Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, ale masz duzo boróweczek :shock: U mnie marnie w tym roku :roll: Nie wiem dlaczego :( Zachwycające są również Twoje lilie i clematis :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, czy już w domciu jesteś z córcią??
Wszystko OK??

;:197
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu tak to już jest , że zawsze najlepiej smakują najwcześniejsze owoce i warzywa, chyba dlatego, że się na nie czeka :lol: później już się przyzwyczajamy do tego, że są :wink: :lol: i tak do przyszłego roku 8) :lol:

Dalu,
a ja Ci zazdroszczę morelek :wink: :lol: u mnie niestety niem ma już na nie miejsca, a szkoda, bo są pyszne :cry:

Halinuś biegnę do Ciebie pooglądac Twoje ogrodowe pięknotki :D

Elu w szklarni faktycznie gęsto od pomidorków, ale są ścieżki, więc dajemy radę :lol:

Judytko
u mnie szczęśliwie boróweczki owocują od początku, mają zawsze mnóstwo owoców, ale jakoś słabo się rozrastają, są takie niewielkie krzaczki :roll: A co do pomidorków, to już jemy od dwóch tygodni 8) pychotka :lol:

Moniś jakoś szczęśliwie z ptakami na borówkach nie mamy problemu, chyba wisienki je zatrzymują, bo zawsze pełno na nich wron :roll:

Mariolu faktycznie clematis obsypany kwiatami, strasznie się z tego powodu cieszę, ponieważ mi clematisy jakoś nie bardzo wychodzą, coś im u mnie się nie podoba, a to miła niespodzianka

Marysiu dziękuję ;:196

Geniu mam nadzieję, że w końcu clematisy zaczną się u mnie dobrze czuc , bo do tej pory był z tym kłopot :roll:

Jacku , z przyjemnością się podzielę, tym co mam :D A lilijki kocham już od dawna :D i za urodę i za zapach :D

Witaj Grażynko, strasznie się cieszę, że się pojawiłaś :D Ja też strasznie lubię powojniki, i bardzo żałuję, że one nie najlepiej u mnie rosną, może to w końcu sie zmieni :roll:

Eluś
, moje nasionka nawet jeszcze nie wysiane, mam urwanie głowy ostatnio, w piątek wieczorem wróciłam z Gabi ze szpitala i na nic nie mam czasu. Nawet jeszcze nie wysyłałam swoich zebranych, ale mam nadzieję, że jutro w końcu to zrobię :roll: Elu nazwy powojnika niestety nie znam, wyrzuciłam karteczkę i nie pamiętam :roll:

Izuś niestety nie pamiętam nazwy powojnika, wyrzuciłam karteczkę z nazwą :roll: A kolorek ma naprawdę piękny, kwiaty nie są zbyt duże, dużo mniejsze niż mój JP II, ale za to ma ich mnóstwo, tak, że bardzo mi się podoba :D

_oleander_ bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś ;:196 U mnie z boróweczkami były 2x robione sernicznki na zimno, troszkę zamrożonych, a resztę tak jak i u Ciebie zjadamy prosto z krzaczków :D

Moniś, moje krzaczki faktycznie dosłownie były oblepione borówkami, ale za to coś mało przyrastają, są już kilku letnie a sa nieduże, nie mam pojęcia dlaczego, nie może byc im źle, bo pięknie owocują, ale czemu są niewielkie, absolutnie nie wiem :roll:

Anuś jesteśmy już w domku, przyszłam wieczorem w piątek i jest już na szczęście wszystko ok :D Ale mam niesamowite zaległości w domu, z niczym nie mogę się wyrobic :roll:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, ja jeszcze odpoczywam na urlopie.Czytam,ze już wróciłyście.Całusy dla córci. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś dziękuję Kochnie ;:196 Ja od dziś też zaczęłam urlopik, leniuchuję aż do 18 sierpnia :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niestety , ja od poniedziałku do roboty, ale mam jeszcze w planie 2 tygodnie we wrześniu..
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Boróweczki jak się patrzy .U mnie są ,ale smak taki sobie :lol:
Clematis ma piękny kolor .Na jesieni muszę zakupić jeszcze pare .
Pomidorki apetyczne ;:80 czy nie brakuje im magnezu :?:
Ja też przymusowo urlopuję ,aż do końca sierpnia. :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś mam nadzieję, że we wrześniu też będziesz miała piękną pogodę na urlopie, mi pozostanie jeszcze trochę -może wezmę około świąt, zobaczymy :roll: :D

Iduś możliwe, właśnie niektóre krzaczki mają takie zażółknięte listeczki. Clematisy uwielbiam, ale one nie najpiękniej u mnie rosną, i drugi problem- nie bardzo mam gdzie sadzić :roll: na czym boleję :?

Zakwitły mi kolejne lilie-

STARGAZER

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

CASA BLANCA

MUSCADET otwiera kolejne pąki, jest niesamowity, kwiaty olbrzymie na niezbyt wysokiej łodydze, przez co wydają się jeszcze większe :D Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I ogrodowe różności-
moja zapchajdziura- aksamitki, sadzę je wszędzie gdzie mam jakieś puste miejsca, np po wiosennych cebulowych , bardzo je lubię, są niezawodne :D

Słoneczniczek szorstki

Hortensja wspaniale odżyła po deszczu

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzę Agnieszko, że gustujemy w tych samych liliach. :wink:
Casablanka zabójczo pachnie, więc wyobrażam sobie jak wieczorami jest u Ciebie.
Słoneczniczki też bardzo lubię.
A nie zjadają Ci ich ślimaki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Agnieszko, jak oglądam Twoje zdjęcia, to tak jakbym była u siebie...
Kwitną mi te same lilie... ;:113
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko jakoś szczęśliwie nie mam wielkiego problemu ze ślimakami :D jest sporo tych muszelkowców, uwielbiają siedzieć na winogronie, ale większych szkód nie robią :D
Orientki pachną zabójczo, Casablanka cudownie, ale chyba najbardziej Muscadet, dosłownie upaja zapachem na odległość :D

Gabi :D fajnie się złożyło :D ale tak wyszło dlatego, że Ty masz mnóstwo lilii :D i wszystkie piękne :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Fantastyczne te lilie. Miałam w ubiegłym roku STARGAZERA, ale gdzieś przepadł... :cry: a pachniał... :shock:
Muszę kupić parę orientek...
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Kurczę....
jak już zaczynają kwitnienie casablanki to znaczy że u mnie już niebawem przestaną kwitnąć lilie :evil:
I będzie coraz bardziej jesiennie...... :?
Zresztą i tak jest.....co za różnica.....
a zapach jest piękny....czuje go teraz..... :wink:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I kwitną hortensje i zawilce, jak ja nie lubię zimy!!!!!!!!!!!!!

Znów będziemy się pocieszać doniczkowymi. :cry:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale cuuuuuuuudowne lilie :roll: :shock: :roll: :shock: :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”