Leśny ogród Moni68 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Re: Leśny ogród Moni68 cz.5

Post »

Moniu, nie płacz za różami. Masz takie możliwości, że niejedną z nas ponosi zazdrość. ;:7
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Post »

Moniko;dobrze,że zdrówko się polepszyło,piękne zdjęcia z Kaszub.U mnie spadł pierwszy śnieg a deszcz go roztopił,do tego silny i zimny wiatr.
W piątek chcemy jechać na działkę,zapowiadają ładną pogodę,oby.
Pozdrowienia. Ryszard
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniko! Jak się czujesz?
Piękne zdjęcia z Kaszub pokazałaś. Te róże i przestrzeń godne kontemplacji.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :)
Kolejny ponury dzień...nie ma się jednak czemu dziwić, w końcu mamy listopad. Obiad ugotowany, mogę więc trochę posiedzieć z Wami :)

Krysiu, zasmuciła mnie wiadomość o Twojej chorobie... Trzymam kciuki, żeby nie przyplątała się żadna infekcja i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!

Taruś, dziękuję :) Całe szczęście, że to nie muzeum. Chociaż kiedyś byłam w pewnym domu, gdzie kanapa w salonie była przykryta ręcznikami, żeby ktoś jej przez przypadek nie uszkodził :shock:

Jolu, dziękuję :) Posesja jest bardzo duża i to niewątpliwy plus, ale wymaga mnóstwa pracy. Tata robi wszystko sam i mimo nowoczesnego sprzętu nie jest łatwo nad tym zapanować. Poza roślinami ozdobnymi jest warzywnik i niewielki sad. Jest co prawda człowiek, który dostaje co miesiąc pensję, ale wiesz, jak to jest... Najważniejsze, że zajmuje się wszystkim, kiedy nie ma rodziców.

Januszu, dziękuję za miłe słowa :) Kaszuby to była miłość od pierwszego wejrzenia :lol: Rodzice z reguły są tam od wiosny do końca września z przerwami na różne wyjazdy.

Agniesiu, cieszę się, że napisałaś :) Zastanawiałam się, czy nie dopadły Was jakieś choróbska... Pogody współczuję... u mnie nie pada, a dzisiaj jest nawet 6 st. Dziękuję za piękne zdjęcie!!

Polu, przyznam się szczerze, że specjalnie za różami nie płaczę. Zawsze podziwiam je u kogoś, do swoich jakoś serca nie mam... i pewnie dlatego takie mizeroty :lol:

Rysiu, dziękuję :) Śniegu u mnie nie było, ale przez dwa dni wiał lodowaty wiatr. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i uda Ci się pojechać na działkę. Mam zamiar w sobotę posadzić zawilce, zimę chyba przeżyją, bo to wielka karpa wykopana z bryłą ziemi, chociaż nieco pokruszoną- zawilce głęboko sie korzenią.

Witaj, Jacku! Dziękuję, czuję się zdecydowanie lepiej :) Prawdę powiedziawszy nie pamiętam, kiedy tak długo trzymało się mnie choróbsko... Kaszuby uwielbiam- lasy, czyste jeziora... i niedaleko nad morze. Trochę uciążliwe są wiatry, rzadko bywają dni bezwietrzne.

Pawełek przy hortensji Dziadka
Obrazek

Zdjęcie zrobione w ogrodzie ciotki na Kaszubach. Nieustannie zachwycam się jej hortensją. Na zdjęciu jest moja Mama i kuzyn z synem.
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniko, też się takich hortensji doczekasz. :lol:
Na pewno mam wiele lat. :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Moniko rzeczywiście hortensja dziadka piękna . Moja jest ciągle dzielona i nie mogę się doczekać do takiej dużej .
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Igo :) Liczę, że u mnie też się rozrosną :lol: :lol: Wiem, że sadzonka hortensji ze zdjęcia była przywieziona z dawnego majątku na Litwie ponad 20 lat temu.
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu, ta wielka hortensja rośnie u mojej ciotki. Wiem, że od czasu do czasu robi z nią porządek, żeby bardziej się nie rozrastała. Zdjęcie zrobione jest z boku, więc nie widać jej rzeczywistych rozmarów. Wzdłuż osiągnęła ponad 4 m.
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Dziękuję Moniko!

Słowa Twoje dodają siły.

Miłego dnia.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, miło mi :) Wiem, jakie to ważne. Dwie stosunkowo bliskie mi osoby z powodzeniem zakończyły terapię.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Widzę, że leśne ogrody to taka rodzinna tradycja Moniko.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Felu, niezupełnie :lol: :lol: To ogród przy letnim domu Rodziców, w Warszawie mają zupełnie inaczej :wink:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Moniko ja róze mam tylko jedną , reszta to same cieniolubne lub sucholubne bo niestety taki mam układ dużo cienia i sucho :( Ale hortensje rosną szybko moje mają po 7 lat i mają już 1,2 wys i szerokie są na 1,5 m uwielbiam je :) więc i Twoje niedługo będa wielkie :) i one nie lubią dużo słonka najładniej rośnie mi ta co jest lekko zacieniona :)
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Moniko, czy ta biała hortensja rośnie w słońcu? :wit
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko, mam kilka róż, ale u mnie są dość mizerne... Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku, jeśli się nie wykażą, oddam Ojcu :lol: :lol: Na hortensje bardzo liczę, mam dużo miejsca, zależy mi więc na okazałych krzewach :lol: :lol: Zresztą są piękne :)

Majko, słońca ma sporo. Jeśli dobrze kojarzę, tylko trochę ocienia ją gigantyczny wiąz. Rośnie wzdłuż oczka wodnego. Jak widać, miejsce jej odpowiada :lol: :lol: A przecież tam cały rok hulają wiatry...
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”