Czereśniak - basjak

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak - basjak

Post »

basjak pisze:Hej, hej

Ola - to nie canna, a calla. Hodowana niewłaściwie, nie wyciągana z donicy. Pewnie chce się popisać. I dobrze.
;:196
No tak, ale gapa ze mnie. Przecież canna pikasso ma nakrapiane kwiaty a nie liście. Ale jeżeli taka jest Twoja calla, to musi ślicznie wyglądać w rozkwicie :D
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko, będziesz miała gdzie na kawkę chodzić :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU wkleiłam przez Fotosik ,ale marnie to idzie . Stara wersja była lepsza dla mnie . Spróbuję jeszcze raz . Piękne tulipanki Ci kwitną no i Calla . Dzisiaj je oglądałam w OBI różne kolorki . Gdyby jeszcze dawali za połowę ceny . Jednak wydaje mi sie ,że tam ceny astronomiczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Basiu!
Świetnie pomyślałaś z tymi tulipanami masz przynajmniej wiosnę w domu.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witak Basiu. Pospacerowałam sobie trochę po twoim ogrodzie. Masz sporo fajnych roślinek, miłorzębu i piwonii drzewiastej zazdroszczę. Marzy mi się też różą Westerland - gdzie ją kupiłaś?? Chciałabym posadzić tę różę pod domem - w słonecznym miejscu. Jak myślisz będzie jej to pasowało? Też sie już nie mogę doczekać wiosny
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Wow Basiu zakwitły jak pięknie ;:63 ;:63 ;:63 może i moje tulipki pokażą swoją urodę
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Dobry Wieczór

Harpio - witam zaskoczona i oczywiście zapraszam na kawę. Zlokalizowałaś mój ogródek według zdjęć :roll: ? Chyba chodzisz z maluchami na spacery po działkach :) ?

Ola- tak się złożyło, że mam cannę Picasso i callę Picasso. Kwiat calli jeszcze się do końca nie pokazał, mam nadzieję, że to będzie on. Reszta calli nie bardzo chce kwitnąć.

Ania - Ciebie też zapraszam, nie tylko wirtualnie.

Jadzia - ja bez problemu wklejam zdjęcia przez Fotosik. Trzeba tylko rozszerzyć stronę do pełnego rozmiaru. Dopiero wtedy pokaże się z prawej strony "przeglądaj" , reszta po staremu.
Fakt, OBi tanie nie jest, ale rośliny mają porządne. Ja większość kupowałam bidoków z przeceny i wszystkie się przyjęły i były efektowne.

Krysiu - posadziłam w tym roku hiacynty, pięknie pachnały, ale już przekwitły. Teraz kolej na tulipany i żonkile. Mam też krokusy, ale wypuściła pędy co piąta cebulka.

Iwa -witam serdecznie. Westerlandy kupiłam na Allegro, jako róże pnące pomarańczowe. Jeden rośnie w słońcu i w ciągu dwóch lat wyrósł na duży krzak. Drugi jest w cieniu, wyraźnie mniejszy. Oba są bezproblemowe, kwitną cały sezon, cudnie pachną i nie chorują.

Marzena - przy ostatnim podlewaniu nic nie wskazywało na kwitnienie. Dzisiaj mnie zaskoczyły. Cierpliwości, niedługo :roll: a dziubek :)

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Harpio - witam zaskoczona i oczywiście zapraszam na kawę. Zlokalizowałaś mój ogródek według zdjęć :roll: ? Chyba chodzisz z maluchami na spacery po działkach :) ?

witam witam :D

dziękuję za zaproszenie na kawkę;) twój ogród znam bo bywałam w nim kiedyś :wink: teraz jest wychuchny wydmuchany jak marzenie ;)piękny!!!!!!. Z maluchami to chodzę po polach,bo mam ich 4, ale przechodzę obok twojego ogrodu ;))) :D może widziałaś szaloną babę z 4 psami i aparatem na szyi ;))))),która fotografuje kwiaty i zwierzaki ;))) to to jestem ja ;)))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dmuchać i chuchać na działkę, to ja mam zamiar dopiero w tym roku. Nie piszę szczegółów, żeby nie zapeszyć.
Kurcze, nie widziałam nikogo z czwórką psów. Na pewno zwróciłabym uwagę, bo to niecodzienny widok. A jak jestem w ogródku, to kompletnie nie zwracam uwagi na to, co się dzieje za płotem.
Teraz będę czuwać ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Basiu tyle się u ciebie dzieje, a ja nie dostawałam powiadomień o Twoim wątku. Zgubiłam Cię! Ale tylko na chwilkę :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

O rany, rany ;:224
Harpio, przepraszam, że nazwałam Cię Beatką, ale masz taki sam avatar jak Atka i byłam pewna, że to ona napisała :oops:
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

basjak pisze:Dmuchać i chuchać na działkę, to ja mam zamiar dopiero w tym roku. Nie piszę szczegółów, żeby nie zapeszyć.
Kurcze, nie widziałam nikogo z czwórką psów. Na pewno zwróciłabym uwagę, bo to niecodzienny widok. A jak jestem w ogródku, to kompletnie nie zwracam uwagi na to, co się dzieje za płotem.
Teraz będę czuwać ;:108

może ze one są takie wielkie :;230 jak to mój chłop mówi. Nie będzie psa w kieszeni trzymał

Aniu nic się nie stało ;)))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

basjak pisze: Gabi -pobawiłam się troszkę TinyPic i już daję sobie radę. Dzięki raz jeszcze ;:180 Na razie wróciłam do wstawiania zdjęć na forum przez Fotosik. Jest to wygodniejsze, można wklejać bezpośrednio z folderu na pulpicie.
To prawda że z fotosikiem jest łatwiej... ale ja nie jestem tam zarejestrowana.
Co prawda można wysyłać zdjęcia "anonimowo", ale wolę mieć albumy.
W Tyni Pic-u mam ich kilka, a w tapetosiku też...no i jeszcze w "żabce"... :;230
Tak więc widzisz, korzystam z kilku hostingów...
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

No proszę ile ślązacek sie zebrało ;:138 ja dziewczyny jestem ze Świętochłowic. Trzeba bedzie pomyśleć o jakimś spotkanku przy kawie - co wy na to :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w słoneczne południe

Moniko - już od czasu do czasu zerkam przez okno, czy przypadkiem nie zobaczę szalonej baby ciągnionej na smyczy przez cztery miniaturki :)

Gosia :) - witam ponownie, ładny powojnik kupiłaś, mnie do Auchana nie po drodze.

Gabi - na razie wygodniej mi z fotosika, z folderów w komputerze, bez rejestracji. Jak będę miała więcej czasu to wrócę do TinyPic i pobawię się w tworzenie albumów. Wtedy na pewno będę potrzebowała Twojej pomocy ;:167 .

Obrazek

Mój jedyny kwiatek na powojniku Lech Wałęsa. Posadziłam go razem z Solidarnością.
Jesienią oba wyglądały tragicznie.
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”