Ujawnij się...
Ogródek Mony74
coś mi zżarło

winnorośl pachnąca

co mi zżera wiąz? chcę aby dorósł wieku sędziwego, ale ma czarne krawędzie liści i obawiam się o niego

zakwitł mi jeden kwiatek rododendronu. mam nadzieję, że go to nie osłabi

"szczeliłam" ;) sobie jedną hortensję i mam nadzieję, że mi się rozrośnie

z ostróżek jednak rezygnuję. kwitną długo, ale są całe zmączniakowane
zasadzę tam cebulki tulipanów. czy przebiją mi się przez korę?

robinia rozrosła się jak diabli

winnorośl pachnąca

co mi zżera wiąz? chcę aby dorósł wieku sędziwego, ale ma czarne krawędzie liści i obawiam się o niego

zakwitł mi jeden kwiatek rododendronu. mam nadzieję, że go to nie osłabi

"szczeliłam" ;) sobie jedną hortensję i mam nadzieję, że mi się rozrośnie

z ostróżek jednak rezygnuję. kwitną długo, ale są całe zmączniakowane

robinia rozrosła się jak diabli

zaraz sprawdzę pierwsze zdjęcia bambusów, bo mam wrażenie że stoją w miejscu

begonie zwane kapustkami

drugi rdest zawinął się wokół derenia i stworzył dziwo

laurowiśnia

coś mi zżera hostę

panienka co uczyniła szkody na moim trawniku

o, takie:

no i to co lubię, czyli mąż na kolanach a dziewczyny go pilnują ;)

begonie zwane kapustkami

drugi rdest zawinął się wokół derenia i stworzył dziwo

laurowiśnia

coś mi zżera hostę

panienka co uczyniła szkody na moim trawniku

o, takie:

no i to co lubię, czyli mąż na kolanach a dziewczyny go pilnują ;)

Mona witaj
Niesamowite postępy u ciebie wśród roślin
Rozbujały się pieknie.Widoczki before and after powalające.Kobea już jest na mojej liście zimowych wysiewów.
Widziałam twoją budleję i jeśli mogę coś doradzić to wycinaj przekwitłe kwiatostany a następne wybijają szybko "piętro"niżej.Ja tak robię i kwitnie non stop ,ładnie przy tym wyglądając...
Laurowisnia super
Powodzenia i niech wiąz się obudzi i rośnie ,bo to cudne drzewko 
Niesamowite postępy u ciebie wśród roślin
Widziałam twoją budleję i jeśli mogę coś doradzić to wycinaj przekwitłe kwiatostany a następne wybijają szybko "piętro"niżej.Ja tak robię i kwitnie non stop ,ładnie przy tym wyglądając...
Laurowisnia super
- Soulcatcher
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Niesamowite zmiany!
Podobają mi się bambusy. To marzenie mojego męża. Pokażę mu te zdjęcia, to może w końcu wiosną się na nie rzucimy.
Robinia akacjowa też się pięknie rozrosła.
Bardzo ładnie wygląda Twój ogród. Aż trudno uwierzyć, że wszystko tam rośnie od wiosny.
Podobają mi się bambusy. To marzenie mojego męża. Pokażę mu te zdjęcia, to może w końcu wiosną się na nie rzucimy.
Robinia akacjowa też się pięknie rozrosła.
Bardzo ładnie wygląda Twój ogród. Aż trudno uwierzyć, że wszystko tam rośnie od wiosny.
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mona witaj,przejrzałam od początku Twoje,a właściwie Wasze zmagania w związku z tworzeniem ogrodu i jestem pod wrażeniem,efekty piorunujące,pięknie skomponowane rabaty,wszystko ładnie i zdrowo rośnie,tylko podziwiać
.Kobeę miałam kilka lat do tyłu,byłam zadowolona z jej ogromnych przyrostów i kwitnienia,ale przymrozki ją niszczą ,wolę wieloletnie rośliny jako pnącza,ale trzeba przyznać,że kobea jest piękna

Hal, dziękuję! no tak, wiem że Kobea jednoroczna, ale jaka piękna! no nie wiem, może jestem tendencyjna ale jej urok mnie urzeka. te wszystkie groszki, nasturcje jednoroczne mogą się schować. cudo.
mme3 - czy Ty radzisz mi przycinać budleję zaraz po kwitnięciu? wszyscy mówią o cięciu wiosennym, i nawet widziałam w pięknym ogrodzie: ten sam ogród zimą i latem z pięknymi przekwitniętymi winogronami kwiatostanów.
mme3 - czy Ty radzisz mi przycinać budleję zaraz po kwitnięciu? wszyscy mówią o cięciu wiosennym, i nawet widziałam w pięknym ogrodzie: ten sam ogród zimą i latem z pięknymi przekwitniętymi winogronami kwiatostanów.
- Agniesia
- 500p

- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
już kilkakrotnie przespacerowałam się po Twoim buszu, nie zostawiając śladu - ale jednak muszę się przyłączyc do forumowego chóru - piękne miejsce stworzyłaś, w tak krótkim czasie - efekt naprawdę imponujący
dziś znów przejrzałam Twój wątek od początku - miło oglądac męża na kolanach, chocby nawet był cudzy
.
rośliny rozrosły się niesamowicie - dobrze je dobrałaś, żeby stworzyc szybki efekt.
a ja, dzięki Tobie, zidentyfikowałam roślinkę, którą wczoraj dostałam - werbenę patagońską. też mnie zauroczyła.
dziś znów przejrzałam Twój wątek od początku - miło oglądac męża na kolanach, chocby nawet był cudzy
rośliny rozrosły się niesamowicie - dobrze je dobrałaś, żeby stworzyc szybki efekt.
a ja, dzięki Tobie, zidentyfikowałam roślinkę, którą wczoraj dostałam - werbenę patagońską. też mnie zauroczyła.
pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO