Bo negatywny wpływ na siebie mają na talerzu.Kasencja pisze: Nie zauważyłam negatywnego wpływu jednego, na drugiego.
Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje
Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje
Kasia
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1
Nie rozumiem...
Mam zrezygnować z sałatki greckiej ?
I kanapek z ogórkiem i pomidorem ?
Mam zrezygnować z sałatki greckiej ?
I kanapek z ogórkiem i pomidorem ?
Jak lubisz, to jedz
Tylko, że świeży ogórek, a właściwie enzym askorbinowy zawarty w soku niszczy wit.C. Najlepiej zjeść go samego i nie kłaść na kanapkę z niczym co zawiera tę witaminę. A najgorsze połączenie dla pomidora to twaróg i śmietana, czyli nabiał. Tutaj można nabawić się problemów ze stawami. Kwasy z pomidora łączą się z wapniem tworząc nierozpuszczalne kryształki odkładające się w stawach 

Kasia
Szalenie mnie zainteresowałaś tym tematem. A wiesz może ile w pomidorach jest kwasu szczawiowego ?
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A Ja lubię pomidora w łapę i przygryzać ze szczyptą soli
Ps: To kanapki z ogórkiem nie mogę również popijać sokiem pomidorowym
Zepsułaś mi całą dietę na lato 

Wszyscy wszystko mogą
Tylko nie wszyscy wiedzą, jak na siebie oddziaływują pewne składniki zawarte w pokarmach. Jak ktoś lubi pomidory z twarożkiem i ze śmietanką (sama kiedyś jadłam) to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby takie połączenia stosować.

Kasia
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu!
O złym połączeniu pomidora ze śmietaną nie wiedziałam.A też lubiłam pomidory ze śmietaną.Jak już tu piszemy to może napiszę dla tych co zażywają tabletki przy chorobach tarczycy,że nie wolno rano jeść nabiału.
O złym połączeniu pomidora ze śmietaną nie wiedziałam.A też lubiłam pomidory ze śmietaną.Jak już tu piszemy to może napiszę dla tych co zażywają tabletki przy chorobach tarczycy,że nie wolno rano jeść nabiału.
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Hmmm, prawdę mówiąc wszystko szkodzi. Od razu do trumny można się położyć a życie ma smak.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ktoś tu z tym wpływem ogórka na pomidory chyba za dużo poradnika domowego się naczytał... 

- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja czytałem o tym artykuł kilka lat temu, ale wtedy stwierdziłem, że jak pozwalam sobie na jedzenie chipsów, to co będę odmawiać kanapki z pomidorkiem i ogórkiem 

To są przeważnie prawdy koniunkturalne. Społeczeństwa są manipulowane na różne sposoby. Chce przykładowo ktoś zrobić psikusa producentom drobiu to wymyśli dioksyny w mięsie z kurczaków. Naród to łyka, spada spożycie kurczaków, w to miejsce ktoś upycha na rynek inne gatunki mięsa i cel jest osiągnięty. Albo dajmy na to cholesterol. Straszy się nim ludzi zerując na ich niewiedzy. Nikt nie powie, że są dwa rodzaje cholesterolu : egzogenny czyli spożywany z potrawami i endogenny wytwarzany w wątrobie człowieka nawet, gdyby jadł samą trawę
. I jeśli ktoś ma za dużo cholesterolu w organizmie powinien najpierw zbadać sobie wątrobę . Ogórki faktycznie wytwarzają enzym rozkładający wit. C. Ale w sezonie
ogórkowym tej witaminy jest pod dostatkiem w innym pożywieniu.
Łączenie nabiału z pomidorami. Jeśli kwas szczawiowy z pomidorów spotka się z wapnem z nabiału na talerzu, to my już zjemy szczawian wapnia, który w wodzie nie jet rozpuszczalny. Ten szczawian z powrotem rozłoży się w żołądku pod wpływem kwasu solnego na wapń i kwas szczawiowy.
Dziennikarze też muszą z czegoś żyć więc jak już nikt nikogo nie chce najechać to straszą ludzi różnymi innymi rzeczami. Więcej w tym tzw inżynierii społecznej czy socjotechniki albo nawet zwykłej manipulacji czy koniunktury niż prawdy.

ogórkowym tej witaminy jest pod dostatkiem w innym pożywieniu.
Łączenie nabiału z pomidorami. Jeśli kwas szczawiowy z pomidorów spotka się z wapnem z nabiału na talerzu, to my już zjemy szczawian wapnia, który w wodzie nie jet rozpuszczalny. Ten szczawian z powrotem rozłoży się w żołądku pod wpływem kwasu solnego na wapń i kwas szczawiowy.
Dziennikarze też muszą z czegoś żyć więc jak już nikt nikogo nie chce najechać to straszą ludzi różnymi innymi rzeczami. Więcej w tym tzw inżynierii społecznej czy socjotechniki albo nawet zwykłej manipulacji czy koniunktury niż prawdy.
-
- 100p
- Od: 15 lis 2009, o 20:17
Jak już tu piszemy to może napiszę dla tych co zażywają tabletki przy chorobach tarczycy,że nie wolno rano jeść nabiału.[/quote]
Proszę, wytłumaczcie mi o co chodzi z tymi tabletkami od tarczycy?
Proszę, wytłumaczcie mi o co chodzi z tymi tabletkami od tarczycy?
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Re: Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje
Alutka1963
Napisałam o tym,ale dotyczy to osób,które biorą na czczo tabletki z powodu chorej czy usuniętej tarczycy.Te osoby wiedzą o co chodzi.
Napisałam o tym,ale dotyczy to osób,które biorą na czczo tabletki z powodu chorej czy usuniętej tarczycy.Te osoby wiedzą o co chodzi.
Re: Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje
Pewnie forumowicz masz trochę racji z tym rozkładem szczawianu wapnia, ale ja na własnym przykładzie wiem, że radykalna zmiana diety w moim przypadku uratowała moje stawy przed bólem i deformacją. Już po 30-stce zaczęły pojawiać się poranne sztywnienia i bóle stawów, a jak zaczęło mi wykręcać paluszki jak u babci i mamy, to przeraziłam się nie na żarty. Pozbyłam się mleka i jego przetworów (masło, sery), mięsa i przetworzonej żywności i problem zniknął
A informacje czerpię nie z internetu tylko od doktor medycyny konwencjonalnej o specjalizacji nefrolog z długoletnim stażem w CZD, która jest dodatkowo homeopatką i zielarką, taka współczesna, wykształcona czarownica, którą chętnie by co niektórzy na stosie widzieli
Bo wiesz, kilka lat temu zaczarowała moje dzieci i chorować przestały
http://www.naturalnamedycyna.pl/lekarz

Kasia
Nic nie stoi na przeszkodzie abyś podzieliła się swoja wiedzą na ten temat.PaulaPola pisze:Ktoś tu z tym wpływem ogórka na pomidory chyba za dużo poradnika domowego się naczytał...
Kasia