Mój kawałek świata - iwa27 - 1 cz.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stasiu wstyd się przyznać, ale ja u ciebie też już dawno nie byłam, ale obiecuję to nadrobić przez urlop
i wymyślę jakiś fajny kawał, albo zrobię fajne zdjęcie

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- iwa27
- 1000p

Witojcie witojcie - dziś odtatni dzień pracy
tradycyjnie dużo roboty bo wszystko trzeba do przodu zrobić a zaczęte pozamykać, ale znalazłm chwilunie żeby wam powiedzieć, że oszalałam.
Nie wy tak nie pomyślicie, ale mój M to już na pewno się przewróci jak zobaczy auto pełne roślin
Ja znów byłam na zakupach
Wyczytałam w Internecie, że w Świerklańcu jest jeszcze jedno ogrodnictwo – a ceny o wiele niższe. No i trafiłam w dziesiątkę. Iglaki po 10 zł – bardzo duży wybór cyprysików, jałowców, cisów i tuj. Sosen malutko, ale sobie jedną wybrałam. Kupiłam też żółto kwitnącą Buddleję weyeriana Sungold za 15 zł, mojego wymarzonego wiąza holenderskiego Wredei za 20 zł, berberysa Golden Ring za 10 zł i 3 odmiany wrzosów po 3 krzaczki (za 3 zł). Jeden to Biskoop, ten zielonkawy – pani nazwała Con Brio, a trzeci uważała, że to ten sam, ale ja mam wrażenie, że się myli – Con Brio powinien mieć ciemnoczerwone kwiaty, a ten zielonkawy ma wyraznie jasne pączki kwiatowe, no ale zobaczymy jak już całkiem rozkwitną.
Potem jeszcze pojechałam do OBI po katalog krzewów, który mi poleciła @monka i tam kupiłam sobie srebrny wrzos Silwer Kinght. Nie mam jeszcze srebrnych wrzosów i teraz się zastanawiam jak je posadzić, jak wyeksponować ten srebrny kolor?

Zastanawiam się gdzie wsadzić budleję - ma być najcieplejsze miejsce w ogrodzie - i tak sobie pomyślałam, że wsadzę ją blisko tego murka co został po stodole - ośloni ją od wiatru od strony południowej, od zachodu będzie osłonięta tabatą z wielkim korzeniem zaś od wschodu będzie altanka w przyszłości a teraz stoi tam stół i ława. Będzie rosła w chwili obecnej w pełnym słońcu jak lubi, w tym miejscu jest dość sucho ale będzie się ją podlewało - ale za to jaki widok będzie jak tak sobie będziemy siedzieć na ławeczce
Ja znów byłam na zakupach
Potem jeszcze pojechałam do OBI po katalog krzewów, który mi poleciła @monka i tam kupiłam sobie srebrny wrzos Silwer Kinght. Nie mam jeszcze srebrnych wrzosów i teraz się zastanawiam jak je posadzić, jak wyeksponować ten srebrny kolor?

Zastanawiam się gdzie wsadzić budleję - ma być najcieplejsze miejsce w ogrodzie - i tak sobie pomyślałam, że wsadzę ją blisko tego murka co został po stodole - ośloni ją od wiatru od strony południowej, od zachodu będzie osłonięta tabatą z wielkim korzeniem zaś od wschodu będzie altanka w przyszłości a teraz stoi tam stół i ława. Będzie rosła w chwili obecnej w pełnym słońcu jak lubi, w tym miejscu jest dość sucho ale będzie się ją podlewało - ale za to jaki widok będzie jak tak sobie będziemy siedzieć na ławeczce
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Iwa, zakupy wspaniałe, wiąz niestety się potrafi przypalić.Podają,ze sadzić go w półcieniu, rozumiem jak roślinka mała, ale z tego rośnie drzewo , a jak można drzewo mieć w półcieniu???????
Ja swoje srebrne wrzosy posadziłam kępą obok złoto - żółtych , wydaje mi się ,że efekt jest niezły.
Jak chcesz mogę pokopać za zdjęciem.
Ja swoje srebrne wrzosy posadziłam kępą obok złoto - żółtych , wydaje mi się ,że efekt jest niezły.
- iwa27
- 1000p

Iguś chcę, chcę
Zostałam po pracy. Dziś nigdzie się nie spieszę to mogę sobie teraz popisać z wami - bo do Internetu będe mieć dopiero dostęp w niedzielę
Robota cała zrobiona i od treraz przez 3 tygodnie mam WOLNE
Zostałam po pracy. Dziś nigdzie się nie spieszę to mogę sobie teraz popisać z wami - bo do Internetu będe mieć dopiero dostęp w niedzielę
Robota cała zrobiona i od treraz przez 3 tygodnie mam WOLNE
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p

Piękne zdjęcie - marzy mi się taka sosenka 
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
Witaj, to ja, Grzesiek nr3
od tej stodoły. Oczywiście zapraszam. Wizytacja odbędzie się na tym rowerku ? Pozdrawiam, Grzesiek. 
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
- iwa27
- 1000p

To jest granda - będę w takim razie reklamowała przesyłkę - propiytetem miało być za 2 dni. Tak też doszło do Ani. Tak mi przykro
MONIKO - gdzie jesteś. Wiadomości z mojego ogrodu
pH ziemi 6, woda w dołku znikneła do 2 godzin, nawet trochę przed 2 godzinami. Mam siarkę. Proszę więc o dokładne instrukcje. Moje pytania:
1. Czy mam wykopać wszystkie rh - nawet ten rosnący już rok?
2. Zdjąć do tego wszystkiego korę?
3. Co z tą siarka - mieszać ją z całą ziemią, czy równomiernie ziemię posypać, czy może tylko pod krzaczek??
MONIKO - gdzie jesteś. Wiadomości z mojego ogrodu
pH ziemi 6, woda w dołku znikneła do 2 godzin, nawet trochę przed 2 godzinami. Mam siarkę. Proszę więc o dokładne instrukcje. Moje pytania:
1. Czy mam wykopać wszystkie rh - nawet ten rosnący już rok?
2. Zdjąć do tego wszystkiego korę?
3. Co z tą siarka - mieszać ją z całą ziemią, czy równomiernie ziemię posypać, czy może tylko pod krzaczek??
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3