Agita- mój pierwszy sezon :)
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko piękny ten dziwaczek
Jak będziesz wiedziała nazwę tego maleństwa(od darczyńcy) daj znać. Zobaczymy 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No akurat rzeczywiście przy nim spię ;) Ale byłam przekonana, że dziś rano jak wstanę, zobaczę go już w całej krasie, a on mi zrobił kawał- wyglądał tak, jak na 1wszym zdjęciu z tej ostatniej serii. Zdjęcia robię mu co kilka godzin, jak widać, nie spieszy mu się, tak wolnego typa jeszcze nie miałam! Ogólnie rośnie błyskawicznie: mam go dokładnie 2 miesiące, a on zdążył już przekwitnąć, wypuścić odgałęzienie na 30cm na którym właśnie otwiera 1wszy pąk, nowy liść na 20cm i furę korzeni... Tylko z otwieraniem pąka coś mu nie idzie
Dla lepszego zobrazowania: tak wyglądał po 3 tygodniach u mnie- miał dopiero zaczątki nowych korzeni i ledwie wyłaniający się liść- zdjęcie z 27 lipca:
A tak jest dziś:

A tu ciąg dalszy serialu- jakoś nie mogę się oprzeć, takiego cudaka jeszcze nie widziałam, jest niemożliwie powyginany
:
To dosłownie sprzed chwili, niestety lampa bardzo przekłamuje jego kolor:

Dla lepszego zobrazowania: tak wyglądał po 3 tygodniach u mnie- miał dopiero zaczątki nowych korzeni i ledwie wyłaniający się liść- zdjęcie z 27 lipca:
A tak jest dziś:

A tu ciąg dalszy serialu- jakoś nie mogę się oprzeć, takiego cudaka jeszcze nie widziałam, jest niemożliwie powyginany
To dosłownie sprzed chwili, niestety lampa bardzo przekłamuje jego kolor:

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
storczyk, który ma loczki 
ciekawy dziwaczek
mnie najbardziej podoba się w nim kolor, prawie czarny jest 
ciekawy dziwaczek
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serial jak co najmniej "Moda na sukces", gdzie Brook rodziła chyba z dwa tygodnie (nie oglądam, a tak wiem o co chodzi) 
Powoli rozkwita, ale za to widać, że niesłychanie szybko rośnie! Gratuluję tego, szczególnie, że moje ostatnio się jakoś ociągają.
Powoli rozkwita, ale za to widać, że niesłychanie szybko rośnie! Gratuluję tego, szczególnie, że moje ostatnio się jakoś ociągają.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita

No to serialu ciąg dalszy...

Mała MI, mnie też ten jego kolor rozwala, zwłaszcza w połaczeniu z jasnymi kolorami piegowatej warżki
Sylki, dzięki!
Kamilko, 2 tygodnie!
A taki widok miałam przed chwilą z okna. Wybuchł pożar w lesie, na szczęście ktoś szybko zareagował- zanim ja się dodzwoniłam, usłyszałam, że straż już jedzie- szybko było po wszystkim:

Mała MI, mnie też ten jego kolor rozwala, zwłaszcza w połaczeniu z jasnymi kolorami piegowatej warżki
Sylki, dzięki!
Kamilko, 2 tygodnie!
A taki widok miałam przed chwilą z okna. Wybuchł pożar w lesie, na szczęście ktoś szybko zareagował- zanim ja się dodzwoniłam, usłyszałam, że straż już jedzie- szybko było po wszystkim:

Pozdrawiam, Agnieszka
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, dziwaczek super! :o Trzymał nas w napięciu (właściwie to dalej trzyma
), ale w końcu się otworzył i jest CUDOWNY! 
Jedyny w swoim rodzaju, niezwykle oryginalny, niesamowity, inny niż wszystkie, niepowtarzalny... itd. itp.
A ja dopiero teraz zauważyłam, jaką ma piękna warżkę - cały czas byłam zapatrzona na kolor i kształt jego kwiatuszków
Co do pożaru... szkoda trochę roślinek leśnych
Jedyny w swoim rodzaju, niezwykle oryginalny, niesamowity, inny niż wszystkie, niepowtarzalny... itd. itp.
A ja dopiero teraz zauważyłam, jaką ma piękna warżkę - cały czas byłam zapatrzona na kolor i kształt jego kwiatuszków
Co do pożaru... szkoda trochę roślinek leśnych
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Agita

Jakieś może pół godziny później, ledwie straż wczoraj odjechała, z drugiej strony lasu wybuchł następny pożar- ktos się chyba bawił w piromana:

Kwiat dziwaczka chyba już zakończył ewolucję- powyginał się przy tym aż do przesady
, a więc ostatnia porcja zdjęć:
Tutaj kolor najbardziej zbliżony do rzeczywistego- robione wieczorem bez lampy:

Justus, on jest woskowy, ale błyszczy tylko z tyłu- trochę to widać na tym 1wszym zdjęciu, zwłaszcza w powiększeniu, a z przodu jest chropowaty i matowy. No i niestety nie pachnie- choć takie miałam wrażenie w momencie zakupu. No chyba, że zapach pojawia się z opóźnieniem...
Tu jeszcze moje pozostałe w kolorach zblizonych do rzeczywistych, choć ten biskupi jest jeszcze dużo bardziej intensywny- też robione wieczorem bez lampy:

Generalnie u mnie teraz dużo kwitnień, tylko niektóre są bardzo skąpe, po 2-3 kwiatki. Dziwaczek też wypuścił tylko 3, i to dziwnie (jak to on!
), bo jest pąk, potem 2 łuski puste i na końcu znów 2 pąki. Odstawiam moim storczykom nawóz, może się bardziej zmobilizują jak je przegłodzę 

Kwiat dziwaczka chyba już zakończył ewolucję- powyginał się przy tym aż do przesady
Tutaj kolor najbardziej zbliżony do rzeczywistego- robione wieczorem bez lampy:

Justus, on jest woskowy, ale błyszczy tylko z tyłu- trochę to widać na tym 1wszym zdjęciu, zwłaszcza w powiększeniu, a z przodu jest chropowaty i matowy. No i niestety nie pachnie- choć takie miałam wrażenie w momencie zakupu. No chyba, że zapach pojawia się z opóźnieniem...
Tu jeszcze moje pozostałe w kolorach zblizonych do rzeczywistych, choć ten biskupi jest jeszcze dużo bardziej intensywny- też robione wieczorem bez lampy:

Generalnie u mnie teraz dużo kwitnień, tylko niektóre są bardzo skąpe, po 2-3 kwiatki. Dziwaczek też wypuścił tylko 3, i to dziwnie (jak to on!
Pozdrawiam, Agnieszka