Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu ja właśnie obawiam się lodów, dlatego jakoś się opieram przed spróbowaniem tej kuracji, a cóż u lekarza byłam już w poniedziałek i jestem na antybiotyku, i już naprawdę jest dużo lepiej, w końcu mogę mówic :roll: :lol:

Aniu witaj :D masz rację, angina już w odwrocie, jeszcze dzień, dwa i mam nadzieje, będzie już dobrze :D Widzę, że z liliowcami mamy podobnie :D ja też dopiero będąc na Forum zobaczyłam jakie są piękne i nie było odwrotu, wielka miłośc, wcześniej miałam tylko 2 wieloletnie kępy, kwitnących wiosną :D A teraz chciałabym miec ....chyba wszystkie, takie sa pięknie, u mnie to tak jak ze storczykami, jaki tylko zobaczyłam inny niż mam ,to mi się podobał :roll: :lol: Lilie kocham od zawsze, moja mama miała je w ogrodzie i jak dla mnie to muszą byc :D

Jadziu jesteś naprawdę kochana, bardzo , bardzo bym chciała, ale Ty koniecznie musisz wybrac sobie u mnie roślinki, które chciałabyś ode mnie w rewanżu :wink: :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj ponownie :D .
AGNESS pisze: Tulipanku dziękuję bardzo, :D bardzo się cieszę, że podoba
ci się u mnie, ale niestety już nie jest tak kolorowo, wiosną to mój ogródek dosłownie tętni kolorami , a teraz jest ich niewiele, jeszcze tylko róże i lilie dają kroplę koloru do tej całej zielonośc iMało mam bylin kwitnących o tej porze roku, jakieś oczywiście są, ale niezbyt dużo, na przyszły rok obiecuję solennie, ze dosadzę :wink: :lol:
Dziękuję bardzo, za życzenia zdrówka :D
E tamm.. jest cudownie cały sezon :P . Chciałbym mieć połowę tak pięknego ogroduy jaki masz Ty :roll: . Lilie.. , u mnie juz koniec.. , miałem tylko 10 szt.. , jednej coś urwało stożek wzrostu :evil: ( Okreslam jak by storczyki :lol: ) . Jedna orientkę.. , a Ty masz takie wspaniałe :P . Jak "przedziaduję" ta jedną :lol: , to na pewno nakupię na przyszły rok :lol: .

Pozdrawiam :wink:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Agnieszko, wpadłam do Ciebie się przywitać i życzyć miłego dnia. Rzadko ostatnio jestem na forum, brak czasu i wolny internet .
Twoje różyczki są bardzo ładne, niestety nie wszystkie zdjęcia mi się otworzyły, ale myślę że za kilka dni to nadrobię jak będę miała szybszy internet.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, a co to ma znaczyć??!! ;:164
Chorować w środku lata ... ?? ;:16
Poczekaj z chorobami do zimy ;:227

Żarty żartami, ale sama wiem jak to jest z anginą latem :roll:
Kiedyś też tak miałam i w największe upały zapadałam na straszne anginy :evil:
Ale na szczęście już teraz nie mam ... tfu, tfu, tfu... żeby nie wypowiedzieć w złą godzinę ;:210

Zdrówka Ci życzę Kochana ;:168

Różyczki pienne śliczne ;:63
Jak nazywa się ta czerwona? Wiesz?
Mam taką czerwoną jak ta Twoja i teraz kwitnie już drugi raz :D
Kupiona była też bez nazwy, ale z Hanią doszłyśmy do wniosku, że to chyba Sympatia.
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś, cieszę się że paczuszka doszła.
Jak Twoja choroba - współczuję i życzę zdrówka.
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko czytałam że już trochę lepiej zdrowiej szybciutko i pokaż
swoje ogólne piękne widoczki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Agniesiu bardzo dziękuję :D :D ;:196 za nasionka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko kuruj się , bo lato się kończy.Zaczynają kwitnąć chryzantemy i wrzosy mają już paki, za chwilę będzie jesień i ta okropna zima. :cry:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Agnieszko, zdrowiej szybko bo lato ucieka :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Trzymam kciuki za ketmię niech rośnie i nie marnieje zimą.Mojego pierwszego liliowca posadzilam tak,by korespondował z czerwoną sympatią,która pędzie się pięła nad nim(białe i czerwone - czemu nie?)Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku strasznie mi miło słyszec takie cieplutkie słowa o moim ogródku :D bardzo Ci dziękuję :D Arturku ja proponuję Ci jesienią jak już uschnie łodyga Twojej orientalnej piekności wykopac cebulę, podsuszyc ją i na okres zimowy przechowac w chłodnej piwnicy w woreczku foliowym z niewielką ilością torfu, dobrze ją wcześniej zaprawic w np Topsinie , ale nie może to byc ciepła piwnica , optymalnie tak 1-3 stopnie, a jeśli nie masz możliwości spokojnie może przetrwac zimę w lodówce na najniższej półce, tam gdzie przechowuje się warzywa, i będzie ok, a na pewno w przyszłym roku w Twoim ogródku zamieszka jeszcze więcej orientek 8) :D

Witaj
Lilu, miło, że wpadłas, znam ból z wolnym internetem, ponieważ ja w przenośnym mam mulastą Erę :roll: i jak tylko mogę dorywam się do domowego córki :roll: :lol:

Anulko już robię sie coraz grzeczniejsza -zdrowieję :wink: :lol:
Pytasz o nazwę piennej rózyczki, otóż kupiłam ją jako Burgund, ale ma dużo drobniejsze kwiaty niż moje krzaczaste Burgundki :roll: tak, ze śmiem wątpic, czy na pewno :roll: ale ona jest jeszcze młodziutka, sadzona wiosną na miejsce tej, która wypadła, więc może jeszcze nabierze mocy, chociaż powiem szczerze jak na pierworódkę to pieknie kwitnie- już długo, obficie i bardzo długo trzyma kwiat, tak więc jestem bardzo zadowolona , zobaczymy tylko jak przetrwa zimę :roll:

Kasieńko dziękuję ;:196 już jestem na finiszu choróbska, jest coraz lepiej, już nawet wykradam sie po troche na ogródek :wink: :lol:

Danusiu dziękuję ;:196 może jutro już zrobię jakieś fotki :D a za chwilę pokażę, to co tak szybciutko dzisiaj cyknęłam 8) :lol:

Isiu bardzo się cieszę, że przesyłeczka dotarła w nienaruszonym stanie :D

Iguś,
mam nadzieję, ze jesień będzie piękna, słoneczna i dłuuuuuuga, i nie zostawi dużo miejsca zimie :wink: :lol:

Majeczko staram się, bardzo staram 8) :lol:

Aniu , super kompozycja, na pewno roślinki bedą pięknie wyglądały przy sobie :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się, że wracasz do zdrowia. Wyczytałam, że polecasz wykopywać cebule lilii orientalnych na zimę... Nic o tym wcześniej nie wiedziałam...Moje już dwie zimy przeżyły w ziemi :oops: Człowiek całe życie się uczy ( a i tak umiera głupi )
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, bo właśnie są dwie opcje :D można zostawic i tylko dobrze okryc ale z tym różnie bywa :roll: ostatnio zimy sa w miarę łagodne, mi dwa lata temu mieczyki sie przechowały , wyrosły i zakwitły w zeszłym roku. :lol: ale to zawsze jest ryzyko.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę kilka fotek, które udało mi się dziś cyknąć :D

Floksy- pozostałe kolorki jeszcze nie kwitną :?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mój nowo kupiony Hibiskus pokazuje swoje śliczne kwiatuszki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziś na różowo :wink: :lol:
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Agnieszko ładny kolor tego hibiskusa :D
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”