tu masz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0 źródło wiedzy papirusowej ,polecam szczególnie historię mamy o przesadzaniu papirusa
Mój domowy kawałek natury : )
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- Mama Aguni
- 1000p

- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Ale fajna fotorelacja - gonitwa za biedronką! Szybka była skubana, nie? ;-) 8) 
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czas odkurzyć wątek po urlopie... 
Pokażę Wam jak rozbujały mi się pelargonie, te ostatnio otwarte są olbrzymie, 2x większe od wcześniejszych, wyglądają jak piwonie
Jak bony dydy, nie wiem czemu, w życiu nie miałam takich pelargonii! Ziemia z lasu..??
Tu w porównaniu do mojej pięści:

Tak było jeszcze 3 tygodnie temu:
A tak jest teraz:

Pokażę Wam jak rozbujały mi się pelargonie, te ostatnio otwarte są olbrzymie, 2x większe od wcześniejszych, wyglądają jak piwonie
Tu w porównaniu do mojej pięści:

Tak było jeszcze 3 tygodnie temu:
A tak jest teraz:

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kolejny "wielkolud" w mojej kolekcji roślin domowych: Peperomia magnoliaefolia “variegata”:

I wariacja na temat liści, które uwielbiam ze względu na ich ciapatą różnorodność- nie ma dwóch takich samych!

W wątku Adama Sowińskiego wyczytałam przed chwilą, że wiele osób skarży się, że peperomia wolno im rośnie- u mnie zasuwa na wszystkich końcach, liść za liściem! Może jakaś "szybsza" odmiana? ;) W każdym razie polecam, jest bezproblemowa.

I wariacja na temat liści, które uwielbiam ze względu na ich ciapatą różnorodność- nie ma dwóch takich samych!

W wątku Adama Sowińskiego wyczytałam przed chwilą, że wiele osób skarży się, że peperomia wolno im rośnie- u mnie zasuwa na wszystkich końcach, liść za liściem! Może jakaś "szybsza" odmiana? ;) W każdym razie polecam, jest bezproblemowa.
Pozdrawiam, Agnieszka
Witaj Agnieszko :P , jestem z rewizytą u Ciebie. przyglądam się Twojej peperomi i faktycznie podobna
jest do mojej , ale czy to ta sama odmiana trudno powiedzieć . Nie wiem jak Twoja , ale
u mnie jest jeszcze młodą rośliną a ma takie coś na końcach łodyk jak niby kwiatki, czy
u Ciebie też tak ma ?, a poza tym Twoja peperomka jest nieźle tozrośniętym okazem , a może
jej ta ziemia z lasu tak służy i tak szybko buja.Bardzo ładne masz wszystkie kwiaty bez wyjątku,
no ale pelargonie istny cud , takie ogromniaste pompony - wyglądają na bardzo zdrowe.
jest do mojej , ale czy to ta sama odmiana trudno powiedzieć . Nie wiem jak Twoja , ale
u mnie jest jeszcze młodą rośliną a ma takie coś na końcach łodyk jak niby kwiatki, czy
u Ciebie też tak ma ?, a poza tym Twoja peperomka jest nieźle tozrośniętym okazem , a może
jej ta ziemia z lasu tak służy i tak szybko buja.Bardzo ładne masz wszystkie kwiaty bez wyjątku,
no ale pelargonie istny cud , takie ogromniaste pompony - wyglądają na bardzo zdrowe.
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
Pelargonie przepiękne
I jakie olbrzymie
Wyglądają świetnie. Peperomia również, faktycznie rośnie Ci jak szalona 
Pozdrawiam, Kasia