Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Daluś, to powinnaś zaglądać NA TARGI STAROCI w Nowiźnie i w Tuszynie :-)
Rzut beretem od Ciebie, na południe.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daluś, przybiegłam przywitać się po wakacjach :) Jak zwykle pięknie u Ciebie :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Dalu, Twoja New Dawn jest bardzo piękna i taka jaką obiecywało mi zdjęcie na opakowaniu mojej. Niestety, w realu kwiaty mojej róży mają paskudnie prostacki, wściekle różowy kolor. Pociesz mnie jeśli możesz. Być może w pierwszym roku tak się dzieje, że ona nie potrafi jeszcze się odnależć. Pąków wypuściła sporo, ale nie miały siły się w pełni rozwinąć i jakby pod swoim ciężarem spuszczały główki i w takim niecałkiem rozwiniętym stanie przekwitały. Nawet nie zrobiłam im zdjęcia, bo ten kolor przyprawiał mnie o ból zębów. Może to też kwestia miejsca, bo problem mam tylko ,z różami wspinaczkami, rosnącymi za domem przy tej betonowej konstrukcji. U mnie też przepiękna pogoda i zaraz idę do ogrodu pogrzać się w słońcu.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

jak ja zazdroszczę tej pogody! u mnie tak wieje, że miskant wybrał pozycję leżącą ;:222 ;:222 ;:222
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Daluś ;:168 ale u Ciebie ślicznie :lol:

A czy na drugiej fotce to nie bratki :roll:

Aster wrzosolistny przepiękny :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Dalu,
znalazłam zapiski z nazwą liliowca. Prawdopodobnie to Baley Hay. Głowy nie dam, bo w googlach nie znalazłam fotki, ale tak na 99% :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dalu czy masz dziś naturalne podlewanie nowych nasadzeń :?: :?:
U mnie pada i trochę chmurek dmuchnęłam w kierunku Wrocławia.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu piękna kępa astra wrzosolistnego :D Sliczny kolorek :D
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Te tunezyjskie kafelki bardzo udanie udają witraże. Przynajmniej przed aparatem fotograficznym :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dalu, juz dziękuję za wiosenną sadzoneczkę asterka :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalu, znowu pokazałaś coś ładnego...Urzekł mnie Twój pieris Variegata - po jakim czasie osiągnął wys. 1,5 m? Wiesz może co różni tę odmianę od Little Health, czy tylko wzrost? Czy rośnie u Ciebie na słońcu?
Tunezyjskie kafle wyglądają bardzo ładnie. A aster taki subtelny, jak nie aster...
Dobrze jest nabyć stary dom, z duszą i jeszcze ze skarbami w piwnicy. A Ty umiesz to docenić i pozwalasz żyć dalej...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Daluś zgadzam się z Wiktorią i zazdraszczam Wam tych spotkań wrocławiaków dobrze, że mam w pobliżu Ewunie Cynamonową to z Nia od czasu do czasu widzimy się :D Zdjęcie Twoje przy śniadanku wyborne :D :D Skimia rzeczywiście obsypana kwiatkami zaraz pójde zobaczyć czy moja ma kwiatki ... Pozdrawiam serdecznie :D
x-d-a

Post »

Kochani, dziękuję za tak liczne odwiedziny w moim ogrodzie i przepraszam, że gospodyni się obija i gości samych zostawia. Ale rozpoczął się na dobre rok szkolny, za pasem akademicki i przybyło mi sporo zajęć zawodowych, bo ludziska małe i dużo gremialnie pojęli naukę języków obcych, a nawet tak bardzo obcego jak ten, który mam przyjemność wbijać do głów :wink:
Oprócz tego, za parę dni zamieszka z nami szczeniaczek od Ptysia, a już teraz spędzam z nim sporo czasu, żeby przeprowadzka nie była dla niego zbyt dużym szokiem...
No i w ogrodzie jest co robić - samo sadzenie roślinek z forumkowego sklepiku (uczestnicy spotkania u Stasi wiedzą o czym piszę) zajęło mi sporo czasu.

Isiu, spotkanka w realu mają ogromny urok, bo miło pogadać o roślinkach i nie tylko z takimi wspaniałymi ludżmi.

Tamaryszku kochany, jeśli mam być szczera, to nie wiem, czym różnią się te dwie odmiany pierisa, ale chyba masz rację, że wzrostem. Mój dość mocno wybujał i chyba jeszcze rośnie.
A stare domy uwielbiam i chyba nie lubiłabym mieszkać we wnętrzu nowiutkim i sterylnym; mój domek rzeczywiście coś w sobie ma i to są na pewno dobre fluidy pozostawione przez wielu poprzednich właścicieli...

Gizuś, będę się cieszyć, jeśli kawalątek mojego ogródka zamieszka u Ciebie :wink:

Krzysiu, te kafle bardzo mi się podobały i długo nie miałam na nie pomysłu; a teraz razem z turecką lampką stanowią mocny element orientalny w moim ogródku...

Agnieszko, dzięki :P

Olu, u mnie nie padało ani wczoraj, ani dziś. Coś słabo dmuchałaś, a ja tylko biegam po ogrodzie i zmieniam miejsce zraszacza, bo sucho jest okrutnie :roll:

Magdo, serdeczne dzięki, już notuję te wdzięczną nazwę w kajeciku.

Joluś, na drugim zdjęciu jest fiołeczek...

Agniesiu, u mnie dzisiaj też wieje i jabłka tonami spadają z drzew, więc na brak roboty nie narzekam - biegam po ogrodzie i je zbieram, bo moja pedantyczna natura nie lubi jak cosik leży na trawniczku...

Feluś, spróbuj polubić tę rózyczkę; skoro ma taki różowiasty kolorek to chyba nie jest New Dawn...Ale może dosadż do niej drugą n.p. białą, która złagodzi i złamie kolor tej pierwszej...

Moniko, witaj! Cieszę się, że już wróciłaś i zaraz pędzę do Twojego ogrodu.

Hanuś, najpierw muszę sprawdzić gdzie to i kiedy się odbywają te targi...
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Daluś, zawsze chwalę Twój ogród. Teraz też nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć, że pięknie u Ciebie. Miło się ogląda Twoje ogrodowe fotorelacje.
x-d-a

Post »

Dzisiaj widoczek nie z mojego ogrodu, tylko z mojego miasteczka, które jest pięknie ukwiecone; a na dowód jeden z klombików:
Obrazek
W głębi góra Wieżyca, która na tym ujęciu zasłania Ślężę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”