Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Ambo-przepiękne, choć tak spłakane i jakby zmarznięte!Czy udało Ci się wszystko posadzić i zabezpieczyć?
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny dzięki za wizyty!
Trochę odpuściłam forum na kilka dni, bo jestem w trakcie kolejnej inwestycji na działce. Otóż na moim domku "robi się" tynk
Mam nadzieję że to już ostatnie duża praca przy domku - bo mam dość!!!!!
To nie na moje nerwy Jestem już (chyba) zupełnie siwa pod farbą. A to za mało rusztowania, a to zabrakło farby do drewna, a to tynk trzeba było dowieźć na wczoraj. O matko!! Jutro już koniec. Ufffffff..........
Na dzisiaj wyglądało to tak. Została jeszcze jedna ściana....

Trochę odpuściłam forum na kilka dni, bo jestem w trakcie kolejnej inwestycji na działce. Otóż na moim domku "robi się" tynk
Mam nadzieję że to już ostatnie duża praca przy domku - bo mam dość!!!!!
To nie na moje nerwy Jestem już (chyba) zupełnie siwa pod farbą. A to za mało rusztowania, a to zabrakło farby do drewna, a to tynk trzeba było dowieźć na wczoraj. O matko!! Jutro już koniec. Ufffffff..........
Na dzisiaj wyglądało to tak. Została jeszcze jedna ściana....

- EwkaEs

Ambo-dom jak nowy!Nie wiem czy nie trzeba przekomponować ogrodu?
- amba19

Ewo - ja się nad tym poważnie zastanawiam
No....... mam cała zimę na podjęcie decyzji.
Nie wiem jak na tym tle będzie wyglądać moja żółta rabata ( chyba zbyt blado!)
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Łał Marysiu ale chata można tam mieszkać cały rok . Nic tylko sie przeprowadzać . Urlop w takim miejscu . hahaha 
- amba19

Jadziu mam nadzieję ze jak dożyję emerytury - to będę tam sobie siedzieć do maja do września jak u Pana Boga za piecem
I moje roślinki wreszcie będą regularnie podlewane
I moje roślinki wreszcie będą regularnie podlewane
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No wiesz czemu masz nie dozyc tez gadanie . Nawet się nie obejrzysz Marysiu jak będziesz sie delektować swieżym powietrzem na leżaczku albo hamaczku
- EwkaEs

otóż to!amba19 pisze:Ewo - ja się nad tym poważnie zastanawiam![]()
A u nas chyba idzie duuuże oziębienie.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się aleja drzew na drodze prowadzacej na Twoją działkę.
Kocham takie duże, wiekowe drzewa, otoczenie trochę mniej.
Pamiętam czerwony dąb, którego pień obejmowaliśmy trzymając się za ręce, w kilka osób,
zniknął, kiedy wyjechałam pobierać nauki.
Aleja akacji i klonów przy drodze dojazdowej od wsi do drogi wojewódzkiej też zniknęła,
to już nie ta sama droga.
To taka przydługawa dygresja była.
Marysiu podziwam osoby mające działki z dala od miejsca zamieszkania,
nie wiem, czy miałabym tyle samozaparcia, aby tak daleko jeździć.
Choć z drugiej strony jest miejsce, gdzie można spędzać wolny czas.
Z mieszkaniem tam cały ciepły sezon to dobry pomysł (czas szybko leci),
A internet tam jest?????
Kocham takie duże, wiekowe drzewa, otoczenie trochę mniej.
Pamiętam czerwony dąb, którego pień obejmowaliśmy trzymając się za ręce, w kilka osób,
zniknął, kiedy wyjechałam pobierać nauki.
Aleja akacji i klonów przy drodze dojazdowej od wsi do drogi wojewódzkiej też zniknęła,
to już nie ta sama droga.
To taka przydługawa dygresja była.
Marysiu podziwam osoby mające działki z dala od miejsca zamieszkania,
nie wiem, czy miałabym tyle samozaparcia, aby tak daleko jeździć.
Choć z drugiej strony jest miejsce, gdzie można spędzać wolny czas.
Z mieszkaniem tam cały ciepły sezon to dobry pomysł (czas szybko leci),
A internet tam jest?????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- amba19

Jadziu ja też mam nadzieję że dożyję i wyciągnę z ZUS-u trochę kasy
Ewuniu - trzeba czymś wypełnić zimowe wieczory. Nie ma to jak planowanie zwłaszcza w moim wydaniu. Całą zimę coś wymyślam planuję, kombinuję .... a na wiosnę i tak robię coś zupełnie innego
Elsi - witaj na Kaszubach
Ja też bardzo lubię tę drogę, jazda nią to przyjemność poprzedzająca sam przyjazd na działkę. Tam jest tak ładnie o każdej porze roku.
Zimą - ośnieżone i oszronione gałęzie...
Wiosną - młodziutkie listki rozwijające się z tygodnia na tydzień...
Latem - cień chroniący od upału...
A jesienią - ciepły blask słońca bijący z pożółkłych liści nawet w pochmurny dzień....
Moja działka to azyl i ucieczka z betonowego blokowiska. Tak lubię tam jeździć, że latem nie planuję żadnych innych wyjazdów urlopowych.
aster sprzed 2-3 tygodni
Ewuniu - trzeba czymś wypełnić zimowe wieczory. Nie ma to jak planowanie zwłaszcza w moim wydaniu. Całą zimę coś wymyślam planuję, kombinuję .... a na wiosnę i tak robię coś zupełnie innego
Elsi - witaj na Kaszubach
Ja też bardzo lubię tę drogę, jazda nią to przyjemność poprzedzająca sam przyjazd na działkę. Tam jest tak ładnie o każdej porze roku.
Zimą - ośnieżone i oszronione gałęzie...
Wiosną - młodziutkie listki rozwijające się z tygodnia na tydzień...
Latem - cień chroniący od upału...
A jesienią - ciepły blask słońca bijący z pożółkłych liści nawet w pochmurny dzień....
Moja działka to azyl i ucieczka z betonowego blokowiska. Tak lubię tam jeździć, że latem nie planuję żadnych innych wyjazdów urlopowych.
aster sprzed 2-3 tygodni- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj i przede wszystkim emerytura przyjdzie nim się obejrzysz ale jaka to trudno powiedziec bo mają zmniejszać, przygotuj się jednak że czasu to nie będziesz miała - mówi Ci to juz emerytka!
a działka to fantastyczna odskocznia jeżeli do tego mieszka się bloku - u mnie np.padają pytania po co biegacie na ta działkę a nie lepiej usiąść na podwórku z sąsiadami? otóż mnie to nie bawi wolę działkę i pogaduszki na naszym działkowym forum.
Masz działkę w cudownym miejscu domek super.
Pamiętam kiedyś parę ładnych lat temu ktoś powiedział dlaczego nie mamy za miastem działki ba w ogóle nie mieliśmy żadnej działki mój rozum wówczas podpowiadał mi tak: a co będę w to samo miejsce jeżdzić cały czas, a tak pojadę na wczasy gdzie chcę, zresztą nie było jeszcze takiej mody.
Ogrody działkowe dla wielu osób były wówczas tez sposobem na podreperowanie swoich domowych budżetów bo warzywa, owoce do domu a jeszcze i nadwyżkę sprzedawali. Czas jednak zweryfikował moje poglądy i teraz bez działki nie umiałabym żyć, ale działki i ogrody przydomowe to już są czasem dziełami sztuki estetyczne, zadbane a rośliny to głowa boli cudowne!
Rozpisałam się i zaśmiecam Twój ogródek, tak wiec do emerytury się nie spiesz bo i tak czasu więcej nie będziesz miała.
a działka to fantastyczna odskocznia jeżeli do tego mieszka się bloku - u mnie np.padają pytania po co biegacie na ta działkę a nie lepiej usiąść na podwórku z sąsiadami? otóż mnie to nie bawi wolę działkę i pogaduszki na naszym działkowym forum.
Masz działkę w cudownym miejscu domek super.
Pamiętam kiedyś parę ładnych lat temu ktoś powiedział dlaczego nie mamy za miastem działki ba w ogóle nie mieliśmy żadnej działki mój rozum wówczas podpowiadał mi tak: a co będę w to samo miejsce jeżdzić cały czas, a tak pojadę na wczasy gdzie chcę, zresztą nie było jeszcze takiej mody.
Ogrody działkowe dla wielu osób były wówczas tez sposobem na podreperowanie swoich domowych budżetów bo warzywa, owoce do domu a jeszcze i nadwyżkę sprzedawali. Czas jednak zweryfikował moje poglądy i teraz bez działki nie umiałabym żyć, ale działki i ogrody przydomowe to już są czasem dziełami sztuki estetyczne, zadbane a rośliny to głowa boli cudowne!
Rozpisałam się i zaśmiecam Twój ogródek, tak wiec do emerytury się nie spiesz bo i tak czasu więcej nie będziesz miała.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Witaj Marysiu,coś mi się wydaje,że nie czujesz się najlepiej,pewnie jesteś bardzo zmęczona.Jeżdżenie codziennie na działkę to naprawdę męczące ,jeszcze pewnie praca.Ale widzę ,że jest pięknie .Kolor domku bardzo pasuje do otoczenia.Nie mogę się doczekać ,żeby zobaczyć to w realu.Mąż z synem jadą w sobotę,postaram się pojechać z nimi.Trzeba zakończyć zasypywanie stawu. Mam wolną sobotę,tak rzadko to się zdarza,że nie wiem co z nią zrobić.Czy pospać,posprzątać chatę,pojechać na działkę?A ......... i najważniejsze nocny dyżur przy jednym ze skarbów,tym razem przy Bronusiu.Trzymaj się KOBIETO!!!!!!!
-
Grazia

Pozwolisz ,że odpowiem elsi odnośnie internetu.Jest internet jak go z sobą przywieziesz.Bezprzewodowy.
- amba19

No właśnie nie odpowiedziałam Elsi w sprawie internetu. Ja na razie mam tylko internet poprzez kabel. Ale jak już będe na emeryturze to sprawię sobie bezprzewodowy.
Taro wiesz ja to bym najchętniej poszła na emeryturę od wiosny do końca lata. A na jesień i zimę mogłabym wracać do pracy. Niestety ta koncepcja niespecjalnie przemawia do mojego szefa
Widzisz Taro ja praktycznie od dziecka lubię grzebać się w ziemi. Wychowałam się w domu z ogrodem. Potem jako dorosła osoba gdziekolwiek mieszkałam - to organizowałam sobie kawałek ziemi. Teraz mam własną działkę i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Niemniej cieszy mnie to, że chętnie jeździ tam ze mną mój syn.
Grażynko - my też planujemy przyjechać w sobotę. Może się uda spotkać!
Ja muszę koniecznie zabezpieczyć róże, zwłaszcza te ostatnie nabytki.
A odnośnie mijającego tygodnia - to naprawdę chwilami już nie wiedziałam jak się nazywam. Ale pogadamy jak się spotkamy
Taro wiesz ja to bym najchętniej poszła na emeryturę od wiosny do końca lata. A na jesień i zimę mogłabym wracać do pracy. Niestety ta koncepcja niespecjalnie przemawia do mojego szefa
Widzisz Taro ja praktycznie od dziecka lubię grzebać się w ziemi. Wychowałam się w domu z ogrodem. Potem jako dorosła osoba gdziekolwiek mieszkałam - to organizowałam sobie kawałek ziemi. Teraz mam własną działkę i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Niemniej cieszy mnie to, że chętnie jeździ tam ze mną mój syn.
Grażynko - my też planujemy przyjechać w sobotę. Może się uda spotkać!
Ja muszę koniecznie zabezpieczyć róże, zwłaszcza te ostatnie nabytki.
A odnośnie mijającego tygodnia - to naprawdę chwilami już nie wiedziałam jak się nazywam. Ale pogadamy jak się spotkamy
-
Grazia

Mario ja nie jade jedzie mój mąż z synem .Jadą o 6 rano ,planuja wyjazd z działki ok 10 rano.