Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-ja mam tylko rudzielce!Wyobrażam sobie brak prądu i cztery wytęsknione koty......
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreszcie zakwitły mi różowe lilie! Na cztery zakupione odmiany - chociaż jedna kwitnie na różowo :lol:
Biało-żółte nigdy jeszcze nie kwitły tak obficie...
Oprócz tego rudbekie - słoneczka moje malutkie! A liatrie są baaaaaaaaaaardzo lubiane przez motylki :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mario lilia na 3 i 4 zdjęciu rewelacja :shock: .Zresztą fotki robisz piękne,te motylki superowe :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario-Liatria z licznymi motylami, chociaż nieco u góry przekwitła to piękna.A u mnie nie ma motyli :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu piękne leluje . Teraz jak będa na jesień cebulki muszę dokupić takich piegowatych i takich ,które kwitną w sierpniu . Teraz u mnie praktycznie po liliach . Została mi jeszcze jedna i nawet nie wiem jaka i jedna Casablanca . Moze na dniach pokaża co potrafią . Milego dnia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko - dzięki za pochwały :oops:
Ewuniu - u mnie w Gdańsku też nie ma motylków a mieszkam w blokowisku-sypialni prawie na obrzeżach miasta :cry:
Jadziu - zaobserwowałam że lilie nieźle rosną u mnie i na ościennych działkach. Takie same obserwacje ma Grażynka-Księgowa, która jest moją sąsiadką i ma działkę kilkaset metrów ode mnie. Skoro im tam dobrze - to trzeba je sadzić :lol:!
Jeszcze trochę a trzeba będzie posadzić te podarowane przez Ciebie :lol: Już nie mogę się doczekać ;:223

Na zdjęciach - chwast, który kwitnie i pachnie (zapach słodko-waniliowy) za płotem. Czyż nie jest śliczny?
A może ktoś wie co to jest?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak na chwast to jest uroczy i ma ładny odcien różu . Szkoda ,że u mnie tez nie rosną takie chwasty wzięła bym je sobie do ogródka
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu - zdjęcia zjawiskowe. Każdy kwiat wygląda na nich cudownie i niepowtarzalnie. Nie można wręcz oczu oderwać. Ja też jestem już po krótkim wyjeździe do Mamy.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Mario ja też mam takie zwykłe liliowce ale uważam ,że są piękne :lol:
Moje lilie już niestety przekwitają , w tym roku je wykopię i wsadzę ponownie ale w koszyczkach bo nornice ciągle mi wyjadają cebulki :twisted: Ja urlop dopiero będę miała we wrześniu :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! Ja właśnie kombinuję jak go "przeprowadzić za płot. Pozbierać nasionka czy przesadzić ;:24 Warto spróbować chociażby ze względu na ten zapach.....
Tujko byłam u Ciebie i zachwycałam się liliowcami :lol:
Jadziu1 ja moje lilie posadziłam bezpośrednio do ziemi, zobaczymy czy to nie był błąd? Chyba dokupię jeszcze kolejne lilie, uważam że wspaniale zdobią ogród :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Ambo - Marysiu, dziś weszłam troszkę głębiej w Twój temat ( jeszcze nie cały przejrzałam, więc mogą pojawić się kolejne odkrycia :lol: ) i poznałam Twoją kocią rodzinę. Są cudne :D . A to zdjęcie, na którym siedzą w czwórkę jak zaklęte - po prostu bomba! :D :D :D . Roślinki masz przepiękne i chyba bardzo dobry aparacik oraz sporo talentu, bo fotki wychodzą Ci pierwsza klasa! Jestem ciekawa, jak dziś ma się kocia rodzina. Co u nich słychać?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiejko!
Kocia rodzinka - to na pół dzikie kotki działkowe. Ich mama Porażka już drugi raz urodziła kocięta na mojej działce. Po kilku tygodniach koty zniknęły, a niedawno odkryłam że przeprowadziły się do mojej koleżanki kilka działek dalej. Koleżanka trochę narzeka - że tratują jej kwiatki, ale karmi całe towarzystwo i podała kotce tabletkę antykoncepcyjną (a może to było kilka tabletek) więc może nie będzie drugiego miotu w tym roku. Kotka jest oswojona ale maluchy dzikie jak małe czorty :evil: i nawet nie dadzą do siebie podejść

ObrazekRóżowa rabata
ObrazekŻółta rabata
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

No cóż, dobrze, że kicia zjadła tą tabletkę :roll: . Mimo, że kotki są dzikie, to są przeurocze :D . Do nas żadne nie przychodzą ale to chyba dlatego, że mamy psa. Czasem chciałabym, żeby jakiś "kocik" się tam plątał. Z drugiej strony pewnie bym się zaraz przywiązała i gdyby nagle zniknął, byłby płacz :lol: . Boże, Ambuś, jakie masz piękne te rabaty... :shock: . Co na nich rośnie? Co to za mix? Możesz mi opisać? Przyznam, że nie bardzo wiem co z czym łączyć :roll: .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-Żółta rabata przepiękna, lilie się nam trafiły takie same.Na drugi rok nie będę sadziła lilii z liliami, a też zrobię rabaty mieszane w jednej tonacji kolorystycznej.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu fajna liliowa fotka . Muszę na jesień dokupić taki pomarancz . Ta różowa tez ,floxy,róże firletka ,mieczyki . Fajny mix . Miłego sobotniego wypoczynku .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”