Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - 2010 cz.4

Post »

Witam wszystkich cieplutko!
Od tych czerwoności przyniesionych przez Was aż się gorąco zrobiło w moim wątku. O zimie pisać nie będę... Jaka jest każdy widzi :;230

Ambuniu - mam nadzieję, że tym razem wyrosną mi takie kolorowe maczki. W zeszłym roku miałam same pomarańczowe i 2 kremowe. Jeszcze raz spróbuję posiać. Nasiona w Elblągu spotkałam tylko w Kauflandzie.

Grażynko - dzięki za kwiatowe słoneczko. Rudbekia...a ja sądziłam, że jakaś odmiana dalii :oops:

Donneczko - niestety to niezbyt korzystna kombinacja: mrozy + brak śniegu :( Też się martwię. Szczególnie o skalniak. Ziemi tam niewiele, a rośliny młode. Poza tym nie przyłożyłam się zbytnio do okrywania roślin przed zimą :(

Jolu - dziękuję za pamięć :wink:

Witaj Asko! Dawno nie zaglądałaś...Śliczne tulipanki. Chyba kupiłam takie jesienią. Niech ta wiosna przychodzi jak najszybciej...

Moniu - w zasadzie chyba nie ma brzydkich lilii...Wszystko zależy co się komu podoba. Ja od p.Pajdy nigdy nie zamawiałam, ale na forum większość go zna i chwali. Gdybym miała worek pieniędzy na zbyciu to nie byłoby problemu z wyborem...Zamówiłabym wszystkie, które mi się podobają :;230

Halinko - dziękuję za lilie i miłe słowa.

Witaj Jadziulku! Bałam się, że zapomniałaś o Elblągu...Moje skromne zakupki to jeszcze nie szaleństwo :roll: Ja z sianiem zawsze jestem na bakier :oops: Co do goryczki to też nie wiem czy uda mi się...One ponoć wolą wapienne podłoże i są grymaśne. Bardzo mi się jednak podobają i spróbuję je mieć.

Ewuniu - jak mogłaś tak długo wytrzymać bez Forum :?: Martwiłam się... Z tym śniegiem, a raczej jego brakiem to jakaś masakra. Cała Polska zasypana a u nas goła ziemia miejscami prześwituje :evil:

A teraz moja prywatna, domowa wiosna:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Wiosna musi przyjść szybko. Wszystkim mówię, że jeszcze tylko 5 tygodni ;). Ostatnie mrozy całkowicie mnie zniechęcają do zimy...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Izuniu :D
Rzeczywiście worek pieniędzy bez dna przydałby się każdemu :lol: Czy cieszyłybyśmy się jednak tak bardzo, gdybyśmy miały wszystko od razu? :)
Północ już minęła, a dzisiaj podobno obowiązują róże. Lilie dla Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki serdeczne dziewczyny!
Asiu - obyś miała rację z tą prognozą. U mnie pewnie będzie troszkę później, ale to nic - tu zawsze przychodzi później :roll:
Śliczne te lilie Moniko! Właśnie coś podobnego chcę zamówić. Masz rację, że warto czekać i planować. Jak człowiek ma wszystko od razu to nie bardzo to docenia :wink:

Za nami kolejna LODOWATA noc ( w Elblągu mroźniejsza niż poprzednia ), więc na rozgrzewkę wspomnienie moich lilii i liliowców:

Obrazek Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Izo pytałaś ile czasu czekałam na taką rabatkę białych prymulek,otóż 3 lata.W tym roku wszystkie zabrałam z tej grządki i podsadziłam pod drzewa,zobaczymy jaki będzie efekt.Widziałam u kogoś w ogrodzie to było coś cudnego,mam zdjęcie postaram się poszukać.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Izuniu dla Ciebie troszkę różu ;:196

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne lilie i liliowce . :P ;:138
Gdyby się dało ,chętnie bym przedmuchnęła troszkę śniegu ,bo wszędzie go w nadmiarze ,tylko w Twoim regionie tak malutko . :?
Na pocieszenie troszkę różu . :P

Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Izo u Ciebie pachnąco i kolorowo, będę przychodziła często
by popatrzeć na cudne kolorki, ja straciłam wszystkie zdjęcia
z ogrodu jak laptop mi się popsuł, teraz muszę czekać na
nowy sezon, u nas jeszcze nie ma nasion ani cebulek :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tujko! Zajrzyj do mnie, Agnieszka72 wstawiła zdjęcie "wykiełkowanej" iksji ;:138
Pisała u mnie że Ty też posiałaś. Jestem bardzo ciekawa kiedy siałaś swoje nasionka, bo ja w poprzedni czwartek, czyli 21.01.2010r. Agnieszce wykiełkowało 1-sze nasionko po 10 tygodniach.
Byłam dzisiaj w okolicach mojej działki. Nad ranem było tam -25 brrrrr!!!!!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i doczekałam się...Przed północą zaczął padać śnieg. Cieszyłam się jak dziecko a właściwie jak ogrodnik martwiący się o swoją "zieleninę". Rano niemiłe zaskoczenie - warstwa śniegu w granicach 2-3 cm :( Tylko tyle, że świat wygląda czyściejszy...

Dziękuję obu Jolantom za różowości.
Grażynko - słodkie te prymulki u Ciebie. Jednak 3 lata to kawałek czasu. Ja nawet tyle nie mam działki :wink: A wiesz, że ja też w zeszłym roku sporo różnych prymulek posadziłam pod papierówką...Mam nadzieję, że się ładnie rozrosną.
Witaj Danusiu! Szkoda zdjęć! Tyle pięknych miałaś...Już dawno planowałam przerzucić swoje na płytę, ale jakoś nie mogę się zebrać. Każdy komputer może mieć awarię. Ja dwa lata temu straciłam trochę pierwszych zdjęć działki. Na cebulki to chyba trzeba poczekać do marca...
Ambusiu - byłam i widziałam. Ja swoich jeszcze nie wysiałam. Posadziłam cebulki iksji - tej innej. Skoro tak długo wschodzi to i ja muszę wysiać tę iksję-belamkandę.

Na przekór zimie - wspomnień czar:

Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo zazdroszczę tych nasion maczka .Kurcze u nas nie mam :(Czy mogę poprosić o kupienie ...nasionek .Miałam w tamtym roku od Ewy chyba nasionka i kwiaciory mi się spodobały .Niby małe ,a takie widoczne .
Nie bardzo kumam -dlaczego zamiast obrazków czy zdjęć u mnie pokazuje się tylko napis -zdjęcia :?
Ja jeszcze nie sieję ,ale już stoję w boksach ;:65 ;:65 ;:65
Kolekcja liljowców ;:111
Pozdrawiam cieplutko :wit
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Jasne ,że się znajdą ...nasiona po...
Ty lepiej pomyśl o małym foliaczku i sadz te po...pod nim
Jutro może skoczę do ogrodniczego i może już dostane te maczki ,a jak nie to napisze do Cię . :wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś - Ty mnie nie namawiaj na folię...Żadnej folii! Nie chcę Ci robić konkurencji :;230 Mój M by się załamał - to ma być czysto rekreacyjna działka. Tych nasionek ma być dosłownie 5 ( czyt. pięć sztuk).
Wczoraj byłam w swoim ulubionym ogrodniczym - są już świeże nasiona. Gdybyś nie dostała tej eszolcji to Ci podeślę.
Nie mam pojęcia dlaczego nie wyświetlają Ci się te zdjęcia :roll: Są to dwa kolaże - jeden prymulek, a drugi krokusów.
U mnie nareszcie pada śnieg! Nawet sporo napadało. Jestem trochę spokojniejsza o rośliny - tym bardziej, że znów mają wrócić mrozy.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, piękne kolorowe kolaże :) A u mnie od rana sypie gęsty drobny śnieg...

Miłego dnia :wit
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15

Post »

Iza u mnie tez pada i na dodatek wieje...wiec jutro niewyjade do pracy :( . Co do lilii to nie wiem jeszcze jakie chce bo szczerze mówiąc obawiam sie ze moje nasadzenie jesienne w ilości 60 szt może nieprzetrwac przez wczesniejsze mrozy i brak sniegu. Jakby tak sie stało to niestety musze zamawiać od poczatku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”