Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
-
Grazia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Widzę,że dzisiaj nie mogłaś pospać tzn ,że męczy Cię biała rabata .Po ilości zdjęć białasków to będzie musiała być duża rabata.Miłego dzionka
- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ambo, sporo masz już tych białych kwiatków 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Sabinko! A wiesz że sama jestem zaskoczona ich ilością, a doszłam dopiero do lipca - to może się jeszcze coś znajdzie
Grażynko! Ona mi wlazła do głowy i nie chce wyjść. A powinnam teraz myśleć o choince, uszkach i karpiu!
Grażynko! Ona mi wlazła do głowy i nie chce wyjść. A powinnam teraz myśleć o choince, uszkach i karpiu!
-
Grazia

Marysiu karp,uszka,choinka to przeżytek a biała rabata na topie.Myśl o dokupieniu białych mieczyków i inych cebulowych,ismena ,hiacynt letni.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-biała rabata na Kaszubach będzie romantyczna i piękna,chętnie wyszukam białe!
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ambo co to za kwiatki pierwsze zdjęcie (15.12), śliczne.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
myśl o świętach o karpiu nie wiem czy warto dziś chyba podali, ze do sklepów wyruszył SANEPID
w jakich warunkach czy nie za ciasno przechowywane są w sklepach karpie, jakie pojemniki do sprzedaży, jak się ich zabiją czy młotkiem, żywe czy martwe itp.itp. sprzedawcy przerażeni co maja robić takie zarządzenie było wydać grubo wcześniej itd.itp.
warto myśleć o białej rabatce ja tez mam coś białego jak coś mówisz i masz ok?
znałam ogródek takiego starszego Pana który nie uznawał innych kwiatów jak tylko białe i paprocie, wyglądało to naprawdę pięknie.
w jakich warunkach czy nie za ciasno przechowywane są w sklepach karpie, jakie pojemniki do sprzedaży, jak się ich zabiją czy młotkiem, żywe czy martwe itp.itp. sprzedawcy przerażeni co maja robić takie zarządzenie było wydać grubo wcześniej itd.itp.
warto myśleć o białej rabatce ja tez mam coś białego jak coś mówisz i masz ok?
znałam ogródek takiego starszego Pana który nie uznawał innych kwiatów jak tylko białe i paprocie, wyglądało to naprawdę pięknie.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu! Masz dużo białych kwiatów
Rabata będzie okazała. Ja swoją też zrobiłam w zasadzie z tego co już miałam na działce. Teraz jesienią dosadziłam sporo białych cebulowych. Chodzi mi jednak po głowie zmiana lokalizacji dla niej...Gdybyś chciała mam niskie białe marcinki.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
mam pamiętam biało kwitnące hiacynty,
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-czy na białą rabatkę jednoroczne też mogą być?Czy tylko byliny?
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ewuniu, u mnie jednoroczne będą na pewno. Po pierwsze , żeby w pierwszym roku nie było pusto, po drugie - ja lubię siać rośliny. Co to będzie - nie wiem, po prostu pójdę na żywioł. Kupię to co mi wpadnie w oko
No oczywiście sprawdzę przed tym, czy to zielsko wytrzyma na suchej i jałowej kaszubskiej glebie
Na pewno zrobię sobie jakiś ranking faworytów - ale to już po Świętach
Grażynko i Taro - ten hiacynt już zapisany jako chciejstwo
Tujko - okazała to ona może i będzie, ale w odległej przyszłości
Zanim zostanie zrobiona i obsadzona - minie wieeeeele czasu!
Marylka 56-56 - to jest typowa roślinka na skalniaki, są odmiany kwitnące na biało i na karminowo. Tworzy takie zielone poduchy. I ja wiedziałam jak ona się nazywa, ale niestety
skleroza mnie dopadła i za nic przypomnieć sobie nie mogę

No oczywiście sprawdzę przed tym, czy to zielsko wytrzyma na suchej i jałowej kaszubskiej glebie
Na pewno zrobię sobie jakiś ranking faworytów - ale to już po Świętach
Grażynko i Taro - ten hiacynt już zapisany jako chciejstwo
Tujko - okazała to ona może i będzie, ale w odległej przyszłości
Marylka 56-56 - to jest typowa roślinka na skalniaki, są odmiany kwitnące na biało i na karminowo. Tworzy takie zielone poduchy. I ja wiedziałam jak ona się nazywa, ale niestety

- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
A to ciekawe ustawienie stronami świata rabaty, bo fajnie jak wysokie kwiaty są pod słońce, wtedy tak pięknie prześwietla je...a jeśli na dodatek biel uświetlona - to już raj!
A powiedz, gdybyś miała wybrać jakiś kolor, którym byś ewentualnie widziała lekkie dopełnienie-złamanie bieli, (oprócz oczywiście zieleni) to jaki by to był w tej rabacie? Bo widziałam, że jaśminowce masz kremowe-żółte, a można w każdym roku dosadzić do niej np kilka żółtych tulipanów, a w innym roku z kolei np kilka lilii białych z różem, a kolejnego np mieczyki z poblaskiem innego koloru...Może w ten sposób ją podkreślą? Planujesz coś takiego, czy wyłacznie biel - a tylko fakturami i kształtami operować?
A powiedz, gdybyś miała wybrać jakiś kolor, którym byś ewentualnie widziała lekkie dopełnienie-złamanie bieli, (oprócz oczywiście zieleni) to jaki by to był w tej rabacie? Bo widziałam, że jaśminowce masz kremowe-żółte, a można w każdym roku dosadzić do niej np kilka żółtych tulipanów, a w innym roku z kolei np kilka lilii białych z różem, a kolejnego np mieczyki z poblaskiem innego koloru...Może w ten sposób ją podkreślą? Planujesz coś takiego, czy wyłacznie biel - a tylko fakturami i kształtami operować?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu - ten kwiatek o który pytała Marylka to skalnica Arendsa. To bardzo urocza roślinka. Mam chyba ze 3 kolory...
-
Grazia

Marysiu,pomyśl jeszcze o pięknej białej ismenie