Roślinki Ani cz.6

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Ani cz.6

Post »

Aniu, powoli nadrabiam zaległości, ale chyba nie uda mi się :( Co rusz to coś nowego u Ciebie. Cudne masz futerka ;:167 Prymulki świetne. Ostatnio jak byłam na spacerze z pieskiem nad wodą, podziwiałam całe łany pierwiosnków, Aż mnie korciło żeby sobie jeden wykopać :D No ale są pod ochroną więc zostały na miejscu. Pięknie kwitnie klonik, mój od Ciebie sobie rośnie ładnie :D No i moje ukochane koleusiki! rany ile ty ich masz :shock: Ja mam 5 rodzajów i muszę na polowanie się wybrać, Miałam wielkie krzaczory, pięknie przezimowały, teraz je obcięłam i część gałązek ukorzeniam.
Trzymam kciuki za antybiotykoterapię, ból nerki jest straszny :( Zdrówka kochana ;:196
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Kasiu cieszę się bardzo że klonik tak ładnie rośnie i niech rośnie jak najlepiej ;:138
Ja swojego wielkoluda kiedyś przesadzałam bo miał za dużą doniczkę i teraz dzięki temu mam nadzieję że pokarze się choć jeden kwiatuszek :roll:
Mnie z przezimowaniem koleusków ciężko szło ale prawie połowa dała radę....
Teraz jeszcze tyle mi ich przybyło.....mam zamiar posadzić po kilka sadzonek w takie misy i na dwór je wziąć przed dom :wink:
katrina26 pisze: No i moje ukochane koleusiki!
Dobrze wiedzieć....jak będę je odmładzać to wiem już gdzie wysłać ;:108
Rzeczywiście ból jest okropny....w pewnych momentach nie mogłam wytrzymać ale na szczęście mam to już za sobą (oby) :roll:
Dziękuję za kciuki ;:196
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Aniu, teraz już będzie tylko lepiej. Pamiętaj, że pozytywne myślenie to już duża cześć sukcesu :)
A co do koleusków :shock: nigdy nie miałam takiego przybytku roślin na raz. Pewnie dla tego, że nie mam już na nie miejsca ;) Przemycam do domu pojedynczo, a mama bieduje, że będzie je wszystkie musiała podlewać, jak wyjadę na wakacje :;230
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz się zastanawiam co zrobię żeby je przezimować bo trochę ich jest ale ważne żeby się przyjęły i rozrosły a będę miała się czym dzielić :wink: A odmian jest dość sporo....
na pewno ci się uda :D i rozrosną się pięknie
koleusiki od Ciebie już sa w ziemi, rosną twardziele :D żaden nie padł nawet te najdrobniejsze :D ;:138 na razie skrzynka na noc wędruje do domu ale na dzień już stoi na dworzu, SĄ PIĘKNE :D
te ciemno bordowe i te zielone z jasnym środkiem i nietypowymi listkami.. super :D
trzykrotki dosadziłam do tych co już miałam i jedną doniczkę mix mam, dopóki się nie rozrosną

i znów mam parapety pełne... ;) a miało na wiosnę ubyć ;)

zdrówka Ci życzę, dbaj o siebie
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale koleusów :shock: co jeden to ma piękniej wybarwione listeczki . A ja też w tym roku mam w planach zamiast pelargoni ,które mi w tym roku słabo puszczały sadzonki posadzić koleusy . Właściwie to już rosną sobie w skrzyneczkach i czekają na słoneczko i ciepełko żeby wyjść na balkon .Tylko to na razie malutkie ledwo co ukorzenione sadzonki , i nie w takich zarąbistych kolorkach jak u ciebie :shock:
Cieszę się ,że antybiotyk szybko ci pomógł . Wiem jak bolą nerki przy zapaleniu ,bo też kiedyś miałam . Normalne chodzenie to był ból straszny . Tylko uważaj na siebie potem ,nawet jak ci się będzie wydawało że już zdrowa jesteś ,bo niestety o nawroty łatwo .
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Aniu- prawdziwy koleusowy zawrót głowy ;:83 Tylu odmian moje oczy jeszcze nie widziały. Ciekawy będziesz miała widok jak się to wszystko rozrośnie. Zamierzasz je w doniczki czy na rabatkę? /bo i o takiej możliwości słyszałam :?
Pokrzywkowa będzie łączka ;:63 ;:63
Fajnie, że już poczułaś chociaż trochę ulgę ;:108
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Aniu,od Twoich koleusków nie można oczu oderwać :shock: co jeden to ładniejszy ;:108
Trzymam kciuki żeby Ci się wszystkie ukorzeniły.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aniu , bardzo ładne koleuski , jeszcze tylu kolorów nie widziałem :shock:
one rzeczywiście przyjmują się jak na pokrzywki przystało - bardzo łatwo .
Też jestem ciekaw jak zamierzasz je uprawiać , na grządce czy w pojemnikach ?
Życzę również powodzenia w przetrzymaniu ich przez zimę , bo są piękne i szkoda by było ich stracić . ;:138
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Mam nadzieję że Cię uraczy pięknym kwitnieniem :) Co do bólu przy chorych nerkach, ja pamiętam jak na 1 roku studiów w piątek wieczorem się rozchorowałam a w sobotę i w niedzielę miałam zjazd na którym musiałam być :( To była tragedia, z chorymi nerkami bez lekarstw siedzieć na zajęciach od rana do wieczora. Człowiek to głupi był.
Niech koleusiki zdrowo rosną, one są prze fajne, bo bardzo szybko się rozrastają. Zwłaszcza jak się je uszczykuje. Leż jak najwięcej w łóżku i się kuruj ;:196
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Przepiękna kolekcja koleusków, napatrzeć się nie można. Dokładnie leż w łóżku i wypoczywaj i wygrzewaj się obłożona okładem z kotów.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim za tyle ciepłych komplementów dla koleusków i za kciuki ;:196
Ja się czuję w miarę dobrze choć rano obudziłam się z bólem bo leki przestały działać :? Ale zjadłam śniadanko i wzięłam leki i jak tylko zaczęły działać tak znowu poczułam ulgę :wink:
Na nerki staram się uważać mimo że nie miałam z nimi takich problemów jak teraz.....

Ewo pierwszy raz mi przybyło tyle sadzonek na raz :shock: Teraz jakoś o miejsce dla nich nie dbam bo będą na dworze :wink:

Agnieszko cieszę się że koleuski się przyjęły i tak ładnie rosną :wink: Z nimi nie ma takich problemów i dość szybko się ukorzeniają....ja tydzień temu dostałam sadzonki od Zuzi i zauważyłam że mają już korzonki :tan U tych też pewnie długo nie będę musiała czekać ;:108

Ewo mnie koleuski zawsze fascynowały barwą i kształtem listków :wink: Ja w tym roku też zrezygnowałam z petunii i pelargonii :?

Martynko, Adamie powsadzam je do doniczek do tych misek i postawię przed domem....w ogródku nie mam na nie miejsca bo każdy kawałek ziemi gdzie nie ma trawy jest już zajęty przez inne roślinki :wink:
Jak tylko będą posadzone to zrobię oczywiście fotki ;:108

O to Kasieńko miałaś nie ciekawie....domyślam się jak z tym bólem musiałaś siedzieć na zajęciach....ja na szczęście przez cały ten czas leżałam w łóżku bo nawet nie miałam siły chodzić :?

Agnieszko kociaki od jakiegoś czasu nie chcą z nami spać, wolą na cuchach albo na pralce :?
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Aniu teraz ja na antybiotyku ;:223 a koleusy są bajeczne będzie pięknie i kolorowo ;:108
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12

Post »

Aniu Twoje koleusiki naprawdę robią ogromne wrażenie. po prostu SUPER ;:3
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Aneczko koleusowe zatrzęsienie głowy ;:180
Bardzo dużo szczepków ;:138 Trzymam kciuki za korzonki i niech ślicznie Ci rosną :D
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

o raju ile szczepek i każda inna, śliczne są ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”