Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szalała, szalała, Iwa szlała!!!
Wspaniałe zakupy, piękne kompozycje, Patrzę, marzę...... ;:154 ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Zapatrzyłam się... :roll:
Ale ładnie Ci to wychodzi... I zakupy... :shock:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Iwa... wow :shock: ale pięknie :shock: ta rabata z wrzosami URZEKAJĄCA :lol: tego pierisa masz tam od dawna? Ciekawa jestem jak sobie radzi - wiesz czemu :wink:
Hortensja z poprzedniej strony, chyba podobna do mojej, czyli Tardiva - super kwiaty i w ogóle uroczy krzew z niej rośnie :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

Iwo świetny klomb i ekstra zakupy! Brawo!
Pęcherznice to piękne krzaki, ale uwaga - potrzebują 3 m szerokości i wysokości. Uwzględnij to w swoich planach.
O ile jeszcze masz siłę i czas (i kasę :? ) to pooglądaj sobie na al cebulki kwiatów wiosennych.
Polecam sprzedawcę "cebule kwiatowe".
Teraz/zaraz mamy czas na sadzenie tych cebulek (zobacz u mnie).
Popieram Twój rozsądek o przekopaniu i poczekaniu do wiosny z nowymi pomysłami. Lepiej zrobić raz a dobrze.
Widzę, że to forum naprawdę Ci służy i Twojemu ogrodowi!

;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Coraz ładniej wygląda rabata z wrzosami....bardzo mi się podoba :lol: :lol: :lol:
I ten wiąz też ciekawy....widziałam u mojej lekarki już dużego...pięknie się prezentuje :D
chyba zaszaleję :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
x_P-42

Post »

Przepiękne wrzosowisko ! Takie wycacane i wydmuchane. Cudnie skomponowane z tymi korzeniami...Baaardzo, baaaardzo ładne.
Ja także mam coś podobnego, ale przez ten czas, kiedy mnie nie było , taki chwaścior się rzucił , że aż żal patrzeć. Chyba z tydzień będę siedzieć i wyrywać te zielska :roll:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Piękna kompozycja. Bardzo piękna. Rosliny cudne, kamienie, konary, jest na czym oko zawiesić. Bardzo miło do Ciebie zagladać.
Miłego dnia, pa, pa ;:8 ;:80 ;:84 ;:112 ;:97
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Iwć, po prostu bosko! te wrzosy.... te korzenie..... aż się chce od Ciebie zgapić...
a ten wiąz fju fju... baardzo mi się podoba
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Jesteście kochane - naprawdę bardzo dziękuję za te miłe słowa pod moim adresem ;:196 a właściwie adresem mojego wrzosowieska :lol:

W tym tygodniu będę rzadko zagladała na Internet od wczoraj gośc u mnie moje słońce, czyli moja wnusia - Sara - ma 3 lata i 8 m-cy. Postanowiłam, że ten tydzień mojego urlopu należy do niej i tylko do niej, więc wybaczcie mi, ale się opuszczę w uczestnictwie w życiu forumowym. Nie mam jeszcze zgranych najnowszych zdjęć, ale pokarzę wam to moje szczęście - zdjęcie z kwietnia tego roku

Obrazek

Czasamo może będę wpadać o tej porze, żeby nie być za bardzo do tyłu z informacjami na forum :lol: :lol:

aha jeszcze prośba - nie mam doświadczenia w cebulkowcach. Poradźcie co kupić - dla takiego całkowitego laika jak ja i gdzie wsadzać - tzn w jakich miejscach rabat - rozumiem, ze powinny wyrastać wiosną tam gdzie rośliny później zaczynają wegetacje - np tam gdzie hortensje - ale jak je teraz sadzić, żeby przy okazji nie zrobić krzywdy tej hortensji
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

śliczna.. dziecku chyba się coś spodobało:)

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Iwciu Ty masz wnuczke??? :shock: :shock:
jaka słodka
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

nocny_drwal pisze:Hmmm nazwa kojarzy mi się dwu członowa, raczej krótkie angielskie wyrazy. Coś mi świtało, że może 'red ace', ale nie mogę znaleźć takiej odmiany i tylko pięciorniki wyskakują.
są róże pod tą nazwą :wink: i to dwie, ale obie miniatury :roll:
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=12601
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=5099

jesteś pewnien, że to okrywówka?
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

ciągle się dziwię, że masz wnuczkę... kiedy z Wami rozmawiam na forum to mam takie przeświadczenie, że wszyscy jesteśmy w podobnym wieku :lol: no ale wiemy skąd to zjawisko pochodzi :wink:
Iwa, wnuczka jak lalunia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bajeczna ta twoja rabatka wrzosowo -misz -maszowa .
Wnusia ,sama słodycz .
Możesz się czuć rozgrzeszona tym ,że będziesz nas troszkę zaniedbywać .Taki aniołek musi być na pierwszym miejscu. :P
magdala

Post »

Iwa :D bardzo podoba mi się to Twoje komponowanie ogrodu -z taką konsekwencją i planem.
I to jest to ,czego bardzo mi brak - jak wpadam na działkę od czasu do czasu :to nie wiem za co się brać,
a jak już pojadę do domu to nie mogę wyjść sobie po ciemku i jeszcze pomyśleć co tam zmienić- tak na spokojnie.

Twój ogród jest przy domu ,prawda?
U nas-jeśli wszystko pójdzie dobrze- prawdopodobnie w przyszłym roku zaczniemy budowę domu
Aż boję się pisać dużymi literami :roll:
Czterdziecha na karku ,bogata nie jestem -strasznie boję się zaczynać.
Ale ogród to moje prawdziwe marzenie.
Na tej drugiej działce mam dużo sosen i brzóz -czy wiesz (albo może ktoś z Twoich gości) jak przyciąć sosnę ,żeby zrobiła się taka pękata i nie urosła taka jak w lesie??
Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”