...i zapraszam serdecznie do mojego kolejnego trzeciego wątku w którym zamierzam pokazać piękno architektury,zabytków,muzea,przyrodę,krajobrazy i inne ciekawostki tak rodzimego kraju jak i zagranicy.
Na początek proponuję sympatyczną wycieczkę do Parku Miniatur w miejscowości Inwałd w woj.Małopolskim by pokazać wykonane z niezwykłą przecyzją i pieczołowitością w skalach 1:10,1:15 i 1:25 znane w kraju i na całym świecie zabytki architektury w miniaturze.

Kaplica Zygmuntowska na Wawelu---------------------------------------------------- Zamek Warszawski

Brama Brandeburska-Niemcy-----------------------------------------------------------Łuk Triumfalny w Paryżu

Londyński Zegar Big-Ben--------------------------------------------------------------Krzywa Wieża w Pizie

Wieża Eiffla w Paryżu-widok z lotu ptaka a dokładnie z karuzeli--------------------------a tu w całej okazałości

Bazylika i Plac Św.Piotra w Rzymie----------------------------------------------------Rzymskie Koloseum

Akropol Grecja/w tle zamek restauracja/-----------------------------------------------Tadż Mahal Indie

Biały Dom Washington----------------------------------------------------------------Opera Na Wodzie Sydney Australia

Kawiarenka pod strzechą ale tak jak i zamek już w skali 1:1-----------------------------Restauracja "Bajkowy Zamek"
Tu można odpocząć od prażącego słońca,napić się kawy,herbaty i zjeść porządny i w miarę niedrogi posiłek.

Poza tym świetne miejsce zabaw dla dzieci-tor wyścigowy,karuzele,kolejka górska itp.
Natomiast w odległości 14km od Inwałdu w miejscowości Zator znajduje się Park Rozrywki Dinozatorland w którym oprócz mnóstwa atrakcji zwłaszcza dla dzieci można zobaczyć coś w rodzaju Jurasic Park a dokładniej jak żywe,bo poruszające się i ryczące dinozaury naturalnej wielkości.

Bardzo polecam i życzę miłych wrażeń a dzieciom wspaniałej zabawy-pozdrawiam

Pozdrawiam i zapraszam ponownie do kolejnych odwiedzin tak Ciebie jak i Forumowiczów i Gości
 Pozdrawiam i zapraszam ponownie do kolejnych odwiedzin tak Ciebie jak i Forumowiczów i Gości  

A propos zwiedzania muszę się wybrać znowu do wrocławskich muzeów, mam do nich dość blisko, wtedy też podzielę się relacją
 A propos zwiedzania muszę się wybrać znowu do wrocławskich muzeów, mam do nich dość blisko, wtedy też podzielę się relacją 

Zazdroszczę możliwości oglądania tych cudów na żywo, choć już tempa wycieczki to nie - w podobny sposób zwiedzałam Warszawę, żeby było jeszcze gorzej to z wycieczką szkolną
 Zazdroszczę możliwości oglądania tych cudów na żywo, choć już tempa wycieczki to nie - w podobny sposób zwiedzałam Warszawę, żeby było jeszcze gorzej to z wycieczką szkolną  Byliśmy zmęczeni, głodni (nie pozwolono nam iść do sklepu "bo nie ma czasu") i źli
 Byliśmy zmęczeni, głodni (nie pozwolono nam iść do sklepu "bo nie ma czasu") i źli  Ale i tak warto było, choć chciałabym tam wrócić i obejrzeć jeszcze raz to wszystko na własnych zasadach
 Ale i tak warto było, choć chciałabym tam wrócić i obejrzeć jeszcze raz to wszystko na własnych zasadach

Najbardziej podobają mi się zdjęcia katedry (zwłaszcza witraże) i wieży Eiffla, świetne porównanie dzień-noc
 Najbardziej podobają mi się zdjęcia katedry (zwłaszcza witraże) i wieży Eiffla, świetne porównanie dzień-noc  Może kiedyś sama się tam wybiorę
 Może kiedyś sama się tam wybiorę  choć na razie takie wojaże mam z głowy, więc w moim wątku będę zamęczać wszystkich zdjęciami mojej rodzinnej Oleśnicy i Wrocławia do którego mam blisko
 choć na razie takie wojaże mam z głowy, więc w moim wątku będę zamęczać wszystkich zdjęciami mojej rodzinnej Oleśnicy i Wrocławia do którego mam blisko