Fotka nieszczęsnego sufitu

Normalna akrylową raczej nie, musisz ją rozcieńczyć solidnie i malować tzw. metodą suchego pędzla. Wtedy nie będzie oczywiście idealnie biało, bardziej efekt przecierki, ale słoje będą widoczne. Skoro zależy Ci, żeby było możliwie jasno, to zeszlifuj same tragarze. Nie musi być super dokładnie, ważne, żeby ten najciemniejszy kolor usunąć.lukaszp2201 pisze:TeBe dokładnie o taki sufit jaki pokazałeś na obrazku mi chodziło. Dużo osób mówi, że ten sufit co mam nie wygląda tak źleniestety jest ciemny i przytłacza mi pokój
Dzięi wielkie za instrukcje.
Mam jeszcze jedno pytanie jak pokryję tragarze tą akrylową farbą to będzie widoczna struktura drewna? Zależy mi aby była widoczna.
Tylko się wtrącę...jesteś pewien, że płyty GK na drewno to dobry pomysł? Obawiam się, że całość może spektakularnie spleśnieć... przy rozwiązaniach, które preferujesz, ja bym chyba wyrzuciła całe to drewno i kładła płyty na czyste podłoże.lukaszp2201 pisze:Noto wysokość od sufitu do ziemi prawie 2,5m
A-ta ściany są obite jasną boazerią na które zamierzam przykręcić płyty g/k. No niestety sufit sprawia wrażenie bardzo ciężkiego no i ten ciemny kolor jest okropny.
Jak na razie liczę koszty wykonania sufitu i ścian. Chcę kupić szlifierkę taśmową firmy BESTCRAFT no i pomęczyć się z tymi piekielnymi tragarzami
Boazerię jak najbardziej usunać. Zyskasz za darmo 1-2 m2 powierzchniTeBe pisze:G/K na boazerię to zły pomysł. Będą pękać. Co jest pod boazerią?