Storczyki Marty
Maluszki cornu-cervi i lindenii śliczne. Lindeni ma do tego ciekawe, nakrapiane listki. Teraz nic tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać aż zakwitną, to będzie wielka radość dla Ciebie kiedy je sama od małego doprowadzisz do kwitnienia, mam nadzieję, że się wtedy pochwalisz swoimi sukcesami :P
A oprócz maleństw, ile u Ciebie pędzików i pączusiów - wspaniałe widoki!
A oprócz maleństw, ile u Ciebie pędzików i pączusiów - wspaniałe widoki!
Wczasowania niestety koniec, teraz czas się zająć moimi storczykami
Na szczęście wszystkie moje orchidee przeżyły wakacje, mimo iż były baaardzo przeze mnie zaniedbane.
Niedawno zagościła u mnie, śliczna, tygrysia cambria i na tyle koniec nowości.
Zakwitło d. nobile i d. phalaenopsis oraz phalaenopsis miniatura i zwykły phalaenopsis. Oba bardzo zaskoczyły mnie swoją niesamowitą barwą. Fotki nie najlepszej jakości, bo po wakacjach coś mi aparacik szwankuje :/
Moje "wiszące" phalaenopsisy. Na pierwszym planie mój pierwszy phal. z nowym pędem. Z tyłu zdechlaczek, który odwdzięczył mi się 2 pędami. Całość wydaje się przekrzywiona, ale to wina otwartego okna.

Moje d. nobile. Ma niesamowity zapach. Niestety trochę się prześwietliło zdjęcie :/

D. phalaenopsis

Miniaturka phalaenopsis, która niesamowicie zaskoczyła mnie kolorem. Podejrzewałam, że będzie rózowa, a ona ma śliczny niespotykany kolor. Jest żółta z różowymi mazami. Niestety zdjęcie nie oddaje jej koloru :/
Powoli robię miejsce botanikom. Zakupiłam już półeczki, i zamówiłam doniczki na all.. Najbliższa rodzinka została też obdarowana moimi cambriami.
Jeśli byłby ktoś chętny to mam na wymiane Burrageara Nelly Isler z 3 młodymi przyrostami, z czego jeden jest już dorosły i zdolny do kwitnienia. Chętnie się wymienia na jakieś keiki phalaenopsis.
Niedawno zagościła u mnie, śliczna, tygrysia cambria i na tyle koniec nowości.
Zakwitło d. nobile i d. phalaenopsis oraz phalaenopsis miniatura i zwykły phalaenopsis. Oba bardzo zaskoczyły mnie swoją niesamowitą barwą. Fotki nie najlepszej jakości, bo po wakacjach coś mi aparacik szwankuje :/
Moje "wiszące" phalaenopsisy. Na pierwszym planie mój pierwszy phal. z nowym pędem. Z tyłu zdechlaczek, który odwdzięczył mi się 2 pędami. Całość wydaje się przekrzywiona, ale to wina otwartego okna.
Moje d. nobile. Ma niesamowity zapach. Niestety trochę się prześwietliło zdjęcie :/

D. phalaenopsis

Miniaturka phalaenopsis, która niesamowicie zaskoczyła mnie kolorem. Podejrzewałam, że będzie rózowa, a ona ma śliczny niespotykany kolor. Jest żółta z różowymi mazami. Niestety zdjęcie nie oddaje jej koloru :/
Powoli robię miejsce botanikom. Zakupiłam już półeczki, i zamówiłam doniczki na all.. Najbliższa rodzinka została też obdarowana moimi cambriami.
Jeśli byłby ktoś chętny to mam na wymiane Burrageara Nelly Isler z 3 młodymi przyrostami, z czego jeden jest już dorosły i zdolny do kwitnienia. Chętnie się wymienia na jakieś keiki phalaenopsis.
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Storczyki pięknie zakwitły -oj jest na co popatrzeć. Mnie zaciekawiło podwieszenie 3 storczyków pod sufitem
Czy one są w tzw. trojaczkach
Bardzo ciekawie to wygląda. ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zrób, proszę, fotkę tych półek, chętnie podejrzę, bo sama chcę zawiesić u siebie półeczki.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marto
Gratuluję kwitnień! Trojaczek fajnie wygląda
Ta ostatnia miniaturka powinna pachnieć- powąchaj, mam taką samą i pachnie jakby lekko cynamonowo, taki cięższy zapach 
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj :P Storczyki pięknie zakwitły
A takie zaniedbanie, to mam wrażenie, że co jakiś czas daje lepszy efekt niż "skakanie" nad naszymi storczykami 
Dendrobium nobile śliczne, zaskoczyłaś mnie, że pachnie
Teraz będę je chciała gdzieś zdobyć, bo coraz bardziej mi się podoba 
A miniaturka ślicznie-słodko-urocza ;:165 Fajny efekt uzyskałaś z pędami puszczonymi na żywioł
Mnie się wydaje, czy pierwszoplanowy Phal. z pierwszego zdjęcia ma liście w nietypowe falowane wzorki? :P
Dendrobium nobile śliczne, zaskoczyłaś mnie, że pachnie
A miniaturka ślicznie-słodko-urocza ;:165 Fajny efekt uzyskałaś z pędami puszczonymi na żywioł
Mnie się wydaje, czy pierwszoplanowy Phal. z pierwszego zdjęcia ma liście w nietypowe falowane wzorki? :P
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kolorowy zawrót głowy
Jeżeli tak efekty daje zaniedbanie to olewam moje storczyki 
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!