Początki nowego ogrodka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny macie racje :D Rosołek jest dobry na wszystko :D Felu skąd ja to znam :lol: mój M też nie jada zup :lol:
120 Euro za araukarie?? :shock: Nie jestem pewna ale u nas około 20E kosztuje.. :roll:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No araukarie ekstra. Takie widziałem ostatnio w auchan i na wyprzedaży lecą po 70zł :D :lol: :lol: :lol: :lol:
A normalnie kosztują 90. Dlaczego takiego sklepu nie ma u mnie w okolicy :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Aniu, to nie ten rodzaj araukarii, którą zazwyczaj znamy. Ta ma liście twarde i ostre niczym sztylety. Krzyś twierdzi, że w Polsce kosztuje 70-90 zł. I to dowód na to , iż to generalnie droga roślina.
Krzysiu to tak mniej więcej się dzieje, że ceny prezentują tę samą sumę, ale waluta inna. Najtańsza róża kosztowała mnie 14 €, myślę, że za 14 zł można też kupić różę w Polsce . Krzysiu lepiej nie mieć tak drogiego sklepu w pobliżu, tak bezpieczniej dla naszych portfeli. ;:100 A to dzisiejse fotki z ogrodu Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Na drugiej fotce widać jedną z moich porażek, to crinodendron. Posadziłam go w końcu listopada i wiosną był w barzdzo kiepskim stanie. Stracił prawie wszystkie liście. Powinnam go była przyciąć wiosną, ale dopiero teraz to wiem. Wiosną też starałam się go leczyć opryskami przeciw chorobom. Bez rezultatu. Teraz czekam jesieni, aby go w końcu przyciąć[/code]
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Felu zgadzam się z Tobą w sprawie cen..tylko,że jest inny problem..pracując w Polsce nie kupię np.róży,która kosztuje 9 zł za godzinę pracy..np.w markecie..
Ale to już inna historia..
Na araukariach się nie znam :oops: U nas są takie:

Obrazek

Ogródeczek prezentuje się pięknie :roll: I macie fajny taras :roll: Ja dopiero muszę sobie zrobić jakiś tarasik..nie ma to jak poranna kawka na świeżym powietrzu ;:40 :D :D

Miłego dnia Basiu ;:2
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na drugiej fotce tak na moje krzywe oko to jest brzoskwinka i to za pewne bardzo smaczna :D
Nie widzę rośliny o która pytasz chyba że to ta koło tarasu ale niedowidzę :)
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Felu! Ty nic się nie chwalisz a masz takie cuda na tarasie. :D Widzę nawet palmy - kolejny mój bzik :wink: Możesz zrobić zdjęcia poszczególnym kwiatom i opisać co to za cudeńka? :P

Ps. Doniczki są przepiękne! :shock:
Podpatrzyłam w internecie co to jest crinodendron - ja też chcę!!! :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Ty przecież masz bardzo dobty pomysł na powiększenie tarasu. Zwłaszcza ta jego falista linia będzie świetnie wyglądała w Twoim ogródku. Na tarasie zwykle spędzamy wieczory, dlatego też nigdy mnie nie ma na forum o tej porze :D . To rzeczywiście przyjemne, ale najbardziej cieszy mnie to, że słońce zachodzi tu dużo póżniej niż w Polsce. To około 2,5 godziny różnicy, więc z przyjemnością korzystamy z promieni słonecznych.
Krzysiu, jak rzucisz okiem na stronę pierwszą to zobaczysz crinodendrona jeszcze w niezłej formie, teraz to już tylko badylki mu zostały :cry: .
Gosiu, ja chyba je wszystkie prezentowałam, tylko są na poprzednich stronach. Te doniczki niegdyś służyły do przechowywania oliwy, nawet mają na dole, z boku dziurki na kraniki.
Kochani, teraz generalnie do wszystkich moich miłych gości. Bardzo cieszą mnie wasze odwiedziny i chciałabym podzielić się z Wami moimi radościami :D . Dziś byłam w Quimper na festiwalu kornwalijskim, albo jak kto woli festiwalu kultur celtyckich. Było bardzo wesoło, kolorowo, niezwykle muzycznie i tanecznie. Całe miasto wyglądało jak jedna wielka zabawa. Oczywiście zrobiłam bardzo dużo fotek. Ale raczej je wkleję do wątku Wisienki„Francja znana i nieznana”. Tymczasem idę na taras i nie wrócę zaraz. Życzę Wam miłego wieczoru.
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,może tego kwiatka to rzeczywiście nie wklejałam. Obecnie już nie kwitnie, ale i tak wyglada ładnie. Obrazek Obrazek
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witaj Felu.
Zgadza się..Pomysł na taras jest...ale kiedy będzie realizacja :roll: :lol: :lol:
U nas podobnie słońce zachodzi :roll: Nie wiem dokładnie o której ale na pewno po 22..
Tylko zimno ostatnio :( :(

Zaraz poszukam wątku o Bretani :roll:

Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja tam trzymam kciuki za niego może jeszcze wypuści nowe pędy :D
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu
o Bretanii piszę w wątku Wisienki „Francja znana i nieznana”, w „Bazie wiedzy użytecznej”. Jutro jadę zobaczyć Mont Saint Michel :shock: . Mam nadzieję,że pogoda nam dopisze :D .

Krzysiu, te badylki powinnam była poprzycinać wiosną, ale teraz to już chyba trzeba czekać do jesieni.
Ogródek Feli
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

WitajFelu Wpadłam z poranną kawką ;:40 :lol:
Dziękuję,no właśnie miałam pytać,bo nie mogłam znaleźć tego wątku :roll:
Czy byłaś wczoraj na wycieczce?
U nas jest straszna pogoda od kilku dni.. :cry:

Pozdrawiam Ania. ;:79
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Felu :D
Ja bym chciała pooglądać dojrzewające pomidory ;:12

A tak na poważnie, masz może jeszcze jakieś zdjęcia z crinodendronem, którymi nam sie nie pochwaliłaś? Strasznie zaciekawiła mnie ta roślina i nie wiem dlaczego przeoczyłam ją na początku :oops: .
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, ale się zaniedbałam, tutaj tyyyyle do oglądania...
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Aniu, wracamy z jakiejś eskapady, aby zaraz potem ponownie wyjechać. Trochę tracę rachubę czasu, ale cieszę się, bo widziałam dużo wyjątkowych miejsc w ciągu ostatniego tygodnia. Pogoda nawet była niezła, ale już dziś iście płaczliwa, no to z przyjemnością siedzimy grzecznie w domu. Dzięki temu mam trochę czasu , aby zająć się fotografiami. Zaczęłam zakładać agrowlokninę, ale jak słonce, to nas nie ma, a jak deszcz, to woli do pracy w ogrodzie nie ma. No, ale w końcu to wakacje :D .

Gosiu,zdjęcie jest na str. 1-wszej i na 5-tej kwiat. Mogę mu któregoś dnia zrobić zdjęcie, ale teraz to po prostu jeden wielki wstyd :oops: . Co do pomidorów to już udało się nam pierwsze zjeść, ale jak tak dłużej jeszcze będzie padało to... Oj , jakieś takie mało łaskawe to lipcowe słoneczko.

Krzysiu, na jesieni ogolę go, przysłonię czymś od wiatru i zobaczymy wiosną czy weżmie się w garść.

Gosiu Osw i wszyscy inni moi goście,
jeśli lubicie oglądać zdjęcia nie tylko roślin, to zapraszam do moich relacji z bretońskich wycieczek. Szukajcie w Bazie wiedzy użytecznej? w wątku Wisienki -?Francja znana i neznana?.
Ogródek Feli
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”