Mnie też podpuścił paskudnik i dziś wyciągnęłam ze skrzynki kolejny katalogDeirde pisze:
Czekam na następny katalog - tym razem z Anglii. Grzesiu - ale mnie podpuściłeś.
Róże w ogrodzie Gosi - cz.2
Re: Róże w moim ogrodzie. cz.2
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Taruś - one wszystkie to księżniczki, będzie dobrze. Co do doboru - ja zwykle stosowałam metodę - mały ogród małe róże - u mnie dlatego najwięcej jest rabatówek - mają wysokość do 100 cm i szerokość 50 cm dlatego tyle róż zmieściłam w ogrodzie.
AniaJ - katalog dostanę za kilka dni.
Znalazłam w necie firmę sprzedającą owady np biedronki na mszyce dla gospodarstw ale nie wiem jak wyglądała by sprzedaż osobom indywidualnym, podaje link.
http://www.koppert.pl
AniaJ - katalog dostanę za kilka dni.
Znalazłam w necie firmę sprzedającą owady np biedronki na mszyce dla gospodarstw ale nie wiem jak wyglądała by sprzedaż osobom indywidualnym, podaje link.
http://www.koppert.pl
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
u mnie też większość rabatówek, mało parkowych i jeszcze mniej pnących
inaczej tyle nie udałoby się zmieścić
inaczej tyle nie udałoby się zmieścić
- Deirde

Aniu - ja mam kilka piennych - wiem że będę mieć problemy z różami, Mary Rose i Heritage potrafi urosnąć do sporych rozmiarów tak jak Golden Celebration. Do WC chce dosadzić Cottage Rose, a Mozarta muszę dosadzić do różanego żywopłotu. Teraz mam czas i muszę trochę pokombinować i pomyśleć o bylinach do róż.
Dziś dostałam katalog z Anglii, dość szybko ale w końcu to była poczta lotnicza.
Dziś dostałam katalog z Anglii, dość szybko ale w końcu to była poczta lotnicza.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
fajny jest?
długo czekałaś?
ciekawe kiedy mi przyjdzie
długo czekałaś?
ciekawe kiedy mi przyjdzie
- Deirde

Aniu - chyba w środę wieczorem zamawiałam a dziś miałam go w skrzynce, szybko wysyłają.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu napisałam się i wcięło, ale będę miała szeroki uśmiech o pienne, choć nie mam do nich szczęścia mam dwie i jednak podobna do Flamingo padła, a co tam wypatrzyłyście w tym katalogu angielskim, można wiedzieć? 
- Deirde

O pienne umówimy się później - pojedziemy z Anią do szkółki. Co do katalogu to możesz sobie zamówić - Grzesiek podał linka do katalogu - nie płaci się za niego. Róż w katalogu jest dużo - ogólnie - pomieszanie z poplątaniem - angielki z historycznymi i nowoczesnymi - ceny od 7,25 do 29,00 funtów. Angielki są po 11,75 - mi najbardziej spodobała się róża Canary Bird - Modern Shrub, żółciutka i kwiaty są podobne do pięciornika.Opisów róż jest bardzo dużo ale zdjęć mniej.
- gosia2501
- 200p

- Od: 28 lut 2008, o 15:35
Witaj Gosiu, dzisiejsze popołudnie i wieczór pozwoliłam sobie spędzić w Twojej różance. Dołączam do wszystkich wcześniejszych zachwytów nad Twoimi różami. Od jakiegoś czasu rozglądałam się za odpowiednią różą płożącą i już wiem że zakupię Aspirynkę. W moim ogrodzie również dzięki Tobie pojawi się Leonardo da Vinci. I chyba dzięki Tobie rozpoznałam swoją miniaturkę Pink Hit, ale muszę się juro za dnia jeszcze raz przyjrzeć zdjęciom.

Pozdrawiam Gosia
- Deirde

Gosiu - Leonardo jak najbardziej polecam, piękna róża i w tym roku zaskakiwała mnie bardzo. Mam jej zdjęcia - jak się zmieniała - od małej sadzonki do dużego krzewu. Na dodatek przez cały czas tak obficie kwitła. Liczę też na tegoroczne kwitnienie Red Leonardo - ma ADR. Zapraszam do różanki, wszystkie moje róże są podpisane - oprócz NN - można poszukać sobie ciekawych odmian.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
O i Gosia tu kusi tą pięknością!
Rewia barw! Czy w rzeczywistości jest jaskrawa czy taka delikatna?
Rewia barw! Czy w rzeczywistości jest jaskrawa czy taka delikatna?
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
A to szkoda, nie będzie pasować do całości rabaty
Ale popatrze u was na tą ślicznotkę!
Ale popatrze u was na tą ślicznotkę!