Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje

Post »

Kasencja pisze: Nie zauważyłam negatywnego wpływu jednego, na drugiego.
Bo negatywny wpływ na siebie mają na talerzu.
Kasia
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1

Post »

Nie rozumiem...
Mam zrezygnować z sałatki greckiej ?
I kanapek z ogórkiem i pomidorem ?
ganio4
1000p
1000p

Post »

Jak lubisz, to jedz ;:3 Tylko, że świeży ogórek, a właściwie enzym askorbinowy zawarty w soku niszczy wit.C. Najlepiej zjeść go samego i nie kłaść na kanapkę z niczym co zawiera witaminę. A najgorsze połączenie dla pomidora to twaróg i śmietana, czyli nabiał. Tutaj można nabawić się problemów ze stawami. Kwasy z pomidora łączą się z wapniem tworząc nierozpuszczalne kryształki odkładające się w stawach ;:108
Kasia
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szalenie mnie zainteresowałaś tym tematem. A wiesz może ile w pomidorach jest kwasu szczawiowego ?
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

A Ja lubię pomidora w łapę i przygryzać ze szczyptą soli :D Ps: To kanapki z ogórkiem nie mogę również popijać sokiem pomidorowym :shock: Zepsułaś mi całą dietę na lato ;:306
ganio4
1000p
1000p

Post »

Wszyscy wszystko mogą :lol: Tylko nie wszyscy wiedzą, jak na siebie oddziaływują pewne składniki zawarte w pokarmach. Jak ktoś lubi pomidory z twarożkiem i ze śmietanką (sama kiedyś jadłam) to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby takie połączenia stosować.
Kasia
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu!
O złym połączeniu pomidora ze śmietaną nie wiedziałam.A też lubiłam pomidory ze śmietaną.Jak już tu piszemy to może napiszę dla tych co zażywają tabletki przy chorobach tarczycy,że nie wolno rano jeść nabiału.
Awatar użytkownika
darbo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2011, o 13:33

Post »

Hmmm, prawdę mówiąc wszystko szkodzi. Od razu do trumny można się położyć a życie ma smak.
Pozdrawiam
Dariusz
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18

Post »

Ktoś tu z tym wpływem ogórka na pomidory chyba za dużo poradnika domowego się naczytał... :roll:
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Ja czytałem o tym artykuł kilka lat temu, ale wtedy stwierdziłem, że jak pozwalam sobie na jedzenie chipsów, to co będę odmawiać kanapki z pomidorkiem i ogórkiem :D
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To są przeważnie prawdy koniunkturalne. Społeczeństwa są manipulowane na różne sposoby. Chce przykładowo ktoś zrobić psikusa producentom drobiu to wymyśli dioksyny w mięsie z kurczaków. Naród to łyka, spada spożycie kurczaków, w to miejsce ktoś upycha na rynek inne gatunki mięsa i cel jest osiągnięty. Albo dajmy na to cholesterol. Straszy się nim ludzi zerując na ich niewiedzy. Nikt nie powie, że są dwa rodzaje cholesterolu : egzogenny czyli spożywany z potrawami i endogenny wytwarzany w wątrobie człowieka nawet, gdyby jadł samą trawę :D . I jeśli ktoś ma za dużo cholesterolu w organizmie powinien najpierw zbadać sobie wątrobę . Ogórki faktycznie wytwarzają enzym rozkładający wit. C. Ale w sezonie
ogórkowym tej witaminy jest pod dostatkiem w innym pożywieniu.
Łączenie nabiału z pomidorami. Jeśli kwas szczawiowy z pomidorów spotka się z wapnem z nabiału na talerzu, to my już zjemy szczawian wapnia, który w wodzie nie jet rozpuszczalny. Ten szczawian z powrotem rozłoży się w żołądku pod wpływem kwasu solnego na wapń i kwas szczawiowy.

Dziennikarze też muszą z czegoś żyć więc jak już nikt nikogo nie chce najechać to straszą ludzi różnymi innymi rzeczami. Więcej w tym tzw inżynierii społecznej czy socjotechniki albo nawet zwykłej manipulacji czy koniunktury niż prawdy.
Alutka1963
100p
100p
Od: 15 lis 2009, o 20:17

Post »

Jak już tu piszemy to może napiszę dla tych co zażywają tabletki przy chorobach tarczycy,że nie wolno rano jeść nabiału.[/quote]
Proszę, wytłumaczcie mi o co chodzi z tymi tabletkami od tarczycy?
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05

Re: Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje

Post »

Alutka1963

Napisałam o tym,ale dotyczy to osób,które biorą na czczo tabletki z powodu chorej czy usuniętej tarczycy.Te osoby wiedzą o co chodzi.
ganio4
1000p
1000p

Re: Jedz warzywa bez troski, życie i tak dostatecznie cię truje

Post »

Pewnie forumowicz masz trochę racji z tym rozkładem szczawianu wapnia, ale ja na własnym przykładzie wiem, że radykalna zmiana diety w moim przypadku uratowała moje stawy przed bólem i deformacją. Już po 30-stce zaczęły pojawiać się poranne sztywnienia i bóle stawów, a jak zaczęło mi wykręcać paluszki jak u babci i mamy, to przeraziłam się nie na żarty. Pozbyłam się mleka i jego przetworów (masło, sery), mięsa i przetworzonej żywności i problem zniknął ;:3 A informacje czerpię nie z internetu tylko od doktor medycyny konwencjonalnej o specjalizacji nefrolog z długoletnim stażem w CZD, która jest dodatkowo homeopatką i zielarką, taka współczesna, wykształcona czarownica, którą chętnie by co niektórzy na stosie widzieli :lol: Bo wiesz, kilka lat temu zaczarowała moje dzieci i chorować przestały ;:3 http://www.naturalnamedycyna.pl/lekarz
Kasia
ganio4
1000p
1000p

Post »

PaulaPola pisze:Ktoś tu z tym wpływem ogórka na pomidory chyba za dużo poradnika domowego się naczytał... :roll:
Nic nie stoi na przeszkodzie abyś podzieliła się swoja wiedzą na ten temat.
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”