jest już pomysł jakiś, pierwsze koncepcje wizualizujesz?
Andzin sen - ogród początki....
Ania, a ja dopiero po urlopie czytam, że masz wspaniałą miejscówkę w Bieszczadach. Jak to nie miejsce tajemne, tylko dla wybrańców, to napisz mi proszę na priva gdzie i jak. marzę o jesieni w Bieszczadach, a nie znam tam nikogo. do kogoś konkretnego zawsze łatwiej. tylko się noga Miłkowi zagoi (od 1 września jest w gipsie), to wyruszymy!
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Aniu! przejrzałam cały Twój wątek i bardzo mi się podoba to co do tej pory stworzyłaś - taras "mniodzio"!
podglądam powstawanie skalniaka, bo sama mam do obsadzenia skarpkę bardzo suchą, wsch-pd, tylko skalne tam mają szanse. tylko, że moja skarpka krótsza u podstawy i bardziej stroma, muszę nie tarasy, ale schodki budowac...
lilie możesz spokojnie zostawic w ziemi na zimę, chyba, że chcesz przenieśc w inne miejsce. na najniższym poziomie skalniaka zauważyłam funkię - nie ma tam przypadkiem za dużo słońca? jaka to wystawa?
ładnie się już całośc prezentuje, a jak skończysz (he he, praca w ogrodzie nie ma końca) bedzie super!
i nie pokarzę Twego wątku mojemu M, też mam zamiar drewniany taras budowac, jak zobaczy, jaka jest najlepsza metoda impregnacji (jedna deska, jedno piwko), to bedę czekała ruski miesiąc ;:106
podglądam powstawanie skalniaka, bo sama mam do obsadzenia skarpkę bardzo suchą, wsch-pd, tylko skalne tam mają szanse. tylko, że moja skarpka krótsza u podstawy i bardziej stroma, muszę nie tarasy, ale schodki budowac...
lilie możesz spokojnie zostawic w ziemi na zimę, chyba, że chcesz przenieśc w inne miejsce. na najniższym poziomie skalniaka zauważyłam funkię - nie ma tam przypadkiem za dużo słońca? jaka to wystawa?
ładnie się już całośc prezentuje, a jak skończysz (he he, praca w ogrodzie nie ma końca) bedzie super!
i nie pokarzę Twego wątku mojemu M, też mam zamiar drewniany taras budowac, jak zobaczy, jaka jest najlepsza metoda impregnacji (jedna deska, jedno piwko), to bedę czekała ruski miesiąc ;:106
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Tomko34, dziekuje za odwiedziny i identyfikację. Ta tojeść faktycznie się czepia wszędzie, co prawda póki co lekko uschła po przesadzeniu, ale już widać gdzieniegdzie młode roslinki, mam nadzieje, że przezimuje.
Houtuynia u mnie jeszcze lichutka, ale pewnie w przyszłym roku też bee rozdawać
Agniesiu... impregnacja została przeprowadzona przeze mnie własnoręcznie.... na strychu, M przykręcał już gotowe deseczki
a teraz co wieczór kiedy siadamy sobie na tarasie, powtarza, że to był najlepszy pomysł roku ten nasz taras, tak więc nie zwlekaj... A na deskę tylko olej...
Funkie mam tylko jedną jedyną, bo właśnie tylko w tamtym miejscu jest kawałeczek cienia... Dopiero muszę stworzyć warunki dla funkii, bo są cudne....
I Tobie Evluk dziękuję za odwiedziny i uznanie
zwłaszcza, że jesteś moim "idolem" ogordowym...
Mona, napisałam CI na pw namiary w Bieszczady. Może sie tam spotkamy jesienią, bo mam nadzieję być tam jeszcze w październiku
I oczywiście niech Mikołaj szybko wraca do zdrowia... "żeby kózka nie skakała... to by smutne życie miała..."
Houtuynia u mnie jeszcze lichutka, ale pewnie w przyszłym roku też bee rozdawać
Agniesiu... impregnacja została przeprowadzona przeze mnie własnoręcznie.... na strychu, M przykręcał już gotowe deseczki
Funkie mam tylko jedną jedyną, bo właśnie tylko w tamtym miejscu jest kawałeczek cienia... Dopiero muszę stworzyć warunki dla funkii, bo są cudne....
I Tobie Evluk dziękuję za odwiedziny i uznanie
Mona, napisałam CI na pw namiary w Bieszczady. Może sie tam spotkamy jesienią, bo mam nadzieję być tam jeszcze w październiku
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Andzia1

2 irgi, 3 jałowce różne, trzmielinki, ostrokrzew "chłopiec i dziewczynka", magnolia z milionem pączków...gratiski też bardzo milutkie. Moje zakupy poczynione w sobotę u AniWoj
I więcej zdjęć też będzie, jak tylko dorwę sprawny kabelek do sciągania fotek z telefonu
I jeszcze dostałam paczkę z roślinkami od Anety, cudne rozchodniki w kilku odmianacha, reklamówa rojników, tawuła , pierwiosnek, bluszcz... po prostu pełnia szczęścia . Cała sobota spędzona na tym, co tygryski lubią najbardziej... Tylko mięśnie tygrysków nie bardzo to lubią, ale NIC TO!! jak mawiał pan Wołodyjowski...Szable w dłoń
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Jaśmina
- 100p

- Od: 11 cze 2009, o 15:51
Witaj Tygrysku
Przysięgłabym ,że przedkładałaś do tej pory przynajmniej dwie inne
przyjemności nad grzebanie w ziemi
No patrz pani jak to się świat zmienia...
Zazdraszczam zakupów, czekam na zdjęcia, bardzo podoba mi się ten jałowiec
(jeśli to jałowiec
) pierwszy po prawej, jak się nazywa?
A mięśnie...przyzwyczają się ....
przyjemności nad grzebanie w ziemi
(jeśli to jałowiec
- Soulcatcher
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 11:05
- Andzia1

No cóżJaśmina pisze:Witaj Tygrysku![]()
![]()
![]()
przyjemności nad grzebanie w ziemi![]()
(jeśli to jałowiec) pierwszy po prawej, jak się nazywa?
O nazwy Jaśminko mnie nie pytaj, bo jeszcze się ich nie nauczyłam
Kasiu... nie zazdrość tylko kupuj... a zresztą u Ciebie już tyle piękności rośnie, że klękajcie narody.
Zdjęcia niebawem, chciałabym pokazać już większy efekt.
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Soulcatcher
- 200p

- Andzia1

Wiem Kasi, niestety wiem. Ja mam już zakaz wchodzenia do sklepów gdzie mogą być rzeczy choćby "letko" związane z ogrodem
Udało mi się sciągnąć kilka fotek z ostatnich dni.
Takie między innymi mam kamyczki na skalniak:

a to kawałek jednego z wielu rojników:

i kilka wrzosów przeniesionych niestety w chamski sposób na inna rabatkę, ale przeżyły o dziwo!

na koniec prezencik od znajomych, lubię takie gifty
, 2 wrzosy w kolorach jakich nie miałam, dwie odmiany hebe (trzecią mam już u siebie) i takie coś z czerwonymi kuleczkami - nie wiem co to, ale śliczne

No i tyle na razie. Wiem, że zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, ale ... mam nadzieję, że niedługo się poprawię (byle nie na wadze!!)
Udało mi się sciągnąć kilka fotek z ostatnich dni.
Takie między innymi mam kamyczki na skalniak:

a to kawałek jednego z wielu rojników:

i kilka wrzosów przeniesionych niestety w chamski sposób na inna rabatkę, ale przeżyły o dziwo!

na koniec prezencik od znajomych, lubię takie gifty

No i tyle na razie. Wiem, że zdjęcia pozostawiają wiele do życzenia, ale ... mam nadzieję, że niedługo się poprawię (byle nie na wadze!!)
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Andzia1

Przyznam się do tego co zrobiliśmy przy sklniaku... oto nasze próby wcielenia w życie mojego snu wariata
w małych fragmentach póki co...
Jeszcze nie bardzo jest co pokazywac, ale... żeby nie było że nic nie robię tylko podglądam

a oto moje słoneczniki....

i kwitną zimowity... moje pierwsze!

Jeszcze nie bardzo jest co pokazywac, ale... żeby nie było że nic nie robię tylko podglądam

a oto moje słoneczniki....

i kwitną zimowity... moje pierwsze!

regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Soulcatcher
- 200p

Skalniak zapowiada się bardzo bardzo ciekawie.
Podoba mi się ta śmieszna roślinka, która rośnie na 4 zdjęciu koło aksamitek - przypomina kaktus - co to takiego?
Słoneczniki w tym kolorze widzę po raz pierwszy
Oryginalny!
No i podoba mi się jak poutykałaś zimowity pomiędzy innymi roślinkami. Ja je posadziłam w jednym skupisku - fajnie wygląda taka łączka kwitnących teraz zimowitów tylko, że latem będę mieć tam łysą polankę ;) Coś będzie trzeba wymyślić ;)
Pozdrawiam!
Podoba mi się ta śmieszna roślinka, która rośnie na 4 zdjęciu koło aksamitek - przypomina kaktus - co to takiego?
Słoneczniki w tym kolorze widzę po raz pierwszy
No i podoba mi się jak poutykałaś zimowity pomiędzy innymi roślinkami. Ja je posadziłam w jednym skupisku - fajnie wygląda taka łączka kwitnących teraz zimowitów tylko, że latem będę mieć tam łysą polankę ;) Coś będzie trzeba wymyślić ;)
Pozdrawiam!
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny