strasznie miło mi to słyszeć
 strasznie miło mi to słyszeć  Jakoś deszcze bardzo nie zaszkodziły moim kwiatuszkom, tylko nie bardzo można było się nimi cieszyć, jak wciąż lało
  Jakoś deszcze bardzo nie zaszkodziły moim kwiatuszkom, tylko nie bardzo można było się nimi cieszyć, jak wciąż lało   
 Ewuś dziękuję, faktycznie wiele roślin u mnie już jest mocno rozrośniętych, wiele aż za mocno
 będę musiała mocno dzielić hosty, rozchodniki i bergenie, bo zagłuszają mi roślinki rosnące w pobliżu. Ale mają już wiele lat
 Poluś sporo sadzoneczek mi wypadło zimą, ale te które pozostały pięknie się rozrastają, i kwitną i wiele wśród nich jest od Ciebie

Jacku, faktycznie roślinki pięknie się rozrastają, chociaż sadzone były, tak jak mówisz maluszki
 Większość roślinek odmładzałam sadząc same szczepeczki, które pięknie się pokorzeniły, a myślę, że przez lato, to i się wspaniale rozrosną i na przyszłą wiosnę to będą już ładne , duże kępy
 Taruś u mnie dziś na szczęście piękna słoneczna pogoda, tak, że w końcu mogę pocieszyć się widokiem kwiatuszków, bo deszcze niestety na to nie pozwalały
- AGNESS
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agnieszko-  wcześnie Ci zakwitły goździki i chabry śliczne.
Co to jest za roślina na pierwszym zdjęciu, o takich trawiastych listkach?

Co to jest za roślina na pierwszym zdjęciu, o takich trawiastych listkach?

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś , poczekamy. Te dwa tygodnie miną szybko.Ja czekam na róże. Jest tyle pąków.Na razie  na swojej stronie zamieściłam parę skromnych fotek. Myślę,że jak róże zakwitną , to będzie co fotografować.Ale ja osobiście lubię te skromniejsze kwiaty.Kocham gazanie, knole i irysy, nie mówiac o peoniach, lwich paszczach.........Marzy mi sie taka dzika działka na odludziu, pełna roślinności , takiej pięknej w samej w sobie, dzikiej,bujnej nieujarzmionej. 
słonecznie pozdrawiam

słonecznie pozdrawiam
- AGNESS
Tajeczko na pierwszej fotce tłem dla astra alpejskiego są niekwitnące jeszcze goździki, to ta trawka  a na drugiej fotce te różowe kwiatuszki wyrastające z trawiastej kępy to Firletka smółka
 a na drugiej fotce te różowe kwiatuszki wyrastające z trawiastej kępy to Firletka smółka  

Grażynko, ja też czekam z utęsknieniem na róże, a czas oczekiwania umilają mi azalie i rh, które kocham 

Ja podobnie jak Ty też bardzo lubię drobniejsze kwiaty, ale nie mam pojęcia co to są knole, biegnę do Ciebie , może się dowiem 

a na drugiej fotce te różowe kwiatuszki wyrastające z trawiastej kępy to Firletka smółka
 Grażynko, ja też czekam z utęsknieniem na róże, a czas oczekiwania umilają mi azalie i rh, które kocham

Ja podobnie jak Ty też bardzo lubię drobniejsze kwiaty, ale nie mam pojęcia co to są knole, biegnę do Ciebie , może się dowiem

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Agnieszko,
powtórzę za Tarą.....zielenie masz niezwykle soczyste 

Pamiętam ,że pisałaś wiosną o przemarzniętych różach piennych...
I co będzie rosło na ich miejscu?
O floksiku Tarolkowym pamiętam 

Agnieszko, czy reflektujesz na nasionka sasanek?
Może nie mam typowo strzępiastych ale takie lekko poszarpane się znajdą

powtórzę za Tarą.....zielenie masz niezwykle soczyste

Pamiętam ,że pisałaś wiosną o przemarzniętych różach piennych...
I co będzie rosło na ich miejscu?
O floksiku Tarolkowym pamiętam

Agnieszko, czy reflektujesz na nasionka sasanek?
Może nie mam typowo strzępiastych ale takie lekko poszarpane się znajdą

Pozdrawiam słonecznie - Baśka