....i faktycznie zdjęcia coraz lepsze
Storczyki TULIPANA998 cz. 2
Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2
Matko jedyna! Artur ale Ty masz kolekcję! Wiedziałam, że sporo no ale żeby aż tyle?! Wszystkie piękne bez wyjątku!
No ale co tu się dziwić - przy takiej ręce do zieleni jakby mogło być inaczej
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Artur Dużo masz storczyków więc nie rozpaczaj, mnie trzy zostało z pięciu... kupiłam im w jesieni przezroczyste szklane drugie doniczki do storczyków, są droższe od plastikowych ale praktyczne bo widać przez nich korzenie,a raczej ich stan, nie trzeba wyjmować i w razie potrzeby interweniować w porę... tak w ten sposób uratowałam trzeciego i już ma wypuszczoną nową łodyżkę w górę do kwitnienia. Myślałam o większej kolekcji, ale dom za bardzo mam nasłoneczniony a rolety mam na ścianach nie w oknach.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artur widok parapetu od brzega do brzega w storczykach i stolik obok to widok zapierający dech w piersiach.
A jeszcze tyle kwitnień się zapowiada - gratuluje

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie Kochane niedzielnie
Halinko - Tak , tak myślę , ze wszystkie paczusie sie uchowaja i zakwitną
.
Śnieżko i Grażynko W. - dziękuję bardzo
.
Gosiu - Zawstydzasz mnie
, dziekuje za pochwały , ale 33 sztuki to tak duzo.. ?
.
Zytuś - Ja chciałem te osłonki kolorowe bardzo , mnie nie przeszkadza wyjmowanie storczyków z osłonek , są szersze to nawet bokiem coś korzenie widać..
. Ja wiem o które osłonki ci chodzi , nie chciałem tracić tyle kasy.. , bo nu nas te osłonki są po 16 zł takie szkło pękane , a 33 szt. to by kosztowało...
Aniu - Dzięki wielkie
. Jak bedzie półeczka to bedzie troszke mniej na stoliczku , ale okno będzie jeszcze efektowniej wyglądać , a stoliczek to i tak prędzej czy później sie zapełni..
Pozdrawiam
Halinko - Tak , tak myślę , ze wszystkie paczusie sie uchowaja i zakwitną
Śnieżko i Grażynko W. - dziękuję bardzo
Gosiu - Zawstydzasz mnie
Zytuś - Ja chciałem te osłonki kolorowe bardzo , mnie nie przeszkadza wyjmowanie storczyków z osłonek , są szersze to nawet bokiem coś korzenie widać..
Aniu - Dzięki wielkie
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- dewuka

- Od: 1 sty 2008, o 13:37
Pięknie skomponowałeś parapet, osłonki opanowują bałagan, który ja mam u siebie, same doniczki wyglądają mniej ciekawie.
Kolorki falenopsisów intrygujące.
Kolorki falenopsisów intrygujące.
- Alima2
- 1000p

- Od: 16 sie 2009, o 22:49
WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
, jak bedzie półeczka bezie lepiej , półka bedzie na 2 kwiaterach bo 1 musze otwierać , w tej 3 powiesiłbym ewentualnie jakaś vande , oglądam te na cattleya.pl i sie zastanawiam..
Ekstra stronka...chyba zamówię
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja stamtąd już zamówiłam, taką rózową w kropki. Ładna, wyrośnięta roślina.Alima2 pisze:WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
, jak bedzie półeczka bezie lepiej , półka bedzie na 2 kwiaterach bo 1 musze otwierać , w tej 3 powiesiłbym ewentualnie jakaś vande , oglądam te na cattleya.pl i sie zastanawiam..
- Alima2
- 1000p

Alima2 pisze:WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
Udało Cię się cudownie skomponować okno z milusińskimi-gartuluję
- Alima2
- 1000p

A powiedz proszę-doszły w stanie kwitnącym??Storczykowa pisze:Ja stamtąd już zamówiłam, taką rózową w kropki. Ładna, wyrośnięta roślina.Alima2 pisze:WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nie, rośliny są niekwitnące. Jak chcesz kwitnącą, możesz spróbować szukać na all..., ale są rzadko i zwykle są drogie (ostatnio jak widziałam kwitnące, kilka miesięcy temu, to były po ok. 170).Alima2 pisze:A powiedz proszę-doszły w stanie kwitnącym??Storczykowa pisze:Ja stamtąd już zamówiłam, taką rózową w kropki. Ładna, wyrośnięta roślina.Alima2 pisze:WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Arturze napisz, czy pozbyłeś się tych wrednych wełnowców i jeśli tak to czym? Bo ja dzisiaj kupiłam dendrobium z tym paskudztwem i chcę się jak najprędzej tego pozbyć 
- Alima2
- 1000p

O Matko-ja bym babę w sklepie chyba pożarła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wioleta pisze:Arturze napisz, czy pozbyłeś się tych wrednych wełnowców i jeśli tak to czym? Bo ja dzisiaj kupiłam dendrobium z tym paskudztwem i chcę się jak najprędzej tego pozbyć
- Alima2
- 1000p

Ja właśnie takie na all kupiłam- kwitły jeszcze 2-3 dni!!!Storczykowa pisze:Nie, rośliny są niekwitnące. Jak chcesz kwitnącą, możesz spróbować szukać na all..., ale są rzadko i zwykle są drogie (ostatnio jak widziałam kwitnące, kilka miesięcy temu, to były po ok. 170).Alima2 pisze:A powiedz proszę-doszły w stanie kwitnącym??Storczykowa pisze:Ja stamtąd już zamówiłam, taką rózową w kropki. Ładna, wyrośnięta roślina.Alima2 pisze:WitamTulipan998 pisze:Dziękuje bardzo![]()
Bardzo żle znoszą transport. I tak naprawdę tylko storczyków nie kupuję w wysyłkowej-dlatego pytałam!!
- -ewelina-
- 500p

- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Arturku, z ogromną przyjemnością patrzę na Twój parapet
Pięknie ! Profesjonalnie ! Prawdziwy szyk, gracja !
Gratuluję
Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania
Pozdrawiam,
Ewelina
Pięknie ! Profesjonalnie ! Prawdziwy szyk, gracja !
Gratuluję
Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania
Pozdrawiam,
Ewelina
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
~~ Witajcie ~~
Oj , oj
, jak zwykle mnie troszki na wątku nie było
.
Jutro kunkurs w szkole na najpiekniej udekorowany stół walentynkowy , w którym tez mam wziaść udział
, mam nadzieje , ze ostatniego miejsca nie będzie
.
Storczyki z pakami , nowymi pędami cos sie ociagaja.. , za dluuuuugo im juz schodzi :P , niemoge sie doczekać
.
Dewuko - dziękuję
.
Alimo - Dziekuje za pochwałę , tak jak pisze Storczykowa , jak sie dowiedziałem , zazwyczaj rośliny niekwitnace , jeśli chodzi o vandy to odkąd obserwóję sklep to chyba nie było kwitnącej
. Zapewne jak piszesz , kwiaty w transporcie sie wytargaja niestety... Dotykałem w sklepie raz , kruche jak surfinie...
Sylki - Bardzo dziękuję .
Storczykowa - Ja niemiałem okazji spotkać tych kwitnących , w tym sklepie , ale ja tam zagłądam wsumie nie od tak dawna . Ciekawe czy w Leroy Merlin cos sie nowego pojawi...
.
Wioletta - Ja najpierw starłem wacikami do demakijarzu , nasączonymi ludwikiem , potem przetarłem szmatka jak sie dało i prysłem Talstarem
, powinno pomóc . Niedawno widzialem znowu jeszcze odrobine , ale na innych , walcze z świństwem stale
i staram sie systematycznie .
Ewelino -bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów i pochwał
. Ale jeszcze wiele sie zmieni , tata mówił , ze niedługo doczekam sie pólki i wtedy zaczne kupowac cos innego niż phalaenopsisy
.
~~ Pozdrawiam ~~
Oj , oj
Jutro kunkurs w szkole na najpiekniej udekorowany stół walentynkowy , w którym tez mam wziaść udział
Storczyki z pakami , nowymi pędami cos sie ociagaja.. , za dluuuuugo im juz schodzi :P , niemoge sie doczekać
Dewuko - dziękuję
Alimo - Dziekuje za pochwałę , tak jak pisze Storczykowa , jak sie dowiedziałem , zazwyczaj rośliny niekwitnace , jeśli chodzi o vandy to odkąd obserwóję sklep to chyba nie było kwitnącej
Sylki - Bardzo dziękuję .
Storczykowa - Ja niemiałem okazji spotkać tych kwitnących , w tym sklepie , ale ja tam zagłądam wsumie nie od tak dawna . Ciekawe czy w Leroy Merlin cos sie nowego pojawi...
Wioletta - Ja najpierw starłem wacikami do demakijarzu , nasączonymi ludwikiem , potem przetarłem szmatka jak sie dało i prysłem Talstarem
Ewelino -bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów i pochwał
~~ Pozdrawiam ~~
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||