prześlicznie, jak tu z tego tarasiku wyjść, no dobra powolutku kończę kawkę i uciekam żeby jutro wrócić,
Ogródek Pszczółki cz.3
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Pszczółki cz.3
Pszczółko u mnie jeden tulipanek wyszedł to ja się cieszyłam i chwaliłam a tu u Ciebie cały ogród botaniczny
prześlicznie, jak tu z tego tarasiku wyjść, no dobra powolutku kończę kawkę i uciekam żeby jutro wrócić,

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie czwartkowo i porannie
Izuś, obejrzałam ich ofertę, jest bardzo ciekawa. Ale podejrzewam że sprowadzanie z Polski takich produktów bedzie
drogie i sko;plikowane, ale dzięki Tobie wiem czego tutaj mam szukać w centrach ogrodniczych.
A czy już stosowałaś EM i czy są faktycznie tak rewelacyjne jak mówią?
Taruniu, czekam z kawką choc na tarasie niestety znowu zimno
Igor, to są właśnie najlepsze niespodzianki jak już nie pamietamy gdzie i co posadziliśmy i kwitnienie nas zaskakuje
Milutkiego dnia
Izuś, obejrzałam ich ofertę, jest bardzo ciekawa. Ale podejrzewam że sprowadzanie z Polski takich produktów bedzie
drogie i sko;plikowane, ale dzięki Tobie wiem czego tutaj mam szukać w centrach ogrodniczych.
A czy już stosowałaś EM i czy są faktycznie tak rewelacyjne jak mówią?
Taruniu, czekam z kawką choc na tarasie niestety znowu zimno
Igor, to są właśnie najlepsze niespodzianki jak już nie pamietamy gdzie i co posadziliśmy i kwitnienie nas zaskakuje
Milutkiego dnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj WIESIU!
Jak u Ciebie cudownie, tyle nowych pięknie kwitnących kwiatów i krzewów.
Ja jeszcze nie byłam na działce, wybiorę się chyba dopiero w niedzielę /zdjęcia zrobił syn/
Jak u Ciebie cudownie, tyle nowych pięknie kwitnących kwiatów i krzewów.
Ja jeszcze nie byłam na działce, wybiorę się chyba dopiero w niedzielę /zdjęcia zrobił syn/
- abeille
- 1000p

Krysiuniu, mam nadzieję że pogoda u Ciebie dopisze na wyjście na działkę w święta. U nas zapowiadają
brzydką, wietrzną, deszczową pogodę i do tego zimno. Ja już chcę ciepła a tu dalej go nie widać.
W taką pogodę człowiek cieszy się z każdego promyka słonka
z każdego zielonego listka i z każdego
najmniejszego kwiatuszka.
Ponieważ na jutro zapowiadają nowe opady deszczu więc skorzystałam dzisiaj ze słonecznej pogody i pstryknęłam
jeszcze kilka fotek starym i nowym kwiatkom.
Nowe listki w takiej pięknej jasnej zieleni można podziwiać tylko wczesną wiosną.

Smagliczka skalna Alyssum saxatile przygotowuje już kwiaty. Niedługo będzie wszędzie żółto

Za siatką u sąsiadów kwitnie porzeczka ozdobna, ale bardzo ją lubię

Nowy narcyz się rozwinął. Tym razem wielokwiatowy pojedyńczy.

Miłego wieczoru
brzydką, wietrzną, deszczową pogodę i do tego zimno. Ja już chcę ciepła a tu dalej go nie widać.
W taką pogodę człowiek cieszy się z każdego promyka słonka
najmniejszego kwiatuszka.
Ponieważ na jutro zapowiadają nowe opady deszczu więc skorzystałam dzisiaj ze słonecznej pogody i pstryknęłam
jeszcze kilka fotek starym i nowym kwiatkom.
Nowe listki w takiej pięknej jasnej zieleni można podziwiać tylko wczesną wiosną.

Smagliczka skalna Alyssum saxatile przygotowuje już kwiaty. Niedługo będzie wszędzie żółto

Za siatką u sąsiadów kwitnie porzeczka ozdobna, ale bardzo ją lubię

Nowy narcyz się rozwinął. Tym razem wielokwiatowy pojedyńczy.

Miłego wieczoru
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
U Ciebie juz prawdziwie wiosna
A u nas znowu ochłodzenie zapowiadają
Cudne sa Twoje narcyzy.....mam tylko jedne żółte,więc bedę szukac innych bo są bardzo piękne
Cudne sa Twoje narcyzy.....mam tylko jedne żółte,więc bedę szukac innych bo są bardzo piękne
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Wiesiu ale u Ciebie i za płotem kolorowo...zdaje się ,że napisałam wcześniej o moim agapancie,takim nieudaczniku...
porównując z Twoim,tylko nie wiem czy u Ciebie ,czy u mnie...nie pamiętam ,chyba słońce przy dzisiejszych pracach wpłynęło na moją mizerną pamięć... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Piękne narcyze, Wiesiu, zwłąszcza ten falbankowy
Cuuuudooo!!
Ja od dwóch lat próbuję wsadzić jakieś ładniejsze odmiany, niestety mamy nieuczciwych sprzedawców internetowych i z zakupionych cebulek wciąż wyrastają mi żółte żonkile
Nie poddaję się jednak i w tym roku znów spróbuję kupić 
Ja od dwóch lat próbuję wsadzić jakieś ładniejsze odmiany, niestety mamy nieuczciwych sprzedawców internetowych i z zakupionych cebulek wciąż wyrastają mi żółte żonkile
- abeille
- 1000p

Witajcie moi drodzy
w ten nieciekawy dzień. Padało prawie całe popołudnie i ogrodowe prace czekają na lepszą pogodę.
Grażynko, na ten rok nakupiłam więcej różnych odmiany narcyzów a mniej tulipanów. Ale to chyba z lenistwa, bo narcyzów nie
trzeba wykopywać. Za to trzeba będzie dobrze naznaczyć gdzie są posadzone by je pomyłkowo nie wykopać
Nelu, widziałam Twojego agapanta, i nie jest tak źle jak mówisz, dobrze przezimował i sobie poradzi. Do kwitnienia jeszcze trochę
czasu to sie zregeneruje
Moniu, też je lubię te falbankowe, takie strojne i kolor mają łagodniejszy. Za to podejrzewam że te co jeszcze nie rozkwitły będą raczej
wściekle żółte bo pąki już są tego kolorku. A nieuczciwych sprzedawców internetowych i nie tylko to nigdzie niestety nie brak.
Zawsze damy się na coś nabrać
Dzisiaj pokażę Wam kawałek żuraweczki 'Pistache' która już nawet ładnie wygląda. Do takiej formy jeszcze daleko tiarelli i heucherelli ale
obie już zastartowały z nowymi listkami.

Miłego wieczorka dla wszystkich
Grażynko, na ten rok nakupiłam więcej różnych odmiany narcyzów a mniej tulipanów. Ale to chyba z lenistwa, bo narcyzów nie
trzeba wykopywać. Za to trzeba będzie dobrze naznaczyć gdzie są posadzone by je pomyłkowo nie wykopać
Nelu, widziałam Twojego agapanta, i nie jest tak źle jak mówisz, dobrze przezimował i sobie poradzi. Do kwitnienia jeszcze trochę
czasu to sie zregeneruje
Moniu, też je lubię te falbankowe, takie strojne i kolor mają łagodniejszy. Za to podejrzewam że te co jeszcze nie rozkwitły będą raczej
wściekle żółte bo pąki już są tego kolorku. A nieuczciwych sprzedawców internetowych i nie tylko to nigdzie niestety nie brak.
Zawsze damy się na coś nabrać
Dzisiaj pokażę Wam kawałek żuraweczki 'Pistache' która już nawet ładnie wygląda. Do takiej formy jeszcze daleko tiarelli i heucherelli ale
obie już zastartowały z nowymi listkami.

Miłego wieczorka dla wszystkich
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj WIESIU!
Pięknie u Ciebie już złoci się smagliczka. Na drzewach listki. Masz już prawdziwą wiosnę.
Ja nie mogę jeszcze niestety pooglądać ale mam zdjęcia.
Pięknie u Ciebie już złoci się smagliczka. Na drzewach listki. Masz już prawdziwą wiosnę.
Ja nie mogę jeszcze niestety pooglądać ale mam zdjęcia.
- abeille
- 1000p

Krysiu, u nas już na pewno wiosna ale jaka zimna
nawet nie można jej podziwiać na zewnątrz tylko przez okno
Tobie życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia i do ogródka i jak najcieplejszej pogody
Zobacz to dla Ciebie ten cudaczny hiacyncik. Prześliczny w kolorkach takich niespotykanych, kremowy z zielonymi plamami
na obrzeżach płatków

Tobie życzę bardzo szybkiego powrotu do zdrowia i do ogródka i jak najcieplejszej pogody
Zobacz to dla Ciebie ten cudaczny hiacyncik. Prześliczny w kolorkach takich niespotykanych, kremowy z zielonymi plamami
na obrzeżach płatków

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Dzień dobry Wiesiu .Ucieszyłaś mnie bardzo tą smagliczką. Mam taki kwiatek (jest na ostatniej fotce), ale nie pamiętałam jak się nazywa. Po pierwszym roku chciałam go nawet wyrzucić, bo nie kwitł. Dopiero na forum wyczytałam, że pewne kwiatki tak właśnie się zachowują i na ich kwitnienie trzeba dłużej poczekać. No i właśnie teraz zaczęła kwitnąć, chaciaż nie ma jeszcze tylu kwiatków jak Twoja. Mam też jedną cebulę agapanta i chyba tak jak Ty posadzę ją do donicy.
Pogoda u mnie też raczej kiepska jak na kwiecień. Cała ta wiosna jest jakoś wyjątkowo chłodna i deszczowa. Mimo wszystko miłego dnia Pszczółeczko.

Pogoda u mnie też raczej kiepska jak na kwiecień. Cała ta wiosna jest jakoś wyjątkowo chłodna i deszczowa. Mimo wszystko miłego dnia Pszczółeczko.
- abeille
- 1000p

Feluś, smagliczka jest bardzo wdzięcznym kwiatkiem i bardzo ją lubię. Co roku obficie mi kwitnie, tylko wszystkie
próby powiększenia jej obszaru nie udały się jak dotąd, ani przez dosadzanie, ani przez siew. Widze że w tym roku będzie
jej jeszcze mniej, bo inne rosliny bardzo się panoszą
Agapanta warto posadzic do donicy, bo i tak trzeba bo wnieść gdzieś do piwnicy albo szklarni, jak nie to nie przeżyje, choć u Ciebie
w Bretani powinien sobie dac radę w ziemi bez problemu.
On dobrze rośnie w donicy, wcale mu to nie przeszkadza w obfitym kwitnieniu, i jeśli chcesz wnieś to zawsze łatwiej, bo on nie lubi jak
się go rusza, przesadza, itd.
Zgadzam się że w tym roku wiosna nas nie rozpieszcza, jest jeszcze gorzej niż w zeszłym roku
Milutkiego wieczora
próby powiększenia jej obszaru nie udały się jak dotąd, ani przez dosadzanie, ani przez siew. Widze że w tym roku będzie
jej jeszcze mniej, bo inne rosliny bardzo się panoszą
Agapanta warto posadzic do donicy, bo i tak trzeba bo wnieść gdzieś do piwnicy albo szklarni, jak nie to nie przeżyje, choć u Ciebie
w Bretani powinien sobie dac radę w ziemi bez problemu.
On dobrze rośnie w donicy, wcale mu to nie przeszkadza w obfitym kwitnieniu, i jeśli chcesz wnieś to zawsze łatwiej, bo on nie lubi jak
się go rusza, przesadza, itd.
Zgadzam się że w tym roku wiosna nas nie rozpieszcza, jest jeszcze gorzej niż w zeszłym roku
Milutkiego wieczora
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wiesiu śliczny ten pełny narcyz z falbaneczką
i hiacynty takie cudowne, ja już nie mogę doczekać się swoich i jeszcze tulipanów, bardzo je kocham i tak już czekam na nie z niecierpliwością, ale listeczki już coraz większe 
- abeille
- 1000p

Składam wszystkim miłym gościom mojego ogródka
Najserdeczniejsze życzenia smacznego jajka,
wesołego zająca i mokrego dyngusa

Najserdeczniejsze życzenia smacznego jajka,
wesołego zająca i mokrego dyngusa

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p

Agnieszko, moje tulipanki też jakoś zostopowały przy tych deszczach i zimnie. Poczekamy jeszcze troszkę razem
i niedługo będą nas cieszyć niezawodnie
i niedługo będą nas cieszyć niezawodnie
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki