Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Agdzieszko - witaj :D

U Ciebie to dopiero jest co oglądać ! :shock: :lol: 8) . Same piękności , znając życie jeszcze sie wrócę i z 10 razy zdjęcia pooglądam :P :lol: . Śliczne różyczki :shock: :) , a orientki :shock: . Powidz mi , bo ja mam w tym roku dopiero na poczatek 10 szt. lilii.. i sie w nich zakochałem :lol: , na nastepny rok dokupie jeszcze :lol: . Mam 9 azjatyckich i jedną orientajną , która pahnie pięknie , jest najładniejsza moim zdaniem i ma duże kwiaty i gdzieś mi się coś takiego obiło o uszy , że trzebba cebulki tych lilii na zimę wykowywać.. ? :shock: :shock: . To nie jakaś bujda.. ? :lol:

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu czekam z niecierpliwością na zdjęcia wszystkich kwitnących piękności :D

Arturku
bardzo dziękuję Ci za miłe słowa :D
Artur lilie orientalne są dużo delikatniejsze od azjatyckich, które bez problemu zimują w gruncie. Orientki należy dobrze przykryć, lub wykopac i ponownie wysadzić wiosną. Lubią też kwaśniejsze podłoże od azjatek, a jedne i drugie najlepiej się czują gdy mają podstawę w cieniu a kwiaty w słońcu :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku oto obiecane zdjęcie rozchodnika bordowego, różowego niestety nie mam zrobionego- nadrobię to jesienią :wink: :D

Zeszłoroczne zdjęcia rozchodnika:D

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitła kolejna orientka- MUSCADET- zapach bajeczny czuć już z daleka :D i wspaniałe olbrzymie kwiaty :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Biedna wymordowana upałem hortensja- dosłownie omdlała- mimo podlewania :roll:

Obrazek Obrazek

Moje ogrodowe słoneczka :D

Obrazek Obrazek

Zakwitły późniejsze hosty

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ale Ci dobrze pieczarka pod noskiem ja miałam w zeszłym roku opieńki świetna sprawa .....grzybobranie na wycieraczce hihi Piękne różyczki , lilie .....i hortensja ładny ma kolorek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś, to jest Marco Polo ?
Kurcze, to ja ją też mam, ale TUTAJ wygląda trochę inaczej... :roll:
x-d-a

Post »

Agnieszko, te rozchodniki to już tegoroczne? Nie do wiary, u mnie jeszcze w pąkach...
A hortensje po upalnym dniu w końcu odżyły, bo spadł deszcz :lol:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agnieszko ale wielgaśny krzak rozchodnika a jak obficie kwitnie. Lilie cudowne o pięknych kolorach, u mnie jeszcze nie wszystkie kwitną, ciekawa jestem jakie będą.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś ... lilia pachnie aż u mnie :D
Hortensja pięknie Ci zakwitła ... moja w tym roku zastrajkowała i nie zakwitła :evil: wredota jedna :roll: Jak na drugi rok nie zakwitnie to ... 8)
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Wyjątkowej urody jest ten Marco Polo! Warto mieć lilie ze względu na zapach no i na wygląd.
To orientalna lilia? Jak ją będziesz zimowała? Myślę nad zakupem kilku odmian...tak jak Tobie nie wychodzą powojniki,
tak mnie lilie :lol: Ale co tam, spróbować zawsze można :lol: :lol: :lol:
Kiedy zobaczyłam rozchodnik też pomyślałam, że...zeszłoroczny. Musiał dostać jakieś dopalacze lub klimat pojezierza
mu wyjątkowo służy :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Jak pięknie i kolorowo, aż miło popatrzeć.
Moja hortensja w tym roku ma więcej pięknych liści niż kwiatów, ale to przez te mroźne, zimowe wiatry, mimo osłony kilka gałązek przemarzło.
Pozdrawiam cieplutko.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani Rozchodnik zeszłoroczny, zależało mi na pokazaniu kolorku kwiatów Jackowi, w tym roku jeszcze w pąkach :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko. powiem Ci szczerze, że gdyby nawet opieńki wyrosły mi pod nosem, to i tak bym ich nie rozpoznała :oops: :roll: Jakoś nigdy u mnie w domu się ich nie zbierało, więc nie znam, ale wiem, że w zeszłym roku w moich rejonach był taki urodzaj na nie, że ludzie zbierali workami

Gabi lilię kupiłam właśnie jako Marco Polo, po Twoim pytaniu sprawdziłam w internecie na różnych stronach, no i właśnie,- na jednych jest taka jak pokazałam, na innych lekko zaróżowiona z delikatniejszymi kropeczkami w środku, -więc już nie wiem :roll: A czy Ty pamiętasz pod jaką nazwą kupiłaś swoją :?:

Dalu rozchodnik zeszłoroczny, na kwiaty tegoroczne muszę jeszcze trochę poczekać :D A u mnie niestety deszczu ani kropli, a wczoraj skwar był potworny :roll: Hortensja najciężej znosi te upały, jest ciągle omdlała- mimo podlewania, może gdyby rosła w głębokim cieniu byłoby lepiej, ale niestety nie mam takiego w ogrodzie :?

Irenko rozchodniki faktycznie mam wielkie krzaczory ale już wiele lat u mnie rosną, a i bardzo szybko osiągają wielkie rozmiary. Zdjęcia z kwitnienia są zeszłoroczne, teraz jeszcze w pąkach :D Ja też jeszcze czekam na kwitnienie części lilijek a niektóre niestety już przekwitły :( zbyt szybko :(

Aniu Twoja hortensja nabierze sił i na pewno zakwitnie w przyszłym roku :D Ja tak mam z jukkami w zeszłym roku kwitły jak szalone, a w tym zastrajkowały :roll:

Nigello, lilie są faktycznie cudowne i masz całkowitą rację, że warto je mieć :D Ja lilie orientalne wolę wykopywać, azjatki i trąbkowe zostawiam w gruncie i zimują bez problemów, ale niestety orienty są delikatne :roll: Niby można pozostawiać i mocno poprzykrywać, ale w naszych regionach to niestety bardzo ryzykowne.
Rozchodnik zeszłoroczny :wink: :D

Dorotko
, ja się bardzo cieszę, ponieważ moja hortensja ma mnóstwo kwiatów, wprawdzie też mi przemarzły wyżej położone pąki, ale pięknie odbiła z tych u podstawy i zakwitła, a bałam się , że w tym roku będzie po kwiatach :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, śliczny ten Marco Polo :) Dobrze, że napisałaś, że to zeszłoroczne rozchodniki. Myślałam, że masz jakieś mutanty :lol: :lol: :lol:
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko lilia po prostu przepiękna :!: :!: :!:

Zastanawiam się czy zabezpieczyć swoje orientki na zimę czy je wykopywać :? ..........za bardzo nie mam miejsca w domu więc pewnie tylko jakoś porządnie zabezpieczę......

Rozchodnik ma niesamowicie gęste kwiaty...ślicznie wygląda :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”