Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Iza-belko ;:167 wszystkie kwiatuszki piękna, a ten żółty kwiatuszek, to dla mnie POEZJA !!!

Obrazek

Czy to trójsklepka :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja też na to liczę że jak ruszą kwiatki to już pełną parą hihi tylko w innych forumowych ogródkach już na pewno przekwitną ;:223
no tak Ty zdążyłaś odpisać a mi internet i kom płata figla i moje starania wklejenia zdjęć i odpisywania wcięło brrrr a za oknem polatuje śnieżek to chociaż dobrze że masz zapasik kolorowych foteczek będzie na co jeszcze popatrzeć :wit ps. kotki na drzewie to też śliczny widok :;230 :;230 :;230 dobry i taki jak bazie nie wychodzą ....
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko - co się odwlecze, to nie uciecze. Ani wiosna, ani fotki, ani odpowiedzi :wink: Dziś widziałam kotki na wierzbie, ale te prawdziwe :;230 Poszłam z psami na spacer, wzięłam aparat, żeby fotografować wiosnę, ale baterie zostały w domu. No cóż to może być jak nie wiosenne roztargnienie :?:

Magduś - szukałam metki w garażu, ale nie znalazłam. Może jeszcze trafię, to się pochwalę co to jest to niebieskie. No chyba, że jakiś pozytywnie zakręcony cebulowy ogrodnik będzie wiedział? A szerszych widoków nie pokazuję, bo mi się nie bardzo jeszcze podoba :? Jakaś taka... patelnia z badylkami bez ładu i składu. Jak się nie polepszy w tym sezonie, to się złamię i będę błagać o ratunek i pomoc w aranżacji. A czy masz wyjaśnienie tego, dlaczego moja hortensja kwitnie w środku? Czy dlatego , że reszta obmarzła? Cięłam, jak już poszły listki.

Halinko- tak, to jest trójsklepka (tricirtis, być może latifolia) Widzisz jak jej bidulce spaliłam liście opryskiem. Zaraziłam ją mączniakiem od begoni :oops:

Aguś - musimy jakoś kolorków sobie dodać. Ot troszkę różu na policzki, żółtego korektora na sińce pod oczami, błękitu na powieki i karminu na usta :;230 I już jest lepiej :wink:

Małgoś - mam dylematy wielkościowe i staram się powściągać. A wiosna już tuż tuż, NAPRAWDĘ jeszcze tylko troszkę. Co się stało z cebulakami? Pędzę do Ciebie zobaczyć...

Kociczko - będziesz kontrastować kalijki (tak to odmienić zdrobniając :shock: ), a ja podpieram monochromatycznie kallę pelargonią:wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A do tego makijażu zapomniałam dodać pudru. Troszkę? E, dużo pudru :wink: dla efektu porcelanowej cery :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Heritage pierwsze i drugie kwitnienie.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj, pleciałaś z tym wątkiem - zaglądałam na etapie warzywnika :oops: A tu fiuuuuuuu i tyle pokazałaś :shock: Ty cicha woda jesteś - początek wątku i takie rośliny - róże jak malowane, i rasowe, lilie, floksiki pod tulipanami zabójcze po prostu!! Ale najbardziej mnie zadziwił kaktus Taty. Nigdy czegoś takiego nie widziałam - marzenie!! :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dominiko- Twoje pochwały są dla mnie zaszczytem ;:180 To może szczęściem nowicjusza drzewko winogronowe mi się uda :?: Oglądałam przed chwilą - pączki takie pulchne, chyba żywe :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

dominikams pisze: cicha woda jesteś - początek wątku i takie rośliny - róże jak malowane, i rasowe, lilie, floksiki pod tulipanami zabójcze po prostu!! D
No nie? Ja od początku wiedziałam, ze to była jakaś prowokacja, wpisywała się to tu, to tam, a jak wreszcie otwarła swój wątek, to :shock:

Twoj Heritage jest piękna, strasznie mi siepodoba ta odmiana, a czy musisz ją pryskać, czy daje sobie radę bez?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

aleb-azi pisze:Dominiko- Twoje pochwały są dla mnie zaszczytem ;:180 To może szczęściem nowicjusza drzewko winogronowe mi się uda :?: Oglądałam przed chwilą - pączki takie pulchne, chyba żywe :D
:;230 :;230 zaszczytem :;230 :;230

Trzymam kciuki za drzewko i za zidentyfikowanie odmiany :wink: No ale popatrz - ja też nowicjusz i jakie mi się udały :wink: Głupi ma zawsze szczęście, jak to mówią ;:224 (to o mnie oczywiście 8-) ).
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja z tego samego gatunku, to może podzielimy się szczęściem :;230
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuniu - ta książka to dla początkujących ogrodników (a ja jestem
wiecznie początkująca :;230 ).
Nie napisałaś, że Ty Angielkę chcesz rozmnożyć! Z tego co wiem,
to one arystokratki - trudne dziewczyny. :wink: Ale kolor rzeczywiście
piękny, więc gra warta świeczki.

Katalpa rośnie u mojej mamy na podwórku (bloki), od strony północnej,
ziemia chyba od 50-ciu lat niezasilana. Hehe... nie chcę jej dodawać
metrów, bo znowu będziecie się śmiać jak z tej magnoli, ale ona chyba sięga
do 3-tego piętra. A o szczepionych katalpach nie słyszałam. :shock:
Ale dobrze wiedzieć. ;:108
Pozdrawiam serdecznie
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No i to wlewa we mnie otuchę - kolekcjonuję sobie takie katalpy rosnące w paskudnych warunkach, żeby dodać sobie odwagi. A możliwość wzrostu na poziomie 3 piętra trochę mnie stopuje w zapędach. A szczepione katalpy zaczynają zastępować w zieleni miejskiej topole :wink: na pewno widziałaś. Angielki trudne powiadasz, ale żeby ani pół korzonka??? Taka ładna Pani Pelargonia.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

artam pisze: A i Marta nawet wie, gdzie takie katalpy nabyć za niewielkie pieniądze :)
Powtórzę za Izą: wie, ale czy powie?
Ten niebieski cebulowy o który pyta Magda to Brodiea :tan
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Oj, powie, bo dobra z niej dziewczyna :) Ze wzrokiem trochę nie za bardzo, ale serce za to złote :;230 :;230 :;230 A ja zrobię taki numer, kupię dużą lalkę, postawię koło tej magnolii, zrobię fotkę i powiem, że to Wiktoria (jakieś 165 cm?) No i ile wtedy będzie miała ta magnolia? :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
swirogrodowy
100p
100p
Od: 16 wrz 2009, o 23:12

Post »

Witam serdecznie :wit

Masz przepiękny ogród miło tu się pobłąkać ,poczytać ,pośmiać( kocie drzewo)
powspominać( ogrody z dzieciństwa) Wspaniale prowadzony watek ;:180

Jeśli chodzi o ten czosnek ozdobny, to jest to czosnek Krzysztofa-Allium christophi Mam takie same, chociaz zeszłego lata dzieci oberwały im główki ;:14 i nie cieszyłam się ich pięknem.
Wystarczy mi słonko ,zero śniegu i mój ogród . Marzena :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Igorku i Stokrociu ;:167 - przeoczyłam Wasze posty, sorki. Już wiem, jak się to dzieje ( ależ ja lotna jestem :;230 :;230 ) posty przychodzą w czasie, kiedy mam otwartą odpowiedź i je "przegapiam". Tak to jest jak się robi sto rzeczy na raz :wink: Ale jest już obiad na jutro i zmywarka wyładowana i pralka naładowana, domownicy po kolacji :D .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”