Moje spełnione marzenie malgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960

Post »

Obrazek Obrazek

Czy ma ktoś z was 2 psy w domu?
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu.
Pies tak z wyglądu ma ok 5 - 6 lat , jak na małego psa "wielokwietowego" to wiek w przeliczeniu na ludzkie lata ok. 35 - 40 .
A przebadać znajdę na pewno trzeba. Był czas jak mniałam w domu 5 psów w tym dwa dogi niemieckie , teriera , 2 mieszańce.
Było ciekawie :lol: .
A jak pies jednak zostanie u Ciebie to warto postwić plotki przy cennych roślinach i psa wykastrować.
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Gosia - widzę ,że masz nowego towarzysza w domu .
fajny piesio ,trochę podobny do mojego Misia :D
Na niektórych ludzi to brak słów ,żeby wyrzucać zwierzęta :shock:
o Twoje roślinki ,które Ci dziewczyny przywiozły dbam ,
więc nie musisz się martwić . :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko, planowałam w sobotę przyjechać z Przemkiem po pracy,ale na poczatku boję się zostawiać Mele samą z obcym psem, bo nie wiem jak bedzie się zachowywał jak odpocznie.
Greto, na razie on jest spokojny i cały czas śpi.Była koleżanka teraz, odprowadzałam ją to nawet głowy nie podniósł, tylko oczy otworzył.Musi być bardzo zmęczony, nie wiadomo jak długo się tułał.
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Małgosiu ja mam wprawdzie psa jednego, koty znajdy dwa. I powiem Ci, że na początku to była regularna wojna między nimi a teraz to się chyba lubią. Bawią się razem, myślę, że razem to lepiej się nawet chowają.
Niektórzy ludzie są okrutni :evil: , ale i niektórzy wspaniali dla zwierząt, jak Ty Gosiu ;:196
Ceny markizy nie pamiętam, poszukam to Ci prześlę na pw
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Małgosiu, bardzo dobry człowiek z ciebie! Pamiętaj, że nic w przyrodzie nie ginie i każde dobro do nas wróci! Pies z suczką powinny się dogadać. Ja miałam owczarka niemieckiego i od czasu do czasu przygarnialiśmy w charakterze opieki urlopowej różne psiny. Ale tylko suczki, bo z psami to była jatka od progu (nawet jeśli psy się znały i tolerowały np na spacerach). Po odejściu naszego Maxa nie możemy jakoś się zdobyć na nowego psa. Za to mamy już trzy koty-znajdy, w tym przybłędę staruszka.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne nabytki i wszystko już wkomponowujesz w otoczenie no a masz przeszczeń nie lada to jest gdzie sadzić :wink:
I nowy domownik jak dla mnie dziwnie się zachowuje ale piszesz że weterynarz miał obejrzeć to pewnie jest ok i piesek nabierze chęci na spacerki :D
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Małgosiu! Dobra z Ciebie dusza, skoro przygarnęłaś to samotne stworzenie...! A może on chory, skoro tak cały czas leży...?
Ja też mam od lat przygarniętego psa.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cały czas śpi,ale od czasu do czasu sie przeciągnie,nawet na grzbiecie leżał i się wyciągał, a bąki puszcza niesamowite.
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

malgocha1960 pisze:Cały czas śpi,ale od czasu do czasu sie przeciągnie,nawet na grzbiecie leżał i się wyciągał, a bąki puszcza niesamowite.
Te "bąki" to prawdopodobnie po zmianie diety. Tak było też z moim kotem, po tygodniu jak przywykł do nowego pożywienia się skończyło :D
Aśka
Zapraszam
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Małgosiu - szlachetny czyn z tym pieskiem. Ale profilaktycznie do weta z nim na odrobaczenie, odpchlenie i ogólne oględziny :wink:. Ja mam dwie kotki, grzebią mi notorycznie w rabatkach i grządkach, walą za przeproszeniem gdzie popadnie, poza tym przychodzą do mnie najróżniejsze koty z okolicy i znaczą teren. Ale co tam, walczył z tym nie będę, koty bardzo lubię, a rośliny muszą sobie jakoś radzić. Jak na razie nie jest źle, koty nie są jednak niszczycielami roślin. Posadziłem im kocimietkę, niech się w niej tarzają. Z psami może być gorzej, widzę co się dzieje u sąsiadów. Wszędzie płoty, zasieki, rośliny poogradzane.

Pozdrawiam ciepło
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja suka mi nic nie zniszczyła,z psami gorzej.Jutro najpierw jadę do straży miejskiej , bo może komuś zginął tak jak poprzedni, którego miałam kilka dni.Najadł się,odespał i wieczorem trochę piszczał przy drzwiach,a sam drogi nie znajdzie pewnie do domu.Może też być,że komuś uciekł na panienki.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Małgosiu- buziaki za wielkie serce ;:196 ;:196 ;:196 Ma piesek szczęście że trafił w Twoje ręce.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Małgosiu, piesek jest uroczy i wygląda raczej na łagodnego stwora. Jeśli tak spokojnie śpi, to może jest ufny i wcale nie miał przedtem krzywdy. Może zwyczajnie urwał się i zagubił. Szukając powrotnej drogi bardzo się zmęczył. Trudno powiedzieć. Kiedyś spotkałam jedną babkę, która przygarnęła psa. Miała z nim duży problem, bo był strasznie nieufny, w ogóle nie chciaał do niej podejść, bo był bity przez swojego poprzedniego właściciela. Ten wygląda na pieszczocha. Myślę, że będziesz z niego mieć pociechę. :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przykro mi, rano piesio się najadł i...... uciekł, był szybszy, nie zdążyłam go dogonić.Po powrocie z pracy obszukałam całe osiedle i nie ma, kamień w wodę.Pójdę teraz z Melusią na spacer i będę się rozglądać.Nadzieja,że może na noc wróci,albo to taka powsinoga była, odpoczał, najadł się i ruszył dalej szczęścia szukać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”