Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu dziękuje :D
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Gratuliję sreberka, tym bardziej, że zdaje mi się, że zdobyłeś je w rekordowym czasie - 500 postów w 21 dni ;:63

Nie wiem Dawidku co Saba powie na ten bluszcz obrastający jej klatkę. Ona ma za zadanie pilnować domu i otoczenia, a jak jej bluszcz zasłoni widok to może być z tym problem :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
dawidbanan
---

Post »

Witam Wszystkich :tan
Ale dziś gorąco ;:3
Życzę miłego a szczególnie słonecznego dnia ;:2
................................................................................

Reniu dzisiaj o 9.00 rano pojechałem na targ do Oleśnicy i do Długołęki(do Selgrosu, po towar do sklepu)...Wróciłem przed chwilą...A na targu w Oleśnicy kupiłem...2 tuje :lol:
Oto one:
Obrazek

Obrazek

O, i widzę że nie dodałem zdjęcia moich kochanych pokojowych rybek :D Mam w jednym akwarium 2 pielęgnice zebry a w drugim akwarium 1 bojownika...
Oto Pielęgnice Zebry(samiec i samiczka, samiec to ten naprzeciwko a samica to ta co płynie bokiem i jej mordki nie widać :lol:) Na zdjęciu zdają się małe, a naprawdę są duże...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawidku gratuluje sreberka ;:114 ;:114 ;:106 ;:138
Nie zaglądałam jeden dzień a tu tyle nowości :shock:
Kupiłeś śliczną hortensje i tuje ;:138
Rabatka też już ukończona :shock: :shock:
Teraz tylko czekać aż wszystko pięknie urośnie :roll: :D
Rybki cudne,długo już je masz?

ps.u mnie nie ma słoneczka :cry: :cry: Ale dobrze,że nie pada :D :D
dawidbanan
---

Post »

Aniu dziękuje :D
Rybki dostałem wczoraj...No wziąłem od takiego Pana co się nimi źle zajmował...Miał je w 10L akwarium :shock: Ja mam 30L ale to lepsze niż 10L...Mam bojownika chyba już od kilku miesięcy w 10L akwarium, i mam jeszcze w 25L akwarium gupiki itp...Razem mam 3 akwaria: 30L,25L i 10L...

Ps.Posyłam do Ciebie słoneczko ;:2
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj! Widzę, że piesek, będzie miał kolorowo przy kojcu :?: I towarzysko, bo częściej ktoś tam będzie przystawał przy pięknie kwitnącej rabacie. Ciekawe, co powie na pnącze, którym go chcesz uraczyć :?:
Pisałeś, że nie masz kompostu. Koniecznie go załóż, najlepiej gdzieś w ustronnym miejscu z dala od wzroku ludzkiego. Jeśli nie masz desek, to możesz po prostu wykopać dół, na dno coś wyłożyć, na to gałęzie i dawaj - wszystkie chwasty, liście i odpadki. To rzecz ważna i od tego zaczynam swoje prace ogrodowe.
Ładny, dorodny krzew hortensji. Pamiętaj, że lubi półcień :)
A tej wierzby ja bym się pozbył, bo to uciążliwe i łamliwe drzewo.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

Witaj Dawid ... w pełni popieram Jacka. Kompost to koniec i początek ogrodu. Taka mała oczyszczalnia ... gdyby nie on to zginął bym pod zwałami trawy którą co jakiś czas koszę w ogrodzie . Nie wspomnę o tonach liści na jesień. A pomyśl ile zaoszczędzisz na nawozach :D
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
dawidbanan
---

Post »

Jacku postaram się zrobić kompostownik...Hym, nie wiem co powie Saba na pnącze...Musze się jej spytać :lol: Mi też podoba się ta hortensja...Zostawię tą wierzbę bo będzie wiosną miała piękne baśki...

Grześku tak jak napisałem powyżej :D
..........................................................................

Ps.Byłem u babci i przywiozłem od niej:
-jukę ogrodową
-2 kępy bergenii(mam już chyba 6 ale te 2 będą na tą nową,dużą rabatkę)
A od sąsiadki babci wykopałem:
-3 kłącza irysa bródkowego
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Dawidzie zwiedziłam twój ogród a właściwie początek tworzenia ogrodu, przy twoim zapale do pracy szybko będzie widać efekty. Moją uwagę zwróciła twoja Saba, przykro patrzeć jak jest zamknięta w tej klacie i to w pełnym słońcu, tam nie ma odrobiny cienia. Zrób coś aby ten pies miał trochę lepiej, owczarki to mądre psy, można się z nimi "dogadać". Mam nadzieję, że tą uwagą cię nie uraziłam.
Ps. Robisz super zdjęcia.
dawidbanan
---

Post »

Ireno dziękuje za miłe słowa...Oczywiście już długo zastanawiam się co zrobić by nie świeciło do niej słońce i nie mam żadnego pomysłu...Oczywiście że mnie nie uraziłaś...
................................................................................................

Ps.Posadziłem te kwiaty na tej rabatce...Jutro dodam zdjęcia...
Dobranoc Wszystkim, Kwiatowych Snów
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Piękne kwiaty... i robisz naprawdę ładne zdjęcia:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
dawidbanan
---

Post »

Witam Wszystkich :tan
Ale dziś gorąco ;:3
Byłem już w mieście i kupiłem nasionka:
-Wilec Heavenly Blue
-Groszek Pachnący mix
Życzę miłego dnia a szczególnie słonecznego ;:2
...................................................................................

Urszulo dziękuje :D Pozdrawiam, i na pewno zaraz zaglądnę do Twojego ogrodu... :D
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawidku u Ciebie znowu gorąco i słonecznie :?: :shock: A u mnie ciągle pochmurnie i chłodno :cry:
Nasionka będziesz sadził teraz czy na wiosnę?Co słychać u orzeszków? :lol:

Miłego dnia ;:6
dawidbanan
---

Post »

Aniu jutro na pewno słoneczko wyjdzie u Ciebie, albo i dziś :D Kilka nasionek posadzę teraz a resztę wiosną...W "orzeszkach" już widać listki :D Ciekawe kiedy wyjdą na wolność :lol:

Ps. Aniu przesyłam Ci słoneczko ;:2
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Dawid :)
Wysłałam Ci dziś nasiona, w sumie 10 gatunków - wszystkie opisane.
Bodziszki to mix z kilku różnych, ale one się potrafią krzyżować nie wiem doprawdy, co może z nich wyrosnąć :lol:
Jeśli mogę się wrącić, to wysiewanie wilca nie ma teraz chyba sensu: nie zdąży urosnąć i zakwitnąć, a zimy nie przetrzyma.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”