Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Wszystkich :tan
Dziś słoneczko pięknie świeci i wylegiwać i opalać się trzeba ;:3 Ale ja na to czasu nie mam...Jak pisałęm muszę zrobić nową rabatkę...

Ps.Miałem wstać o 8.00 a wstałem o...10.00 :roll: Więc jestem spóźniony z pracami w ogrodzie...

Życzę miłego dnia a szczególnie słonecznego ;:2
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dawidbanan pisze:Asiu cieszę się że podoba Ci się moja nowa mini rabatka...Jutro będzie duża...W wakacje robię, bo się nudzę a od września do szkoły więc wiesz tak dużo nie zrobię bo będę wracał prawie cały czas o 16.00 (autobusem szkolnym) i niekiedy o 14.00 (z mamą)...
No niestety, ludzie pracujący tak mają :) , to tylko emeryci mają na okrągło wolne i wpędzają niektórych w kompleksy, bo potrafią nieomalże wylizać ogródek, że chwaścika ani na lekarstwo u nich.
No, ale jak pozakładasz ogródek, to na samą pielęgnację nie będziesz potrzebował już tyle czasu i sił. Gorzej na wiosnę, jak ruszą wszelakie chwaściska, ale wtedy dzień będzie dłuższy i więcej można zrobić. A jaka będzie radość, jak to wszystko ruszy i zakwitnie. :lol: :lol: :lol:
Tylko nie maluj przypadkiem tych kamieni, bo jak przejeżdżam u nas przez działki i widzę pomalowane na biało, to..... .
Waleria
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Dawidku widzę,że w ogródku praca wre :D Pięknie Ci wyszły te rabatki ;:63
Ślicznie będzie w Twoim ogródeczku jak roślinki urosną :roll:
Czekam na fotorelacje z tworzenia tej dużej :D :D
Miłego Dnia ;:2
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Dawidku - czyżbym tam widziała kawałek korzenia koło rabatki :?: :?: A dlaczego go nie ma na niej - pięknie by się tam prezentował.

Piękna ta stodoła Grzesia -bedę się musiała wybrać do jego ogrodu - koniecznie :lol:

Miłego dnia życzę :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
dawidbanan
---

Post »

Walerio nawet nie pomyślałem żeby malować te kamienie...Było by to takie nienaturalne i przede wszystkim "brzydkie"...

Aniu cieszę się że podoba Ci się moja rabatka...Już w tym poście umieszczę zdjęcia nowej rabatki :D Tylko ona jest troszkę pusta...Rośnie tam wierzba którą posadziłem chyba 2 miesiące temu...I tak jakoś zarosła krzakami i wpadłem na pomysł by tam rabatkę zrobić...Posadziłem tam też irysy...Na obu końcach (od Reni iryski :D)...Jutro zasieję bratki...

Iwonko tak, tak to korzonek...Ja go położyłem po tym jak wczoraj zdjęcia robiłem...

Oto zdjęcia tej wczorajszej rabatki...Z tym korzonkiem którego wczoraj położyłem...
Obrazek

Obrazek

A teraz fotki nowej większej rabatki...Mam zamiar na niej posadzić wszystkie cebulowe...Tak zacząłem(nie mam fotki jak była trawa wszędzie):
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorem tak(nie miałem czasu skończyć po południu rabatki, to kończyłem wieczorem, bo musiałem jechać do babci...):
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nawet nie wiem co to za wierzba...Urosła na tych kamieniach gdzie będzie taras więc ją kiedyś wyrwałem i posadziłem przed kojcem :D
Obrazek

No i z posadzonymi irysami(po bokach, zaznaczyłem patyczkami od lodów żebym wiedział gdzie rosną :P):
Obrazek

Jeszcze dużo roboty mnie czeka...Ta przednia ścianka kojca będzie porośnięta bluszczem bo bardzo "oszpeca" mi rabatkę...Będą tu rosnąć wszystkie cebulowe oraz wiele, wiele innych roślin (wiosną też będę tu dużo siał)...
dawidbanan
---

Post »

Jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć kwiatów na dobranoc :D
Wczoraj zakwitł 1 kwiat pomidora i dziś 2 :D Jest jeszcze 6 pączków...
Obrazek

Aster(próbuję rozkwitnąć :P) To będzie pierwszy w tym roku kwiat astra...
Obrazek

Cynia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pelargonia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój drugi piesek Saba:
Obrazek

I Psotka by się obraziła jakbym nie dodał jej zdjęcia :P
Obrazek

Dobranoc Wszystkim, Kwiatowych Snów
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie:)
Widzę, że masz pieska bardzo podobnego do mojego:) nie no owczarki są the best :D :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
dawidbanan
---

Post »

Witam Wszystkich :tan
Dziś piękna pogoda...Akurat tak się złożyło że wstałem o 7.42 i zjadłem śniadanko i do ogródeczka :D
Dziś tylko się opalać i wylegiwać ;:3
Życzę miłego dnia a szczególnie słonecznego ;:2
................................................................................

marivsz cieszę się że podoba Ci się mój ogródeczek :D
Też lubię owczarki :D Lece do Twojego ogródeczka...Pozdrawiam Cię Serdecznie :D
dawidbanan
---

Post »

A co tu taka cisza :?:
Dziś kupiłem nowy kwiat do ogrodu :D Czyli Hortensję Ogrodową...Akurat jak przyszedłem na targ to Pan już wszystko schował, ale zostały hortensje...Spytałem po ile i on powiedział że mi sprzeda za 16zł a sprzedawał po 20zł...Więc nie mogłem się oprzeć i kupiłem :D
Oto ona:
Obrazek

Obrazek

Teraz jadę do babci na godzinkę...
dawidbanan
---

Post »

Widzę że w moim ogrodzie cisza jak makiem zasiał :?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nie chcemy zakłócać spokoju...
A poza tym mogłeś się zasiedzieć u babci :wink:

Hortensja już posadzona?
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

No cisza, bo wszyscy wstrzymali oddech i czekają co to dalej będzie z tą hortensją :D
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
dawidbanan
---

Post »

Gosiu, Grześku jutro posadzę hortensję...Dziś nie było czasu...
dawidbanan
---

Post »

:shock: Dostałem sreberko :shock: Hym, jestem zdziwiony że tak szybo napisałem 500 postów...Jak to szybko minęło, ale co się dziwić w takim towarzystwie forumowiczów :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gratuluję sreberka :lol: , w tym wypadku oblać możemy soczkiem albo colą :wink:
Nooo... w wieku szkolnym ma się jeszcze wprawę w pisaniu, potem człowiek się trochę uwstecznia :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”