Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Dawid czekamy na nowe zdjęcia, pewno stworzysz piękną rabatę z tych nowych roślinek :D
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu na rabatce posadziłem tylko 1 roślinkę z tych co przysłała mi Renia, bo reszta z moich wcześniejszych kupionych lub tych co dostałem od sąsiadów...Reszta roślinek od Reni albo się ukorzenia albo posadzona na 1-szej rabatce...Pozdrawiam Cię Serdecznie :D

Teraz fotki nowej mini rabatki :D A jutro robię taką dużą przy kojcu psa...Już nawet dzisiaj tam schakałem te wielkie chwasty co tam rosły...Ale będzie jutro roboty...A teraz fotki nowej mini rabatki:

Najpierw było tak:
Obrazek

Obrazek

Chwilę później tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kilka minut później:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i skończona:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To była taka mini rabatka...Jutro będzie taka wielka koło kojca chyba na długość około 3m a szerokość około 2m...Oczywiście będzie fotorelacja :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj :D No fajne postepy :D :wink: :P . 3 na 2 metry :shock: :shock: , ale Ci zazdroszcze tyle miejsca... :lol: :roll: :wink: . Ta ściana to jest od sąsiada ? Trzmielinka sie bedzie troche po niej piąć :wink: . Zazdroszcze tej kopy kamieni :roll: . Skad Ty je bierzesz.. ? Ja Tez od tamtego roku nazbierałem ogrom , bo miałem taka okazję.. Ale teraz robie skalniak za płotem , któryu szczelnie obkładam kamieniami i na połowę mi brakuje , a nigdzie nie mogę znaleść :lol: .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
dawidbanan
---

Post »

Witaj Artur :D Ja mam jeszcze więcej miejsca...Zobacz poprzednie zdjęcia całego ogródka...Tak ta ściana jest sąsiada ale jest na moim podwórku :P Trzmielinka nie będzie się pięła po niej bo będę ją podcinał na jakiś kształt ładny...Kamienie mam zza drugiej strony domu(też jest na wcześniejszych zdjęciach)...Pozdrawiam Cię Serdecznie :D
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Switnie Ci wyszła rabata Dawid, teraz czekam na dużą :D
Ale ty pracuś jesteś, pamiętaj, że to wakacje Dawid, odpoczynek wskazany.
Entuzjazmu i pracowitości można Ci pozazdrościć.
Aśka
Zapraszam
dawidbanan
---

Post »

Asiu cieszę się że podoba Ci się moja nowa mini rabatka...Jutro będzie duża...W wakacje robię, bo się nudzę a od września do szkoły więc wiesz tak dużo nie zrobię bo będę wracał prawie cały czas o 16.00 (autobusem szkolnym) i niekiedy o 14.00 (z mamą)...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Dobra robota - i kamyki spożytkowałeś, widzę :wink:
Rośnie ten Twój ogród :lol:
dawidbanan
---

Post »

Gosiu jeszcze nie wszystkie kamyki...Jutro będę musiał nanieść mniejszych na tą nową dużą rabatkę bo teraz zostały tylko duże (je wyniosę na tą kupę za drugą stronę domu)...
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

Witaj Dawidzie! Ależ ja Ci zazdroszczę tego entuzjazmu... Jak się czyta Twój opis to ciężko wysiedzieć w fotelu. Ale chyba jak miałem tyle lat co Ty, to miałem go też sporo :lol: Nie było rzeczy niemożliwych. Bardzo ładna rabatka, to znaczy przynajmniej zapowiada się bardzo interesująco. Liczę na relację z rozwoju sytuacji i na tę jutrzejszą fotorelację. A myślałeś żeby zasłonić tę ścianę jakimś pnączem? Może winobluszczem trójklapowym, bluszczem zwyczajnym... Pozdrawiam ciepło, Grzesiek.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
dawidbanan
---

Post »

Witaj Grześku :D
Cieszę się ze podoba Ci się moja rabatka...Bluszcz ani winorośl nie...Najlepiej nic bo ani mama ani sąsiad się nie zgodzi...
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Ha ha ... skąd ja to znam... ja byłem chyba bardziej krnąbrnym dzieckiem :roll: A teraz jestem dorosły. :D
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
dawidbanan
---

Post »

Wiesz mama nie chce żadnych bluszczy,winorośli itp. bo ona mówi że jak będzie na ścianie to będzie wilgoć...A ja sam nie chce mojego dachu ani dachu sąsiada i ścian w bluszczu :roll:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Wiem Dawidzie, to standardowa argumentacja niestety zupełnie błędna. Pnącza wręcz chronią ściany przed wilgocią i zniszczeniem. Liście chronią przed deszczem i słońcem. Ale pisze to tylko dla tego, że ja lubię pnącza a nie po to, by Cię buntować :lol: Chociaż jak widziałeś Wawel z bliska to zauważyłeś ile tego się tam pnie po ścianach i murach. Gdyby szkodziły żaden konserwator zabytków by na to nie zezwolił :lol:

A tak wygląda moja ściana pnączy, na starej stodole.
Obrazek
Moje zacisze.
dawidbanan
---

Post »

Ja i tak nie chce żadnych winorośli,bluszczy...Ładnie to wygląda ale nie chciałbym mieć...Jakbym miał starą stodołę to też bym posadził :lol: Ale na pewno nie na domu...
dawidbanan
---

Post »

Ja muszę lecieć...Aby jutro wstać o 8.00 i zacząć robić nową rabatę...
Dobranoc Wszystkim, Kwiatowych Snów
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”