Leśny ogród Moni68 cz.5
-
x_P-42
Re: Leśny ogród Moni68 cz.5
Moniu, nie płacz za różami. Masz takie możliwości, że niejedną z nas ponosi zazdrość. 
Moniko;dobrze,że zdrówko się polepszyło,piękne zdjęcia z Kaszub.U mnie spadł pierwszy śnieg a deszcz go roztopił,do tego silny i zimny wiatr.
W piątek chcemy jechać na działkę,zapowiadają ładną pogodę,oby.
Pozdrowienia. Ryszard
W piątek chcemy jechać na działkę,zapowiadają ładną pogodę,oby.
Pozdrowienia. Ryszard
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko! Jak się czujesz?
Piękne zdjęcia z Kaszub pokazałaś. Te róże i przestrzeń godne kontemplacji.
Piękne zdjęcia z Kaszub pokazałaś. Te róże i przestrzeń godne kontemplacji.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie 
Kolejny ponury dzień...nie ma się jednak czemu dziwić, w końcu mamy listopad. Obiad ugotowany, mogę więc trochę posiedzieć z Wami
Krysiu, zasmuciła mnie wiadomość o Twojej chorobie... Trzymam kciuki, żeby nie przyplątała się żadna infekcja i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!
Taruś, dziękuję
Całe szczęście, że to nie muzeum. Chociaż kiedyś byłam w pewnym domu, gdzie kanapa w salonie była przykryta ręcznikami, żeby ktoś jej przez przypadek nie uszkodził
Jolu, dziękuję
Posesja jest bardzo duża i to niewątpliwy plus, ale wymaga mnóstwa pracy. Tata robi wszystko sam i mimo nowoczesnego sprzętu nie jest łatwo nad tym zapanować. Poza roślinami ozdobnymi jest warzywnik i niewielki sad. Jest co prawda człowiek, który dostaje co miesiąc pensję, ale wiesz, jak to jest... Najważniejsze, że zajmuje się wszystkim, kiedy nie ma rodziców.
Januszu, dziękuję za miłe słowa
Kaszuby to była miłość od pierwszego wejrzenia
Rodzice z reguły są tam od wiosny do końca września z przerwami na różne wyjazdy.
Agniesiu, cieszę się, że napisałaś
Zastanawiałam się, czy nie dopadły Was jakieś choróbska... Pogody współczuję... u mnie nie pada, a dzisiaj jest nawet 6 st. Dziękuję za piękne zdjęcie!!
Polu, przyznam się szczerze, że specjalnie za różami nie płaczę. Zawsze podziwiam je u kogoś, do swoich jakoś serca nie mam... i pewnie dlatego takie mizeroty
Rysiu, dziękuję
Śniegu u mnie nie było, ale przez dwa dni wiał lodowaty wiatr. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i uda Ci się pojechać na działkę. Mam zamiar w sobotę posadzić zawilce, zimę chyba przeżyją, bo to wielka karpa wykopana z bryłą ziemi, chociaż nieco pokruszoną- zawilce głęboko sie korzenią.
Witaj, Jacku! Dziękuję, czuję się zdecydowanie lepiej
Prawdę powiedziawszy nie pamiętam, kiedy tak długo trzymało się mnie choróbsko... Kaszuby uwielbiam- lasy, czyste jeziora... i niedaleko nad morze. Trochę uciążliwe są wiatry, rzadko bywają dni bezwietrzne.
Pawełek przy hortensji Dziadka

Zdjęcie zrobione w ogrodzie ciotki na Kaszubach. Nieustannie zachwycam się jej hortensją. Na zdjęciu jest moja Mama i kuzyn z synem.

Kolejny ponury dzień...nie ma się jednak czemu dziwić, w końcu mamy listopad. Obiad ugotowany, mogę więc trochę posiedzieć z Wami
Krysiu, zasmuciła mnie wiadomość o Twojej chorobie... Trzymam kciuki, żeby nie przyplątała się żadna infekcja i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!
Taruś, dziękuję
Jolu, dziękuję
Januszu, dziękuję za miłe słowa
Agniesiu, cieszę się, że napisałaś
Polu, przyznam się szczerze, że specjalnie za różami nie płaczę. Zawsze podziwiam je u kogoś, do swoich jakoś serca nie mam... i pewnie dlatego takie mizeroty
Rysiu, dziękuję
Witaj, Jacku! Dziękuję, czuję się zdecydowanie lepiej
Pawełek przy hortensji Dziadka

Zdjęcie zrobione w ogrodzie ciotki na Kaszubach. Nieustannie zachwycam się jej hortensją. Na zdjęciu jest moja Mama i kuzyn z synem.

-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniko, też się takich hortensji doczekasz.
Na pewno mam wiele lat.
Na pewno mam wiele lat.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Moniko rzeczywiście hortensja dziadka piękna . Moja jest ciągle dzielona i nie mogę się doczekać do takiej dużej .
Genia
Genia
-
Monia68

Witaj, Igo
Liczę, że u mnie też się rozrosną
Wiem, że sadzonka hortensji ze zdjęcia była przywieziona z dawnego majątku na Litwie ponad 20 lat temu.
-
Monia68

Gieniu, ta wielka hortensja rośnie u mojej ciotki. Wiem, że od czasu do czasu robi z nią porządek, żeby bardziej się nie rozrastała. Zdjęcie zrobione jest z boku, więc nie widać jej rzeczywistych rozmarów. Wzdłuż osiągnęła ponad 4 m.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Dziękuję Moniko!
Słowa Twoje dodają siły.
Miłego dnia.
Słowa Twoje dodają siły.
Miłego dnia.
-
Monia68

Krysiu, miło mi
Wiem, jakie to ważne. Dwie stosunkowo bliskie mi osoby z powodzeniem zakończyły terapię.
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Widzę, że leśne ogrody to taka rodzinna tradycja Moniko.
-
Monia68

Felu, niezupełnie
To ogród przy letnim domu Rodziców, w Warszawie mają zupełnie inaczej 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Moniko ja róze mam tylko jedną , reszta to same cieniolubne lub sucholubne bo niestety taki mam układ dużo cienia i sucho
Ale hortensje rosną szybko moje mają po 7 lat i mają już 1,2 wys i szerokie są na 1,5 m uwielbiam je
więc i Twoje niedługo będa wielkie
i one nie lubią dużo słonka najładniej rośnie mi ta co jest lekko zacieniona 
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Moniko, czy ta biała hortensja rośnie w słońcu? 
-
Monia68

Celinko, mam kilka róż, ale u mnie są dość mizerne... Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku, jeśli się nie wykażą, oddam Ojcu
Na hortensje bardzo liczę, mam dużo miejsca, zależy mi więc na okazałych krzewach
Zresztą są piękne 
Majko, słońca ma sporo. Jeśli dobrze kojarzę, tylko trochę ocienia ją gigantyczny wiąz. Rośnie wzdłuż oczka wodnego. Jak widać, miejsce jej odpowiada
A przecież tam cały rok hulają wiatry...
Majko, słońca ma sporo. Jeśli dobrze kojarzę, tylko trochę ocienia ją gigantyczny wiąz. Rośnie wzdłuż oczka wodnego. Jak widać, miejsce jej odpowiada