Pozdrawiam
Kwiaty Dawida - [OGR]
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu na rabatce posadziłem tylko 1 roślinkę z tych co przysłała mi Renia, bo reszta z moich wcześniejszych kupionych lub tych co dostałem od sąsiadów...Reszta roślinek od Reni albo się ukorzenia albo posadzona na 1-szej rabatce...Pozdrawiam Cię Serdecznie
Teraz fotki nowej mini rabatki
A jutro robię taką dużą przy kojcu psa...Już nawet dzisiaj tam schakałem te wielkie chwasty co tam rosły...Ale będzie jutro roboty...A teraz fotki nowej mini rabatki:
Najpierw było tak:

Chwilę później tak:

I kilka minut później:

No i skończona:

To była taka mini rabatka...Jutro będzie taka wielka koło kojca chyba na długość około 3m a szerokość około 2m...Oczywiście będzie fotorelacja
Teraz fotki nowej mini rabatki
Najpierw było tak:

Chwilę później tak:

I kilka minut później:

No i skończona:

To była taka mini rabatka...Jutro będzie taka wielka koło kojca chyba na długość około 3m a szerokość około 2m...Oczywiście będzie fotorelacja
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj
No fajne postepy
:P . 3 na 2 metry
, ale Ci zazdroszcze tyle miejsca...
. Ta ściana to jest od sąsiada ? Trzmielinka sie bedzie troche po niej piąć
. Zazdroszcze tej kopy kamieni
. Skad Ty je bierzesz.. ? Ja Tez od tamtego roku nazbierałem ogrom , bo miałem taka okazję.. Ale teraz robie skalniak za płotem , któryu szczelnie obkładam kamieniami i na połowę mi brakuje , a nigdzie nie mogę znaleść
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
dawidbanan
- ---
Witaj Artur
Ja mam jeszcze więcej miejsca...Zobacz poprzednie zdjęcia całego ogródka...Tak ta ściana jest sąsiada ale jest na moim podwórku :P Trzmielinka nie będzie się pięła po niej bo będę ją podcinał na jakiś kształt ładny...Kamienie mam zza drugiej strony domu(też jest na wcześniejszych zdjęciach)...Pozdrawiam Cię Serdecznie 
-
dawidbanan
- ---
-
dawidbanan
- ---
- grzech77
- 200p

- Od: 29 maja 2008, o 10:39
Witaj Dawidzie! Ależ ja Ci zazdroszczę tego entuzjazmu... Jak się czyta Twój opis to ciężko wysiedzieć w fotelu. Ale chyba jak miałem tyle lat co Ty, to miałem go też sporo
Nie było rzeczy niemożliwych. Bardzo ładna rabatka, to znaczy przynajmniej zapowiada się bardzo interesująco. Liczę na relację z rozwoju sytuacji i na tę jutrzejszą fotorelację. A myślałeś żeby zasłonić tę ścianę jakimś pnączem? Może winobluszczem trójklapowym, bluszczem zwyczajnym... Pozdrawiam ciepło, Grzesiek.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
-
dawidbanan
- ---
- grzech77
- 200p

Ha ha ... skąd ja to znam... ja byłem chyba bardziej krnąbrnym dzieckiem
A teraz jestem dorosły. 
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Moje zacisze.
-
dawidbanan
- ---
- grzech77
- 200p

Wiem Dawidzie, to standardowa argumentacja niestety zupełnie błędna. Pnącza wręcz chronią ściany przed wilgocią i zniszczeniem. Liście chronią przed deszczem i słońcem. Ale pisze to tylko dla tego, że ja lubię pnącza a nie po to, by Cię buntować
Chociaż jak widziałeś Wawel z bliska to zauważyłeś ile tego się tam pnie po ścianach i murach. Gdyby szkodziły żaden konserwator zabytków by na to nie zezwolił
A tak wygląda moja ściana pnączy, na starej stodole.

A tak wygląda moja ściana pnączy, na starej stodole.

Moje zacisze.
Moje zacisze.
-
dawidbanan
- ---
-
dawidbanan
- ---