Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sabino jeśli to ma być twój pierwszy obraz to naprawdę wspaniały!Masz naprawdę talent i warto go pogłębiać.W mojej rodzinie brat mamy jest rzeżbiarzem,jednak mi to się udzieliła tylko artystyczna dusza:lol: ,za to jego dzieci również malują,nawet swoją pracę związali ze sztuką.Myślę że swoją pierwszą pracę powiesisz na honorowym miejscu!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sabinko świetne zdjęcia z wakacji :D obraz świetny- jesteś zdolną kobietką, rozwijaj koniecznie talent :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Sabinko !
Widzę, ze mieliście nie złe przeżycia, współczuję !
Uważam, że Twój obraz, zwłaszcza jak na pierwszy (!) jest bardzo udany, pejzaże wcale nie są łatwe.
Sabinko, malowałaś farbami olejnymi ?
Pozdrawiam serdecznie.

:D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pelagio malowałam olejnymi i dzięki za opinię :D

Agnieszko postaram się rozwijać, wszak na tym życie polega i przez to jest przyjemniejsze :D

Ewo, obraz wisi w centrum na ścianie, nie może być inaczej :D Co do Twoich bratanków i bratanic to uważam, że dzieciom należy dać poszaleć i dać im swobodę w rozwijaniu tego co lubią. Moje w dzieciństwie nawet ściany malowały ale podejrzewam, że robi tak większość dzieci :D

Kasiu, zawsze jest to kosztem czegoś innego, niestety czasu nie da się rozciągnąć. Jak robię jedno to leży drugie. Nic nie mogę poradzić. Nie jesteś w tym sama :D

Elżbietko, gdzie u nas tam jakieś lekcje... toć to wioska trochę większa a przydało by się coś takiego :D
Tabletki mam tylko ziołowe i nie zamierzam brać jakiegoś cięższego kalibru :D

Urszulko dzięki, ja znowu podziwiam ludzi, którzy potrafią napisać książkę, zreszta sporo by się tego znalazło kogo można podziwiać i za co :D

Rybko, kwiatki też kiedyś spróbuję, ale powoli.. :D

Stasiu ciężko byłoby się rozstać mi z obrazami , za dużo mnie to kosztowało, no i jakiś tam sentyment ma sie do własnych prac :D

100krotko, byłam już u Ciebie i doczytałam co się wydarzyło. Dobrze, że już po wszystkim i że sie goi :D

Mariolko, ja akurat zwierząt też bym nie rysowała, jakieś dziwne proporcje mi wychodzą , nogi za krótki i łeb nie ten :D

Stasiu, już sobie zapisałam nazwę i spróbuję jak skończy mi się valerin sen, dzięki :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Piszę na raty bo mi już kilka wypocin zniknęło.

Obrazek
Moja glicynia idzie jak burza :D

Obrazek
Obrazek
No i z tym mam problem, nie wiem jak podwiązać. Jedna gałązka już się oplata wokół podpory tarasu a druga błąka się gdzieś na szczebelkach. Przepleść przez szczeble czy podwiązać pod poręczą płotka. Nie wiem.

Obrazek Obrazek

Za to hortensja drzewiasta stoi w miejscu, do tego jeszcze listki dostały jakąś plamistość. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to drzewku. A tak się cieszyłam, że ją mam wrrr...

Obrazek
Obrazek

Winogrona mają sporo owoców w tym roku, już nie mogę się doczekać :twisted:
Jeszcze są deczko kwaskowate ale niebawem trafią na stół :D
Obrazek

Na rabatce zrobiło się trochę smutno, słoneczniki i malwy przekwitają,lawenda tak samo, tylko niezawodne turki nadają trochę koloru. Muszę coś zmienić i zrobić tak, żeby było ładnie przez całe lato.
Czuję już jesień, wiatry i chłodek czasami i zapach jesienny momentami. Szkoda , niestety następna pora roku zbliża się nieuchronnie.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sabinko już zaczynają dojrzewać u ciebie winogronka :?: :shock: u mnie jeszcze zielepachy, ale też jest ich mnóstwo, oby tylko nie złapały jakiegoś choróbska, bo w zeszłym roku miałam z tym problem :roll:
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Sabino a przycinałaś latem twoją glicynię?Ona to lubi,niektórzy tną ją nawet dwa razy w roku.A co do tych bratanków mamy ,to oni są starsi odemnie :lol: .Mamę mam już wiekową do osiemdziesiątki jej już niewiele brakuje.A hortensji dałaś kwaśną ziemię i dużo wody+obornik?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Agnieszko mam cichą nadzieję, że żadne choróbsko nie przyplącze się do moich winogron, byłabym baaardzo niepocieszona :D

Ewo nie przycinałam bo dopiero wiosna kupiłam i była przycięta , a gdzieś tu wyczytałam, że jak taka młoda to rok poczekać z letnim cięciem. No chyba , ze wszystko mi się poplątało i źle zrobiłam.
Co do hortensji to nie wiem, ziemia powinna być tam dosyć kwaśna, poza tym facet z allegro mówił, że roślina jest mało wymagająca, nawieźć nawiozłam a teraz to już nic pewnie nie wymyślę. A taka miała być śliczna :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Sabinko - ta rabatka wcale nie jest smutna!

Jeśli chciałabyś mieć więcej koloru o tej porze, dosadź na rabatkę cynie, dalie, astry i rozchodniki! Będziesz mieć przepiękne barwy do późnej jesieni :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

Sabinko, widzę, że posadziłaś swoją glicynię bardzo blisko domu.
Nie wiem, czy masz świadomość faktu, jakie to jest ekspansywne pnącze i jak wygląda po paru latach. Na razie rośnie bardzo delikatnie, ale jak już dobrze się ukorzeni, to idzie jak burza, ma kilka metrów rocznego przyrostu, a łodygi grubości męskiego ramienia, które mogą zmiażdżyć delikatniejszą podporę. Podobno nie powinno się jej sadzić w pobliżu domu mieszkalnego...
Jak kwitnie, to jest piękna, ale ja mam taką kilkunastoletnią i niżle się muszę namęczyć, żeby utrzymać ją w ryzach...
Pozdrawiam serdecznie :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Sabinko śliczne obrazy naprawdę masz talent. Nie wiem czy to Ty przykładałaś gałązki lawendy? Zobacz bo moja wypuściła korzenie, przyłożyłam więcej gałązek.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Sabinko, bardzo zmieniło się u Ciebie i bardzo pięknie. Pamiętam jak na początku mówiłaś, że bluszcz jakoś Ci się nie przyjmuje, a tu proszę jak pięknie się rozrósł na tej szarej ścianie sąsiada. A co do przedstawionego obrazu, to jeśli to Twoje pierwsze dzieło to może drzemie w Tobie ogromny talent :shock: .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Witam dziewczyny :D
Przez kilka dni nie miałam internetu i brał mnie nerw w posiadanie ale juz jest ok.

Felu, faktycznie ładnie sobie rośnie ale nowe sadzonki jakoś dziwnie tkwią w bezruchu :D No i miło by było gdyby mieszkał we mnie talent. Dzięki :D

Aniu, za chwilkę do
Ciebie wskoczę i zobaczę :D

Dalo nie strasz mnie, to znaczy, że te boczne gałęzie też będą tak grube? A ja je przeplatam przez szczeble...
To mi je rozwali. Czym je przywiązać żeby trzymało, już sama nie wiem.
A takie to wiotkie teraz, zobacz jak się cwaniaczek kamufluje :D Nad tarasem jest następny balkon i w górę może sobie spokojnie rosnąć, może nie będe dawać na boki na dole a dopiero u góry , tam jest metalowa barierka. Muszę pomyśleć :D

Stokrotko, coś muszę dosadzić i zrobię to, jesienne kwiaty też lubię :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wielkość glicyni możesz później kontrolować sekatorem, gruby pień jest zaletą, bo się sama uniesie, ale na korzenie nic nie poradzisz :twisted:
Potwierdzam, ze rośnie jak wariatka, jak już wystartuje. Po obcięciu czubka w ciągu tygodnia potrafiła wypuścic pół metrowe pędy. Sam posadziłem koło domu, i Dala trochę mnie wystraszyła. Ale we Francji widziałem rosnące na murach i na budynkach...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Znalazłam wzmiankę że Glicynia potrafi oberwać rynny i trzeba ją sadzić dalej, nie wiem czy to prawda?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”