Zieleń to życie-zielono mi - evluk
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo ta zielona roślinka jest na 58str 9-ta od dołu. zamiast kwiatka ma małego kaktusika...... a dróżka iście bajkowa 
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie
Dziękuję za odwiedziny i tak miłe komentarze
Niestety z powodu deszczu musieliśmy przerwać pracę w naszym ogrodzie
Wczoraj wykonaliśmy po południu kilka dodatkowych prac, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć z dalszych etapów naszej pracy
Wczoraj zasadziłam dziurawiec-prezent od Stasi, czyściec wełnisty, Rh, azalię, szczepione na pniu: świerk i jodełkę oraz bordową i o pstro żółtych liściach z ubarwienia krzewuszkę..... 
Peneloppe to przegorzan- miododajna roślinka, do wykorzystania na suche bukiety....
Pozdrawiam i mimo wszystko pogodnej soboty życzę
Dziękuję za odwiedziny i tak miłe komentarze
Niestety z powodu deszczu musieliśmy przerwać pracę w naszym ogrodzie
Wczoraj wykonaliśmy po południu kilka dodatkowych prac, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć z dalszych etapów naszej pracy
Peneloppe to przegorzan- miododajna roślinka, do wykorzystania na suche bukiety....
Pozdrawiam i mimo wszystko pogodnej soboty życzę
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
cegła ma około sto lat i pochodzi z rozbiórki domku gospodarczego- była wypalana własnoręcznie przez mojego pradziadka Józia
Widać po niej wiek, dzięki temu jest bardziej, że tak powiem "klimatyczna"- jeszcze się jej trzyma zaprawa min z kurzy jaj( w zasadzie z białka), bo tylko wtedy takie stosowano i tyle wiem odnośnie tej cegły- wygląda na dość solidną.....
Obejrzałam zdjęcia odętka u Ciebie- piękny 8)
U mnie jeszcze pączki, ale rośnie w lekkim półcieniu......Trzeba uzbroić się w cierpliwość......
Pozdrawiam
Obejrzałam zdjęcia odętka u Ciebie- piękny 8)
U mnie jeszcze pączki, ale rośnie w lekkim półcieniu......Trzeba uzbroić się w cierpliwość......
Pozdrawiam
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Evluczko wpadłam do Ciebie z pytaniem i aż zaniemówiłam z wrażenia ! Oczywiście chodzi o ścieżkę z cegły. Podobną ścieżkę, a w zasadzie ścieżynkę -kilka ścieżynek układam sukcesywnie od wiosny na jednej największej i najstarszej rabacie. Staram się połączyć płaskie kamienie ze starą cegłą. Nie będę pisać ile razy ja rozbierałam i układałam od nowa-zabawa jak z puzzlami
..i ciągle ją zmieniam i ciągle nie jest skończona
i końca nie widać...
Dzięki Twej fotorelacji mam znowu świeże spojrzenie na temat i znów będę zmieniać-muszę ja poszerzyć, gdyż zobaczyłam właśnie u Ciebie oczekiwany przez siebie efekt
Nie mogłam na to wpaść, co jest nie tak-teraz już wiem!
A pytanie dotyczy hipeastrum-jak długo utrzymują u ciebie kwiatostan? U mnie jakoś krótko od momentu rozwinięcia pąka
zaledwie 4 dni-pewnie coś zrobiłam nie tak. Co?
Zakwitła mi jedna tylko cebula i nie wiem czy na inne mam czekać czy zaczynać ograniczać podlewanie-jakiś taki dziwny termin kwitnienia sobie wymyśliły
A co z malutkimi przybyszowymi -chyba nie powinny zasypiać z matkami-uschną nieboraczki
A może zbyt wcześnie jest jeszcze na to? Pomocy-co robić?
Dzięki Twej fotorelacji mam znowu świeże spojrzenie na temat i znów będę zmieniać-muszę ja poszerzyć, gdyż zobaczyłam właśnie u Ciebie oczekiwany przez siebie efekt
A pytanie dotyczy hipeastrum-jak długo utrzymują u ciebie kwiatostan? U mnie jakoś krótko od momentu rozwinięcia pąka
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Twój jakby troszkę ciemniejszy i inaczej mu z oczu patrzy ;) No i przede wszystkim pełnosprawny, mojego w zeszłym roku potrącił samochód i miał złamany kręgosłóp dlatego tak śmiesznie siedzi i często tylne nogi nie zadążają, za przednimi gdy się gdzieś śpieszy ;) ale i tak jest kochanyevluk pisze:
A ścieżka rewelacyjna, podobają mi się takie rzeczy w ogrodzie
- Andrzej Max

- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Witaj Ewo,
Mam nadzieję że pozwolisz mi na częstsze wizyty u Siebie, i wybaczysz późną rewizytę.
Widać że ogród zadbany i dłużej już się nim zajmujesz. I doświadczenie spore posiadasz. O pomysłowości Twojej i Twojego Współmałżonka nie wspomnę.
Jest tak pięknie że... trudno wyrazić. Jedno mnie zastanawia - nie obawiacie się tak puścić wino po ścianach? U mnie musiałem zdjąć, bo ściany zaczęło psuć. (wilgoć i wrastanie w ścianę po kilku latach). Ale może macie jakiś sposób...
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
Mam nadzieję że pozwolisz mi na częstsze wizyty u Siebie, i wybaczysz późną rewizytę.
Widać że ogród zadbany i dłużej już się nim zajmujesz. I doświadczenie spore posiadasz. O pomysłowości Twojej i Twojego Współmałżonka nie wspomnę.
Jest tak pięknie że... trudno wyrazić. Jedno mnie zastanawia - nie obawiacie się tak puścić wino po ścianach? U mnie musiałem zdjąć, bo ściany zaczęło psuć. (wilgoć i wrastanie w ścianę po kilku latach). Ale może macie jakiś sposób...
Pozdrawiam i zapraszam do siebie.