Zapraszam na kawkę, ja już drugą
Aguś(Agita), miło, że do mnie zajrzałaś
To oncidium tez mi się bardzo podoba a ten zapach to jakby wanilia, ale jest cudny
Znalazłam w necie, że jest to xOncidium ornithorhynchum
Co do wstawania i chodzenia spać, rano wstaję z mężem, tak go już przyzwyczaiłam, że spijamy razem kawkę, przygotowuję mu rzeczy do pracy, robię śniadanko, i mamy czas jeszcze troszkę pogadać
A wieczorkiem w sumie mam najwięcej czasu(gdy synuś śpi), żeby nadrobić na forum zaległości z całego dnia, teraz już się pilnuję, żeby znowu nie była masa postów
I tak ciągnę na 4 do 5 kaw dziennie, czasem chodzę szybciej spać, bo kiedyś też trzeba się troszkę zregenerować.
Jak Twój Skarbuś wyzdrowieje, to koniecznie musimy się spotkać, na obiadku zostaniecie
A M. już od jakiegoś czasu wie, że odwiedzi mnie koleżanka z forum i cieszy się, stwierdził, ze lepiej byłoby się od czasu do czasu z Wami spotkać niż żebym codziennie siedziała na forum .
Dziękuje za miłe słowa względem moich storczyków, dzisiaj zakładam wątek storczykowy, tutaj podam do niego link jak tylko się pojawi ;)
Aniu, dziękuję za miłe słowa
Ja już polowałam na tego storczyka od jakiegoś czasu, a nie było nigdzie u mnie ani w kwiaciarniach ani w marketach i nareszcie na niego trafiłam .
To Oncidium faktycznie mi się trafiło i własnie fajnie, że jeszcze tyle pędzików zakwitnie ;)
Z wątku storczykowego nie zrezygnowałam, dzisiaj założę
Aniu(Andziax), ja również czekam z niecierpliwością aż rozwiną się kwiatuszki u grudnika, to będzie albo dzisiaj albo jutro
Ewelinko, dziękuję
Ja mam teraz ogółem 29 storczyków, nawet sama nie wiedziałam , że aż tyle
Masz Twojego "biedaczka" na parapecie? Zraszasz?
Może wstaw zdjęcie u siebie w wątku.
Marylko, dziękuję Kochana, cieszę się z fittoni, ze dorwałam do kolekcji ;)
Aniu(Ape) dziękuję
Asiu(Esti42), nic nie szkodzi, dziękuję, że mnie odwiedziłaś i za miłe słowa względem moich nowości
Celinko
Pandamusa jeszcze nigdy nie miałam .
A widzisz to maleńkie, to myślałam, ze to tez fiołeczek .
Aż wstyd, ale dziękuję za podpowiedź
Celinko, Oncidium kosztowało 25zł a falki każdy po 20zł.

Dzisiaj w ciągu dnia niestety nie posiedzę z Wami, jadę do teściów na imprezkę a wyjeżdżam już o 13, bo teściowa chciała, żebym, jej pomogła i potrawy przystroiła.