Uruchomienie punktu sprzedaży bylin
-
ogrodowiczka
- 10p - Początkujący

- Od: 6 lut 2015, o 09:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uruchomienie punktu sprzedaży bylin
Witam, chciałabym poradzić się Was w kwestii uruchomienia puntku sprzedaży bylin, mieszkam w 35-tysięcznym mieście i chciałabym zając się taką działalnością. Myślałam, by otworzyć sprzedać od kwietnia i zacząć różnego rodzaju bylinami wiosennymi, a po kolei uzupelniać o rośliny doniczkowe jednoroczne, pelargonie, begonie itp., dodatkowo mieć różnego rodzaju doniczki, korytka, ziemię do kwiatów itp. Myślicie, że taki interes się choć w części powiedzie? I jakie powinnam na rozruszanie przeznaczyć środki? już teraz bardzo dziękuję też za wszystkie porady i podpowiedzi jak zająć się taką działalnością
Jestem z Wielkopolski, więc różnego rodzaju adresy z hurtowniami zajmującymi się sprzedażą bylin jak najbardziej wskazane
kwestię prowadzenia firmy jednoosobowej mam już opanowaną, chodzi tylko o dodatkową działalność na wiosnę i lato ... Pozdrawiam
- ekopom
- -Moderator Forum-.

- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: uruchomienie punktu sprzedaży bylin
A nie lepiej zacząć od sprzedaży na rynku, niski wkład, a będziesz miała rozeznanie na przyszłość.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
-
ogrodowiczka
- 10p - Początkujący

Szczerze przyznam, że mam swój punkt, nie muszę nic wynajmować, wolałabym targowisko na razie odpuścić.
- ekopom
- -Moderator Forum-.

- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też do przemyślenia: dodać ofertę sprzedaż internetową, bo to coraz wygodniejsze zakupy, do mnie czasem pięć razy wjeżdżają kurierzy dziennie.
pozdrawiam Ludwik
Re: Uruchomienie punktu sprzedaży bylin
Moim zdaniem pomysł dobry, jak to się mówi jak spróbujesz to może się uda, jak nie spróbujesz to się na pewno nie uda. Firmę masz więc obciążenia nie rosną, a jeśli rosną to minimalnie a potencjał powiększasz. W tej wielkości mieście jeśli miejsce jest ruchliwe powinno być fajnie, ale w pierwszym roku oczywiście nie ma co liczyć na wielu klientów, tak myślę. Byliny plus kwiatki ale z czasem myślę warto by było dodać rośliny drzewiaste. Sprzedaż internetowa to przy dużym obrocie, przy niskim ceny przesyłki mogą odstraszyć a i zachodu kupa z pakowaniem roślin. A te byliny są twojej produkcji?
-
_fox_
Ja bym się jednak zdecydował na sprzedaż targową, a przynajmniej na początku działalności. Klientów dużo więcej /a przynajmniej oglądających/ gdzie w razie zainteresowania można wizytówkę dać. Nie raz tak miałem że z klientem przyjeżdżałem z targu do domu i wybieraj co chcesz. Z czasem wiadomo jeśli towar ładny, ceny przystępne, to pocztą pantoflową wieść się rozchodzi.
-
ogrodowiczka
- 10p - Początkujący

Dzięki za wszystkie rady, interesuję się bylinami i bardzo lubię pracować w ogrodzie, stąd pomyślałam, że można połączyć przyjemne z pożytecznym. Byliny mojej produkcji nie będą, przynajmniej w tym roku, bo nie mam do tego odpowiednich warunków. Chodzi mi o ocenę samego pomysłu, myślicie, że wiele osób kupuje teraz rośliny do ogrodu?
Ja osobiście wolę zawsze kupić roślinkę niż sweter, ale ....