Początki nowego ogrodka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początki nowego ogrodka

Post »

fela pisze:[.... wsszedł (matko! Co to za wyraz!) wcale.....
Nasz język ma sporo takich ciekawostek jednak :;230, ma być "wzeszedł" (pokutuje we mnie pouczanie przez siostrę polonistkę :twisted: )

Dobrze wiedzieć, że tunbergia wschodzi wolniej, bo juz sie martwiłam, że nic z tego nie będzie. Czekam nadal także na kuflika- szczotkę od Ciebie. Posiałam 30.01.10r. i nadal nic, ale wygrzebałam jedno nasionko - wygląda na zdrowe, twarde jak jasny gwint :P czekam dalej. Zrobi się ciepło to wystawie to na balkon.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Ja też uwielbiam grzebać w doniczce z nasionkami albo w ogrodzie szukam co już wschodzi!
Niestety skutki bywają najczęściej opłakane[dosłownie] :roll: ;:223
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Goryczko, od czwartku będzie i u Was ciepło. Jestem przekonana. ;:3

Andziu, masz racje, przypomniało mi się: ? Księżyc już wzeszedł, psy się uśpiły, tylko coś klaszcze za borem...?
Na kuflika to poczekamy Andziu, oj poczekamy. To roślinka dla cierpliwych i wyrozumiałych. :D

Iza, dobrze, że razem z Andzią nie uprawiacie ogródka. Waszym grzebaniem pogrzebałybyście wiele roślin. :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Witaj Felu, rzeczywiście nasturcje najlepiej siać od razu do gruntu, bo bardzo szybko rosną.
Ja wczoraj pikowałam roślinki z mojego parapetowego ogródka - musiałam rozsadzić rączniki, bo już są całkiem spore, podobnie powój gwiezdny i kapustę ozdobną. Natomiast tunbergia wschodzi baaardzo powoli - po miesiącu od posiania mam dwie malutkie siewki i następne dwie wychylają łebki...
No, cóż, ogrodnictwo jest zajęciem dla cierpliwych i tej cierpliwości nas uczy ;:108
Na dworze nadal zimno i śnieg, ale prognozy mówią, że od jutra ocieplenie :heja
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Felu idzie wiosna ,dziś pięknie słonecznie ,choć bardzo chłodno , ale z dnia na dzień ma być cieplej w ogrodzie okropne błoto poszłam zrobić kilka zdjęć .
Oby mrozy się skończyły.
Genia
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalu, rącznik to moje największe? niepowodzenie. Dostałam od bardzo miłej forumowej koleżanki pięć nasionek tej pięknej rośliny. Minęły już dwa miesiące i żadne nasionko nie wzeszło. Tak bardzo na nie liczyłam. Może kondycja nasionek nie była najlepsza, a może ja coś żle zrobiłam. Podlewam je nadal, ale już bez wiary na efekt. Może masz jeszcze kilka nasaion Dalu?
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, już się skończéyły ;:108 . Cieszy mnie, gdy piszesz o błocie? a nie o śniegu :D .
Ogródek Feli
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Felu :wit witaj.Mam zaległosci w czytaniu a tyle już sie dzieje!!Mimo śnieżycy codziennie ;:223 Dzisiaj posiałam pierwsze pomidory ( zgodnie z kalendarzem księżycowym ) i bardzo sie zastanawiałam,co zrobie z taką iloscia nawet jak tylko połowa wzejdzie :;230 Chyba ta zima żle wpłynęłą na moje myslenie :;230 Koktajlowe będą wisieć u sufitu,wysokie będą jako żywopłot przed wścibskim spojrzeniem a winogronowe w zasięgu ręki do zerwania :;230 :;230 :;230
Miłego wieczoru :wit
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj FELU!
Byłam dzisiaj na działce, wiosna idzie chociaż małymi krokami. Kilka roślin już zaczyna
kwitnienie.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kochana, jak wiosny nie zobaczę, to nie uwierzę. Na razie pada śnieg :shock: :cry: :?:
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Felu z przyjemnością Ci prześlę rącznika...tego czerwonego....może być :wink: :?:
Mam na zbyciu. :D
;:196
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, chciałabym zobaczyć Cię w tym pomidorowym gaju :D . Teraz czas pomyśleć co z taką ich ilością zrobić. Może pomidorowe nalewki :wink: ? W zeszłym roku wszystkie moje pomidory chorowały, więc w tym roku posiałam tylko koktajlowe, które dostałam od Andzi.

Goryczko, bardzo się cieszę z takich wiadomości. Miło mi, że Goryczka biega już na działkę i podpatruje kwitnące pisklaczki 8-) . Już teraz będzie z każdym dniem cieplej. U mnie dzisiaj zapowiadają 15°. No to w słońcu wystarczy bawełniana koszulka. Dziś posadzę te wysiane w domu nasturcje, co to rosną z taką szybkością jakby uczestniczyły w jakimś wyścigu.

Stasiu, i jak Cię mam pocieszyć? Wysiewaj tymczasem na parapetach wiosnę! :D

Elizabetko! Tak, tak, bardzo proszę ;:138 ! Wyślij kochana ;:196 ! Ho, ho i to czerwone :tan . Bardzo się już cieszę. Powiedz mi jeszcze, ile czasu zazwyczaj potrzeba, aby jego nasionka wzeszły?
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A to przypomniałyście mi dziewczynki :uszy od tygodnia noszę w torebce nasiona rącznika i zupełnie o nich zapomniałam :roll: wiecie, jak to w naszych torebkach, w przegródce ukryty, żeby nie zaginął ;:224
A przedwczoraj pikowałam moje koleuski i inne siewki, można było włożyć do ziemi ;:108
Jak to dobrze, że są takie rozmowy na forum :tan dziękiiiiiii ;:180
Felu zazdroszczę takich temperatur ;:108 ;:108 ;:108 u mnie w nocy było -8 ;:223 i pół metra śniegu jeszcze leży, więc nawet tulipanki nie wychyliły główek, bo jak przez taką zamarznietą ziemię ;:182
Przesyłam ;:3 , bo chociaż tego dzisiaj pod dostatkiem.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko, słońca to i u mnie pod dostatkiem, ale dziękuję. Nawet chciałabym, aby trochę popadało, ziemia robi się sucha i trzeba już podlewać. Wiem Pamelko, że trudno Wam ciągle wyczekiwać nareszcie ciepłych dni. Dziś widziałam w kamerce Warszawę pełną zalegającego śniegu. Dała się wszystkim we znaki ta zima i jakoś nie może się wynieść. Wysiewanie nasionek to doskonała metoda na przyśpieszenie wiosny.Koleusów nie znam, ale sprawdziłam w necie. Bardzo kolorowe. Czy będziesz sadziła ich wiele? W tak zwanej ?masie?? Jakoś chciałabym sobie to wyobrazić. A może masz też wiele kolorów? W donicach też ładnie wyglądają.

Moniu, całe szczęście, że nie leciałaś tam w ciągu zimy, bo wowczas jeszcze trudniej byłoby przestawić się. Myślę, że nie tyle trudno się rozbierać na kolejnych lotniskach , co ubierać. To zawsze mniej przyjemne, a czasami zdarza się, że nie mamy wystarczająco ciepłych ubrań. Czasami na lotniskach można zobaczyć bardzo zabawne obrazki zupełnie niewłaściwie ubranych ludzi , zwłaszcza tych przybywających wprost z tropików.

Dzisiaj posadziłam pod tym paskudnym ogrodzeniem nasturcje. Oby poranki były ciepłe... Powiedziałam sąsiadce, że one osiągają długość pięciu matrów, tak więc będą opadać po jej stronie. Jak można się domyśleć widząc jej ogródek, ucieszyła się bardzo.W rogu widać forsycję, a pod psianką posadzone są w półkręgu zawilce japońskie i szczawiki.
Obrazek
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Moja Droga, parapety zajęte przez Mamy kociambra. :evil: ;:223
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”