Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Na ostatniej fotce to penstemon?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj AGNIESZKO , wybrałem się do Ciebie na spacer podziwiać piękne kwiaty a rododendrony i azalie w szczególności. U mnie powoli już kończą kwitnienie te piękne kwiaty.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajeczko dziękuję :D azalie i rh jakoś się trzymają pomimo paskudnej zimnicy i deszczy. Chyba tylko trawnik zachwycony taką pogodą, bo ma mnóstwo wilgoci i jest właśnie śliczny i świeżutki :D

Liduś najbardziej oberwały od mrozu Azalie japońskie, ale i rh się dostało, wprawdzie wszystkie kwitną, ale nie ma nawet porównania do zeszłego roku, kiedy to prawie nie było widać liści pod kwieciem :roll:
Jeśli pytasz o te niebieściutkie dzwoneczki, to jest to cebulica hiszpańska.

Marysiu u mnie też niestety wiele pąków przemarzło, ale na szczęście, każdy krzaczek zakwitł. Wprawdzie dużo mniej obficie, ale kwiatuszki pojawiły się wszędzie. Mam nadzieję, że i u Ciebie w przyszłym roku wszystkie zakwitną :D

Izuniu, goździki u mnie dopiero zaczynają swój pokaz, zakwitły mi dopiero te bielutkie. Jeśli ich nie masz to jesienią dorzucę do irysków :D

Igorze skalnice już niestety przekwitły, a szkoda, bo kwitły bardzo obficie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będą równie obfite w kwiatuszki :D

Marcinie, bardzo dziękuję za takie miłe słowa , naprawdę bardzo mi miło :D

Iguniu niestety u mnie zimno, brzydko i co jakiś czas pojawia się deszcz :( Jest tak nieprzyjemnie, że nawet nie wychodzę do ogrodu, mimo, że pracy ogrom, bo zielsko po tych deszczach rośnie jak szalone :roll:

Izuś, ja mam tylko różowy i to dopiero tegoroczny nabytek, jak dostanę białego to też kupię, bo bardzo mi się podobają :D

Joluś dziękuję :D Ten kwiatuszek to mydlnica.

Piotruś, tak, masz rację, to Penstemon, już nie mogę doczekać się aż zakwitnie, wciąż jeszcze w pąkach :roll:

Witaj Tadeuszu :D u mnie jeden największy rh Nowa Zembla przekwita, inne kwitną, a wiele dopiero zaczyna , tak, że jeszcze przez jakiś czas będą mnie cieszyć swoimi kwiatuszkami :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne skalniaczkowe widoczki :P ;:138 ;:138 ;:138 ,a biało niebieski irysek -cud ,miód i orzeszki . ;:224
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, u Ciebie nawet w tym deszczu kwitły kwiaty! Masz przepiekny skalniak, a różaneczniki w cudownych kolorach. Bardzo energrtyzujący ogród. I masz nie tylko dużo kolorowych kwiatów, ale tez mnóstwo ciekawych okazów. Jak się wejdzie, to qrczę, ciężko wyjść :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Przepiękne widoki ogólne, Agnieszko. Bardzo mi się u Ciebie podoba, bo ogród już dojrzały i jest na co popatrzeć.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x_P-42

Post »

Witaj Agniesiu.
Widzę ,że skalniaczki pieknie rosną i dojrzewają.Chyba niedługo musisz zacząć rozbudowywać skalniak. :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, Twój skalniak prezentuje się okazale, choć tak niedawno przerabiałaś go i pewnie sadziłaś małe roślinki?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

przyszłam do Twojego ogródka skoro świt muszę przyznać, że miło spędziłam czas pogoda nas nie rozpieszcza ale widoki u Ciebie piękne, roślinki rozkwitają a skalniakowe roślinki super powiem jeszcze, ze bardzo mi się podoba Twój trawnik jest taka soczysta zieleń, miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Joluś, dziękuję za miłe słowa :D nie mam wielu niskich irysków, ale bardzo mi się podobają i muszę sobie dokupić jeszcze inne kolorki :D

Izuniu dziękuję ;:196 strasznie miło mi to słyszeć :D Jakoś deszcze bardzo nie zaszkodziły moim kwiatuszkom, tylko nie bardzo można było się nimi cieszyć, jak wciąż lało :roll:

Ewuś dziękuję, faktycznie wiele roślin u mnie już jest mocno rozrośniętych, wiele aż za mocno :roll: będę musiała mocno dzielić hosty, rozchodniki i bergenie, bo zagłuszają mi roślinki rosnące w pobliżu. Ale mają już wiele lat :D

Poluś sporo sadzoneczek mi wypadło zimą, ale te które pozostały pięknie się rozrastają, i kwitną i wiele wśród nich jest od Ciebie ;:196

Jacku, faktycznie roślinki pięknie się rozrastają, chociaż sadzone były, tak jak mówisz maluszki :D Większość roślinek odmładzałam sadząc same szczepeczki, które pięknie się pokorzeniły, a myślę, że przez lato, to i się wspaniale rozrosną i na przyszłą wiosnę to będą już ładne , duże kępy :D

Taruś u mnie dziś na szczęście piękna słoneczna pogoda, tak, że w końcu mogę pocieszyć się widokiem kwiatuszków, bo deszcze niestety na to nie pozwalały :roll: Jedynie trawka zadowolona z deszczy, rośnie i zieleni się jak szalona :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka aktualnych fotek. Zdjęcia w najbliższym czasie nie będą za szczególne, ale aparat razem z córcią wyjechał na 2 tygodnie na wycieczkę :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko- wcześnie Ci zakwitły goździki i chabry śliczne.
Co to jest za roślina na pierwszym zdjęciu, o takich trawiastych listkach? :)
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś , poczekamy. Te dwa tygodnie miną szybko.Ja czekam na róże. Jest tyle pąków.Na razie na swojej stronie zamieściłam parę skromnych fotek. Myślę,że jak róże zakwitną , to będzie co fotografować.Ale ja osobiście lubię te skromniejsze kwiaty.Kocham gazanie, knole i irysy, nie mówiac o peoniach, lwich paszczach.........Marzy mi sie taka dzika działka na odludziu, pełna roślinności , takiej pięknej w samej w sobie, dzikiej,bujnej nieujarzmionej.
słonecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko na pierwszej fotce tłem dla astra alpejskiego są niekwitnące jeszcze goździki, to ta trawka :D a na drugiej fotce te różowe kwiatuszki wyrastające z trawiastej kępy to Firletka smółka :D

Grażynko, ja też czekam z utęsknieniem na róże, a czas oczekiwania umilają mi azalie i rh, które kocham :D
Ja podobnie jak Ty też bardzo lubię drobniejsze kwiaty, ale nie mam pojęcia co to są knole, biegnę do Ciebie , może się dowiem :wink: :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko,
powtórzę za Tarą.....zielenie masz niezwykle soczyste :D
Pamiętam ,że pisałaś wiosną o przemarzniętych różach piennych...
I co będzie rosło na ich miejscu?

O floksiku Tarolkowym pamiętam :wink:
Agnieszko, czy reflektujesz na nasionka sasanek?
Może nie mam typowo strzępiastych ale takie lekko poszarpane się znajdą :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”