Z głębokim szacunkiem Aga
Kaktusowe ozdóbki
- aga128
- 50p

- Od: 21 paź 2009, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaktusowe ozdóbki
Nie mogąc spać krążyłam po różnych postach . Na jednym zauważyłam kaktusa z oczkami i buźką doklejoną. Taka profanacja jest jak dla mnie porażająca. Chodząc po waszych postach zauważyłam że dużo z Was kupuje roślinki w sklepach i marketach. Zarowno ja jak i pewnie Wy spotkaliście się z kaktusami z oczkami,buźkami i sztucznymi kwiatkami (doklejonymi).Proszę wypowiedzcie się co o tym myślicie. Mnie dosłownie szlak trafia jak to widzę. Żeby to paskudztwo oderwać trzeba okaleczyć kaktusa wyrywając mu ciernie. Taki prezent sprawił mi sześcioletni synek,chciał mamie sprawić przyjemność a spotkał się z gniewem.Przecież wiadomo że ciernie nie odrastają więc po co kaleczyć roślinę? piszcie co o tym sądzicie.
Nieszczęścia innych są nam obojętne, chyba że sprawiają nam przyjemność.
Re: Kaktusowe ozdóbki
Mam nadzieję,że twój gniew był skierowany jednak do handlowców a nie synka, bo cóż on, jako dziecko myśli zawsze trochę inaczej.
Ale to prawda. Udziwnianie kaktusów i innych roślin elementami nie dość że nie występującymi w przyrodzie to jeszcze niszczenie ich takimi ozdobami to już przesada. Na szczęście moje kupowane były "normalne"/
Poza tym... wiesz. Każdy ma prawo mieć swój własny gust i nic nie poradzisz, jeżeli komuś się podoba coś innego, czy ma inne zdanie na dany temat.
Ale to prawda. Udziwnianie kaktusów i innych roślin elementami nie dość że nie występującymi w przyrodzie to jeszcze niszczenie ich takimi ozdobami to już przesada. Na szczęście moje kupowane były "normalne"/
Poza tym... wiesz. Każdy ma prawo mieć swój własny gust i nic nie poradzisz, jeżeli komuś się podoba coś innego, czy ma inne zdanie na dany temat.
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jedynym wyjściem jest niekupowanie takich wynalazków. Wtedy producentom nie będzie się opłacało produkować takich dziwactw.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
Krzysztof N
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 18:26
A jak już dostaniesz takiego w prezencie to nie wyrywaj na siłe,jak kaktus urośnie to klej sam popuści,a tymczasem jeśli chcesz żeby sztuczne kwiaty się otwierały to kapnij krople wody do środka kwiatu 
Jeden jedyny raz kupiłam bo mi się szkoda zrobiło doklejony był kwiatek klejem polimerowym dosłownie wydarłam cały czubek z wielkim trudem. Kaktus na szczęście przeżył i ma się świetnie a oto on.
Uszkodzone ciernie są na samym dole i nic nie widać przez lato tyle go przybyło że wszystko jest schowane. :P Kwiatek doklejony był na tym największym, dziwne że przeżył.
Uszkodzone ciernie są na samym dole i nic nie widać przez lato tyle go przybyło że wszystko jest schowane. :P Kwiatek doklejony był na tym największym, dziwne że przeżył.-
Krzysztof N

- Od: 16 lut 2009, o 18:26
Gratuluje i powodzenia 
- Waleria

- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewien znajomy nauczyciel dostał od klasy dziewcząt kaktusa, który wyrastał z przodu fajansowej figurki, czyli z portek. Ciało pedagogiczne było zniesmaczone.
Ja raczej widywałam powbijane w kaktusy suchołuski. Okropność.
Ja raczej widywałam powbijane w kaktusy suchołuski. Okropność.
Waleria
Też takie widziałam przecież taki zakup zaraz zgnije od środka i do wyrzucenia. Kaktus przebrany za mikołaja to też urojony pomysł. Przecież kaktusy same z siebie są ładne dodać super doniczkę i niejeden się skusi.
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Mnie podarowano dwa razy takie. Jeden nie przeżył, a drugi ślicznie urósł przez lato i po kleju nie ma prawie śladu - tylko troszkę widać słabsze ciernie na 3/4 wysokości - to tu był wtedy jego czubek, gdy przyklejone było paskudztwo:

Wielu nie wie, że to nie kwiatki, więc zawsze, gdy widzę, że ktoś wybiera w sklepie takie cudo, to uświadamiam i zawsze ludzie odstawiają z niesmakiem.

Wielu nie wie, że to nie kwiatki, więc zawsze, gdy widzę, że ktoś wybiera w sklepie takie cudo, to uświadamiam i zawsze ludzie odstawiają z niesmakiem.
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Natomiast ja nie kupuję kaktusów tylko wysiewam nasiona. Dla mnie ten problem nie istnieje.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek