Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko - dzięki za pochwały
Ewuniu - u mnie w Gdańsku też nie ma motylków a mieszkam w blokowisku-sypialni prawie na obrzeżach miasta
Jadziu - zaobserwowałam że lilie nieźle rosną u mnie i na ościennych działkach. Takie same obserwacje ma Grażynka-Księgowa, która jest moją sąsiadką i ma działkę kilkaset metrów ode mnie. Skoro im tam dobrze - to trzeba je sadzić
!
Jeszcze trochę a trzeba będzie posadzić te podarowane przez Ciebie
Już nie mogę się doczekać
Na zdjęciach - chwast, który kwitnie i pachnie (zapach słodko-waniliowy) za płotem. Czyż nie jest śliczny?
A może ktoś wie co to jest?

Ewuniu - u mnie w Gdańsku też nie ma motylków a mieszkam w blokowisku-sypialni prawie na obrzeżach miasta
Jadziu - zaobserwowałam że lilie nieźle rosną u mnie i na ościennych działkach. Takie same obserwacje ma Grażynka-Księgowa, która jest moją sąsiadką i ma działkę kilkaset metrów ode mnie. Skoro im tam dobrze - to trzeba je sadzić
Jeszcze trochę a trzeba będzie posadzić te podarowane przez Ciebie
Na zdjęciach - chwast, który kwitnie i pachnie (zapach słodko-waniliowy) za płotem. Czyż nie jest śliczny?
A może ktoś wie co to jest?

- amba19

Jadziu! Ja właśnie kombinuję jak go "przeprowadzić za płot. Pozbierać nasionka czy przesadzić
Warto spróbować chociażby ze względu na ten zapach.....
Tujko byłam u Ciebie i zachwycałam się liliowcami
Jadziu1 ja moje lilie posadziłam bezpośrednio do ziemi, zobaczymy czy to nie był błąd? Chyba dokupię jeszcze kolejne lilie, uważam że wspaniale zdobią ogród

Tujko byłam u Ciebie i zachwycałam się liliowcami
Jadziu1 ja moje lilie posadziłam bezpośrednio do ziemi, zobaczymy czy to nie był błąd? Chyba dokupię jeszcze kolejne lilie, uważam że wspaniale zdobią ogród

Ambo - Marysiu, dziś weszłam troszkę głębiej w Twój temat ( jeszcze nie cały przejrzałam, więc mogą pojawić się kolejne odkrycia
) i poznałam Twoją kocią rodzinę. Są cudne
. A to zdjęcie, na którym siedzą w czwórkę jak zaklęte - po prostu bomba!
. Roślinki masz przepiękne i chyba bardzo dobry aparacik oraz sporo talentu, bo fotki wychodzą Ci pierwsza klasa! Jestem ciekawa, jak dziś ma się kocia rodzina. Co u nich słychać?
- amba19

Gosiejko!
Kocia rodzinka - to na pół dzikie kotki działkowe. Ich mama Porażka już drugi raz urodziła kocięta na mojej działce. Po kilku tygodniach koty zniknęły, a niedawno odkryłam że przeprowadziły się do mojej koleżanki kilka działek dalej. Koleżanka trochę narzeka - że tratują jej kwiatki, ale karmi całe towarzystwo i podała kotce tabletkę antykoncepcyjną (a może to było kilka tabletek) więc może nie będzie drugiego miotu w tym roku. Kotka jest oswojona ale maluchy dzikie jak małe czorty
i nawet nie dadzą do siebie podejść
Różowa rabata
Żółta rabata
Kocia rodzinka - to na pół dzikie kotki działkowe. Ich mama Porażka już drugi raz urodziła kocięta na mojej działce. Po kilku tygodniach koty zniknęły, a niedawno odkryłam że przeprowadziły się do mojej koleżanki kilka działek dalej. Koleżanka trochę narzeka - że tratują jej kwiatki, ale karmi całe towarzystwo i podała kotce tabletkę antykoncepcyjną (a może to było kilka tabletek) więc może nie będzie drugiego miotu w tym roku. Kotka jest oswojona ale maluchy dzikie jak małe czorty
Różowa rabata
Żółta rabataNo cóż, dobrze, że kicia zjadła tą tabletkę
. Mimo, że kotki są dzikie, to są przeurocze
. Do nas żadne nie przychodzą ale to chyba dlatego, że mamy psa. Czasem chciałabym, żeby jakiś "kocik" się tam plątał. Z drugiej strony pewnie bym się zaraz przywiązała i gdyby nagle zniknął, byłby płacz
. Boże, Ambuś, jakie masz piękne te rabaty...
. Co na nich rośnie? Co to za mix? Możesz mi opisać? Przyznam, że nie bardzo wiem co z czym łączyć
.